NYX Taupe blush: oud versus nieuw (High Definition)

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word persoonlijk best verdrietig als ik een favoriet make-up product heb gevonden en deze ineens nergens meer te koop is. Dat was het geval met mijn NYX taupe powder blush. Deze blush leek ineens van de aardbodem verdwenen te zijn, maar er is een vervanger. De High Definition blush is namelijk wél in de kleur taupe verkrijgbaar. Maar is 'ie hetzelfde?

NYX High Definition blush- 7,32 euro via DouglasLet overigens niet op de oude verpakking, she's been used ;-) Ik gebruik de oude blush al heel lang, ik denk zo'n jaar of drie, maar kan hem bijna nergens meer vinden. Bij Beautyjoint is 'ie de laatste tijd altijd uitverkocht en de Douglas verkoopt hem helemaal niet meer. De meeste winkels zijn overgestapt op de High Definition blush. Maar ik wist meteen al dat 'ie niet hetzelfde was.


Als je alleen al naar de oude en nieuwe bestanddelen kijkt, zie je dat je met een heel ander product te maken hebt. De hele basis is anders. Wel positief dat de nieuwe blush net ietsje meer product bevat (4.5 gram tegenover 4 gram).

De basis van de oude blush was talk. Dit is een vrij goedkoop cosmetica-ingrediënt waar ik meestal glanzende wangetjes van krijg. Daarom ben ik stiekem best blij met de wijzigingen.De nieuwe blush heeft een leuke verpakking met een strikje, maar je krijgt hem niet zo makkelijk open. Auch! Mijn nagels moesten hier een beetje aan wennen. De structuur van dit poeder is erg zacht, terwijl de oude formule wat stroever was.


Boven oud, onder nieuw


Boven nieuw, onder oud (sorry voor de verwarring, ik zie het ook nu pas, haha).


Op de bovenstaande foto's draag ik de nieuwe blush. DEM CHEEKBONESSSS THO.

Er zit best een kleurschil tussen de twee producten! De nieuwe High Definition is absoluut lichter dan de vorige taupe blush. Wat ik wel fijn vind is dat de nieuwe blush een fijnere en zachtere structuur heeft. In gebruik zie ik -thank god- weinig verschil, al was ik daar even bang voor. Hij blijft net zo lang zitten en doordat er geen talk in zit, ga ik minder snel glimmen op de wangen. Dat is een heel groot voordeel voor mij :-)

Ik was er even huiverig voor, maar ik kan je de nieuwe blush van harte aanbevelen! Alleen de kleur is nét een tikje anders.

Kende jij deze bekende blush al?

7 opmerkingen

 1. Staat je heel goed! Vind het een prachtig resultaat! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was hier erg benieuwd naar! Ik heb zelf ook de oude en was bang dat ik deze niet meer zou kunnen vinden. Gelukkig valt het kleurverschil mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ow, wat een fijne review. Hier was ik juist naar op zoek. Wilde de nieuwe variant al proberen maar twijfelde enorm. Goed om te weten dat het alsnog een aanrader is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende hem al wel, maar heb hem nooit kunnen aanschaffen helaas. Nu er weer eentje is die er op lijkt ga ik zeker even kijken of ik hem wil aanschaffen. Heb al zoveel goeds gehoord over deze blush/bronzer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind deze kleur erg mooi, hoor dat veel meiden hem voor de wenkbrauwen gebruiken! Ik wist trouwens helemaal niet dat talk voor glanzende wangetjes kan zorgen, weer wat geleerd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is inderdaad wat lichter qua kleur. Van talk krijg je toch juist minder glanzende wangen? Net als talk poeder toch? Ik gebruik een oogschaduw van Essence als bronzer /contour die is ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik reageer persoonlijk niet goed op talk, misschien had ik dat er even bij moeten zetten :D meer mensen hebben daar last van!

   Verwijderen

Thanks voor je reactie!