Opbiechten: mijn raarste (en vieste) beautygewoonten

Hi allemaal!

Laatst zag ik op Snapchat een heel leuk artikeltje voorbijkomen, namelijk met allemaal vrouwen die iets vertelden over een 'vies' beautyritueel dat ze hebben. Ik heb zelf ook een paar dingetjes kunnen bedenken waardoor je me nu misschien een gore zwerver vindt en je me direct wil ontvolgen. Maar hé, misschien maak jij je er ook wel schuldig aan. Let's go!- Al jaren gebruik ik mijn Zoeva buffer voor foundation. Ik ben een slechte kwastenmoeder, want soms wordt 'ie zo crusty dat ik de bacteriën bijna op mijn gezicht voel lopen, hahaha! WASSEN DIE HANDEL!!

- Ik ben natuurlijk blogger, maar ik maak geen filmpjes. Soms kan ik wel uitgebreid een tutorial geven als ik mijn make-up doe, maar dan zonder camera én zonder geluid. 'Dan nu pakken we onze blush...' Ik weet dat ik niet alleen ben, dus biecht maar op!

- Mijn wenkbrauwen groeien als kool, dus ik moet om de dag wel een paar haren plukken. Ik kan dat het beste met de flits van mijn iPhone zo'n beetje tegen m'n wenkbrauw aan. Dat ziet er echt heel debiel uit, maar ik mis geen haar, lol!

Mijn wenkbrauwen na één dag

- Ik ben best een psycho als het om mee-eters gaat. Die moeten gewoon allemaal foetsie. Ik verwijder mee-eters met een pincet. Als je het puntje aan de zijkant zet, komt de mee-eter goed omhoog. TMI? Ja, sorry.

- Dit vindt mijn moeder zó irritant aan mij! Ik heb best een flinke bos haar en ik borstel het één keer per dag. Valt mee, zou je denken. Toch zit er na een paar dagen al een bos aan m'n borstel die ik nooit eens verwijder. Juk. Sorry moeder.

Je kent het wel. Je hebt je uiterste best gedaan om je wing on fleek te krijgen, maar je wing besloot om een andere afslag te nemen. Richting je neus bijvoorbeeld, of je voorhoofd. Ik zie altijd mensen die een droog wattenstaafje gebruiken, maar hoe de f*ck krijg je daar je waterproof eyeliner mee weg? Ik ben zo'n goorlap die het wattenstaafje in m'n mond stopt als ik te lui ben om micellair water te pakken. TMI, alweer? WAY TOO MUCH!

ON FLEEK.

- Niet vies, maar best raar voor sommige mensen (denk ik): ik gebruik voor elk deel van mijn gezicht een apart product. Zo gaat er littekencrème op m'n voorhoofd, anti-rimpel onder m'n ogen, een voedende crème op de rest van m'n gezicht en acne care op eventuele puistjes. Ik heb het idee dat het echt werkt. Am i crazy?

- Weer zoiets waar mijn moeder echt agressief van kan worden: NAGELS. Ik knip ze graag en raak ze vervolgens kwijt, om ze later ergens op het vloerkleed te spotten. Ieeeee.

Welke rare, vieze of buitengewone gore beautyrituelen heb jij?

14 opmerkingen

 1. ohhh dat van die nagels is echt te veel informatie haha, gadsie! Make-up kwasten te weinig wassen en dat wattenstaafje is dan wel weer heel herkenbaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha het doet me echt goed om te lezen dat meer mensen dat doen :') Had ik echt niet verwacht!! Altijd als ik video's van mensen kijk, pakken ze netjes hun reiniger er bij.

   Verwijderen
 2. Dat van die wattenstaafjes doe ik ook hoor. Ik dacht dat iedereen dat deed? Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh ik hoop dat iedereen het doet, dan voel ik me een heel stuk beter :')

   Verwijderen
 3. Haha net als Susan ken ik dat met de wattenstaafjes ook, oepsie...! Voor de rest heb ik niet echt rare beautyrituelen, want ik gebruik niet zoveel make-up haha. Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe inderdaad ook het wattenstaafje in mijn mond om vlekjes bij mijn ogen weg te halen hihi. Niet heel fris als je erover nadenkt, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahah heerlijk artikel dit! Ik dat niet wassen van je kwasten kan ik me wel herkennen, ik koop liever nieuwe kwasten dan dat ik ze schoonmaak haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha ik lik ook aan een wattenstaafje! En ik dep mijn gezicht met foundation en concealer altijd met een tissue, want dan blijft er geen foundation in de haartjes zitten. Beetje raar he... Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hahaha ja wel een beetje TMI maar ik geef ook hele geode tutorials alla Mascha in de ochtend voor de Spiegel dan roep Goedemorgen het is nu dinsdag en ik neem jullie mee in mijn make-up routine hahaha. Wattenstaafjes gebruik ik niet zo vaak maar wat ik echt vies vindt is met je vinger in een pot crème ieuw ik ben een trouw spatel gebruikster - maar maak ze dan weer niet echt met alcohol schoon ofzo maar crème onder mijn nagels brrr gets no way jose!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. OKE, OKE, you caught me. Ik doe dat "doen alsof ik een filmpje opneem" ook, haha :') En de nagels... oef. Gelukkig doe ik het enkel met mijn teennagels die niet zo snel groeien, maar áls ze groeien, is het meteen feest op de badkamervloer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hahaha geweldig artikel dit! super leuk geschreven ook! EN GADVER: ''want soms wordt 'ie zo crusty dat ik de bacteriën bijna op mijn gezicht voel lopen'' haha! Oh en, betrapt.. als ik alleen thuis ben doe ik dat ook hoor, een ''tutorial'' opnemen. Ik lul dan gewoon tegen mezelf of mijn chihuahuatje. Geen idee waarom ik het nooit in het echie heb gedaan.. dus met camera en geluid erbij! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het is gewoon eng in hoeveel van deze punten ik mezelf kan herkennen haha. Vooral het maken van een tutorial in je hoofd, haha! Enne... dat van de wattenstaafjes. Dat doen we allemaal, toch? Of zij wij van die freaks. Zou ook kunnen haha! Heerlijk artikeltje weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind jou echt by far de grappigste beautyblogger! Vooral omdat je zo eerlijk durft te zijn.
  Dacht dat ik de enige was met die kwasten...Ik maak ze zelden schoon. Oeps.
  Wattenstaafjes: guilty.
  Nagels: very guilty.
  Haarborstel haal ik dan wel weer elke keer (2x per dag) mijn haren uit. En ik praat niet hardop als ik me opmaak. Denk dat ik dan commentaar zou krijgen van mijn 3-jarige zoontje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik moest stiekem wel lachen om de punten! Mijn borstel lijkt soms idd op een bos...woeps

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!