Biodermal litteken crème review


Als je een trouwe lezer bent, weet je inmiddels dat ik een vervelend litteken in mijn voorhoofd heb. Je las het goed, ín mijn voorhoofd. Het is niet de meest sierlijke plek die ik kan bedenken, maar ik leef er mee. Ondanks dat hoopte ik dat de Biodermal litteken crème mijn litteken letterlijk en figuurlijk kon verzachten. Ben ik een beetje tevreden? Lees verder!

Biodermal litteken crème- 14,99 euroDe verpakking is strak, clean en vooral hygiënisch. Ik ben dol op dit soort verpakkingen, geen geklier met handen in een potje. Fijn! Ik heb de crème nu zo'n vijf weken in gebruik.

Voordat ik begin met de review wil ik even extra benadrukken dat het om een oud litteken gaat. Ik ben als klein kind van aardige hoogte gevallen waardoor ik een steentje in mijn voorhoofd kreeg. Het is dus geen vers litteken- ik heb geen last van pijn of trekkerige huid, daar oordeel ik dus niet over. Mijn litteken is wel een beetje 'hard' geworden.

Als je mijn litteken beter wil zien, kijk dan even naar mijn Sisley review.


Dit is wat er in zit! Enkele bestanddelen die prominent aanwezig zijn:

- Triethylhexanoin- zuiver vet, afgeleid van glycerine en vetzuren
- Isodecyl Neopentanoate- alternatief voor cyclomethicone, een synthetisch silicoon
- Glycerin- spreekt voor zich!
- Candelilla Cera- bijenwas, reguleert de vochtbalans en verbetert elasticiteit

Er zit (waarschijnlijk) een kleine hoeveelheid parfum in. Hoeveel weet alleen Biodermal natuurlijk, maar ik merk helemaal niets van een sterke of aanwezige geur. Fijn voor de mensen die hier last van hebben! Er zitten wel parabenen in. Ik heb daar persoonlijk geen last van.De Biodermal creme heeft een aantal mooie beloftes en ik ga hem er gewoon ingooien: voor mij doet deze crème niet wat ik er van hoopte. Natuurlijk verdwijnt mijn litteken niet, dat is geen realistische gedachte, maar het werd niet minder of enigszins beter/soepeler van de litteken crème. Mijn litteken voelt nog steeds vrij hard en stroef aan. Erg jammer! Los daarvan is het wel een prettig product in gebruik- niet te vet en niet te dun. Ik twijfel wel over of het product comedogeen is, want soms krijg ik er kleine pukkeltjes van.


Ik wil toch met een positieve noot afsluiten, want het is wel een prettige crème om bijvoorbeeld onder mijn make-up te gebruiken. Voor iemand met een droge huid kan dit zeker een toppertje zijn! Het vermindert ook de glans op mijn voorhoofd wat prettig is, maar litteken crème? Nah... voor mij niet. Ik ga hem met plezier opmaken, maar koop hem denk ik niet opnieuw. Misschien hebben mensen met een verser litteken hier meer baat bij. 

Ben jij bekend met deze crème?

7 opmerkingen

 1. Ik heb deze crème wel eens zien staan.Jammer dat het voor jou niet werkt. Heb je wel eens natuurlijke oliën geprobeerd om het soepel te maken? Kokosolie schijnt goed te werken, misschien kun je dat een tjjdje proberen? :) Liefs, Sija

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks voor de goede tip, ga ik eens proberen! Jammer genoeg is kokosolie wel comedogeen, dus maar hopen dat ik daar geen pukkels van krijg :-)

   Verwijderen
 2. Balen, door meerdere operaties heb ik best wat littekens op bepaalde delen en hoop telkens nog op een wonder middel.. Helaas tot op heden nog niet gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Littekens zijn altijd moeilijk om mee om te gaan, vind ik. Ik ben ook nog steeds op zoek naar iets dat écht werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat deze niet zo prettig werkt voor je litteken! Ik heb ook veel gehoord over slakkengel. Dat al eens geprobeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm, jammer dat het je litteken niet soepeler maakt. Ik heb zelf momenteel een groot litteken op m'n buik, maar dan hoef ik deze creme daar dus niet op te smeren.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!