Het gaat beginnen: Juiz-s detox!

Een tijdje terug schreef ik dat ik graag een detox wilde doen. Omdat ik dit plan niet wilde laten mislukken (of eeuwen zou uitstellen), ben ik daadwerkelijk overstag gegaan. Ik ga een sappenkuur doen en wel van Juiz-s! Ben je benieuwd hoe mijn eerste afbouwdag is gegaan? Lees verder!


EDIT: helaas was de box uitverkocht voor woensdag. Aankomende zaterdag (de 16e) ga ik beginnen! Ik ben wel gewoon doorgegaan met afbouwen, dus heb ik besloten de blog te laten staan :-)

Als je dit leest is het woensdag: vanavond komt mijn kuur binnen! Ik ben er echt best zenuwachtig voor- het is niet niks om ineens een paar dagen geen vast voedsel meer te eten. Ik ben gisteren begonnen met afbouwen. Voordat ik de kuur heb besteld, heb ik lang getwijfeld. Ik wist niet of ik meteen all the way wilde gaan (dus helemaal geen vast voedsel). Uiteindelijk werd het de Juiz-S Till Dinner kuur. Hierbij mag je in de avond wel eten- lees hieronder meer!

Ik wil dit proces graag uitgebreid beschrijven. Het is bijna 'nodig' voor mij om dit op te schrijven. Zo kan ik m'n geklaag kwijt, haha! Ik hoop dat jullie het ook leuk vinden om te lezen! 

Ik heb overigens de zesdaagse kuur besteld, maar ga dit denk ik opsplitsen. Ik ga even kijken hoe het verloopt.

Wat houdt het in?

"De JUIZ~S Till Dinner is de ideale combinatie van super lekker, healthy eten & detoxen. Overdag drink je de liquid salads van JUIZ~S en ’s avonds eet je een vegetarische maaltijd uit het JUIZ~S By Foodies Receptenboek. 14 bekende Food & Health bloggers hebben aan dit heerlijke receptenboekje meegewerkt, welke je gratis meegeleverd krijgt in je JUIZ~S Till Dinner Detox Sapkuur. De JUIZ~S TILL DINNER Detox Sapkuur is zo ingedeeld dat je om de dag andere sappen drinkt, zo houd je het lekker gevarieerd.

Net zoals bij de volledige sapkuur kan je kiezen uit een pakket voor 3, 5 of 6 dagen en ontvang je online ondersteuning zodat het doen van de detox sapkuur leuk en makkelijk blijft. Daarbij kan je op de my detox pagina de receptenboekjes voor de op- en afbouw dagen downloaden."

De kuur kost 124,95 voor zes dagen. De sappen zijn als volgt: spinazie, bleekselderij, bieten, wortel, boerenkool en rode kool. Ik zie persoonlijk op tegen bleekselderij en wortel. Ik vond de wortelsap van Hema bijvoorbeeld héél goor, terwijl ik mega fan ben van wortels. Ik denk dat ik spinazie en boerenkool het lekkerst ga vinden. Daarnaast krijg je detox waters met grapefruit en komkommer. Dat klinkt allebei goed!

Ik zal de opmerking krijgen, dus ik geef vast antwoord: JA, ik kan deze sappen ook zelf maken. Ik weet alleen dat dat voor mij niet werkt. Ik ben zó niet gemotiveerd dat dit beter werkt voor mij.

Dag 1 afbouwen
Je moet je dus voorbereiden voordat je de sapkuur gaat doen. Dat is ook wel logisch, zo verklein je de kans op hoofdpijn, hongergevoel en andere kwaaltjes. Ik beschrijf je mijn eerste dag! De tweede dag (en de hele kuur) ga ik beschrijven in een aparte blog.

Ontbijt
In de ochtend eet ik twee boterhammen zoals ik normaal ook zou doen. Ik vind mijn ontbijt wel belangrijk. Over het algemeen 'teer' ik vrij lang op brood, dus ik wil dit nog niet inwisselen voor iets anders. Ik heb me voorgenomen om morgen, woensdag dus, wel yoghurt te nemen. Tussendoor eet ik niets. Ik heb ook het 'geluk' dat ik het vandaag best druk heb.

Lunch
Voor lunch drink ik een sap met 5 sinaasappels en 20 frambozen. Daarnaast eet/drink ik een cup-a-soup tomaat. Een liquid lunch! Het bevalt prima.

Tussendoor
Rond 4 uur kreeg ik wel echt een knorrende maag, dus ik maakte een bakje yoghurt met vijf aardbeien klaar. Het hielp niet echt om het hongergevoel te onderdrukken.

Avondeten
Mijn lieve moeder heeft speciaal voor mij het vlees (een Duitse biefstuk, yuk) in de oven gedaan. Scheelt een boel! We eten daarnaast gekookte aardappelen en wortels. Ik besluit in plaats van aardappels wat extra sla te nemen met een gekookt ei en appel. In de avond eet ik nog een banaan.

De eerste afbouwdag ging wel oke! Natuurlijk heb ik hier nog wel brood gegeten, ik ga morgen (vandaag, woensdag) m'n best doen om ultra-vloeibaar te leven ;-) Het scheelt dat ik in de Albert Heijn in Tilburg kom, daar hebben ze veel vloeibare/gezonde opties voor mij.Mijn plan voor tijdens de kuur

Heel eerlijk: ik ben absoluut geen boegbeeld voor een mega gezond leven en ik kan me niet indenken dat ik de hele dag niks eet. Ik houd van eten, lekker eten en uit eten gaan, maar het is nu wel even genoeg. Eerlijk is eerlijk: ik heb dit nodig. Ik heb een schop onder m'n kont nodig. Het helpt waarschijnlijk heel erg dat ik een paar kilo's zal verliezen, waardoor ik extra gemotiveerd zal raken. 

Ik wil me echter niet helemaal beperken. Als ik omkom van de honger (dit gaat gebeuren, ik weet het zeker!) wil ik wel íéts kunnen eten. Een cup-a-soup bijvoorbeeld, een stuk fruit of een rijstwafel. Dat is niet helemaal 'volgens de regels', maar ik ben bang dat ik het nodig zal hebben om het vol te houden. Daarnaast ga ik thee drinken, water en af en toe een cola zero. Gewoon, zoals ik altijd doe.

Goed, ik heb er best zin in (en zie er ook best tegen op, stiekem)! Heb jij ooit een sappenkuur gedaan?

*De kuur die ik doe heb ik in samenwerking met Juiz-s voor een speciaal tarief kunnen bestellen. Dit heeft zeker geen invloed op mijn mening.

2 opmerkingen

  1. Zo, wat spannend! Heel veel succes! Persoonlijk zou ik het niet snel doen, ik hou teveel van eten ;D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oehh...spannend, ik wens jou alvast veel succes :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!