Juiz-s sapkuur- voorbereiding, dag 1&2

Goeeedenavond allemaal! Het is nu vrijdag en dat betekent dat ik er nu twee dagen sapkuur op heb zitten. Morgen begint mijn laatste dag (omdat ik volgende week nogmaals drie dagen ga doen). Ik vertel je hoe ik de eerste dagen heb ervaren, hoe ik me voel en meer!Voorbereiding- afbouwen
Het afbouwen duurde onverwachts een stuk langer dan ik dacht. Door een foutje van Juiz-s werd de box later geleverd (afgelopen woensdag). Dit betekent dat ik in totaal een week lang heb afgebouwd. Dit vind ik persoonlijk een aanrader voor iedereen: hoe langer van tevoren je begint met afbouwen, des te beter je het vol kunt houden.

Dag 1 en 2 (dinsdag en woensdag) heb ik extra streng afgebouwd. Mijn dag zag er toen bijna hetzelfde uit qua eten!

Dinsdag
Ochtend- yoghurt met banaan en een halve appel
Middag- groene salade appel&bleekselderij van Albert Heijn
Avond- salade met gerookte kip

Deze dag had ik het erg zwaar! Ik werkte in de middag voor de Rabobank met twee afspraken, in de avond ging ik voor een opdracht van ASEGA naar de Piushaven in Tilburg én ik zag Jacky die terugkwam van Londen. Toen ik die avond in de trein stapte, voelde ik me héél slecht- draaierig en misselijk. Gelukkig ging het beter toen ik thuis even kon rusten.

Woensdag
Ochtend- yoghurt met banaan en aardbeien
Middag- avocado, appel en komkommer sap van Albert Heijn
Avond- salade met falafel

Deze dag ging prima! Falafel in de avond maakte veel goed. Ik had in de avond en tussendoor weinig behoefte aan eten. Op naar de sappen!

Donderdag
Ochtend- Spinazie sap
Middag- Rode bieten sap & boerenkool sap
Avond- salade met falafel

Drinken: water, detox water, groene thee, 1 cola light (sorry, stout)

Extra: 1x cup-a-soup tomaat (75 kcal)

Eerlijk, de ochtend begon goed. Ik vond de spinazie sap best lekker! Tegen 11 uur kreeg ik wel aardige trek, maar ik heb het weg kunnen drukken. Het was om half 1 alweer tijd voor sap 2, namelijk rode biet. Deze was ZO VIES. Het voelde alsof ik aan een stuk grond aan het likken was. Om de smaak wat te drukken, ben ik 'vreemdgegaan' met cup-a-soup. Het sap met boerenkool kende ik al, die vond ik goed te doen. Rond half 6 was het tijd voor mijn vegetarische salade met falafel. Heel vreemd aan de sapkuur: je merkt echt dat je lichaam meteen anders reageert op vast voedsel. Na de salade voelde ik me heel gevuld.Vrijdag (vandaag)
Ochtend- Bleekselderij sap
Middag- Rode kool sap & wortel sap
Avond- salade met gerookte kip en appel

Drinken: water, groene thee, detox water

Extra: 1x cup-a-soup koninginnen

Ik zag zó erg op tegen het bleekselderij sap, maar wat bleek: deze was milder dan ik dacht! Niet echt lekker, maar wel weg te drinken. Ik had deze ochtend geen honger tot de volgende sap om half 1. Nu komt het: rode kool sap. Ik heb nog nooit iets gedronken wat ik zo ongelooflijk vies vond! Dit moest ik echt met mijn neus dicht opdrinken om er niet kotsmisselijk van te worden. Zelfs de bieten smaakten beter! Ik heb dus weer een cup-a-soup genomen om het weg te spoelen. Rond half 4 mocht ik het wortel sap. Deze was ook goed te doen!

Wel moet ik zeggen dat ik deze dag zoooo prikkelbaar ben. Ik voel me echt zo'n ongestelde holbewoner waarbij je niet in de buurt moet komen. Het komt grotendeels door mijn verschrikkelijke hooikoorts, maar ik denk dat het niet-eten me ook wel een beetje 'bluh' doet voelen.Sappen, de beoordeling
Sommige sappen vond ik dus best prima, andere sappen vond ik (bijna) niet doen. Ik heb nu alle sappen geprobeerd, dus ik beoordeel ze!

Prima te drinken
Spinazie sap (mijn favoriet), boerenkool sap, detox waters grapefruit & komkommer en wortelsap
Iets minder prima te drinken
Bleekselderij (dit is echt persoonlijk, hoor! Ik kan dat gewoon niet uitstaan)
(Bijna) niet te drinken
Rode biet, rode kool

Er zijn dus meer sappen die ik wél oké vind dan sappen die ik niet te drinken vond. Gelukkig maar! Wel moet ik zeggen dat de rode kool en rode biet in de categorie eigenlijk-te-vies-om-te-drinken vallen. Neus dicht en gaan!

En verder?
Morgen ga ik door met dag 3. Ik heb besloten om (waarschijnlijk) daarna te stoppen. Het lijkt me fijner en gezonder voor mij om de kuur twee keer drie dagen te doen in plaats van 1 keer zes dagen. Morgen begin ik weer met spinazie sap en vervolg ik met rode biet en boerenkool.

Hoe voel ik me?
Ik voel me redelijk goed. Ik word steeds minder 'hongerig', maar voel me dus wel prikkelbaar. Het kan ook door de hooikoorts komen, maar ik denk dat het niet-eten meespeelt. Wél erg fijn dat het prima vol te houden is zo! Ik had het erger verwacht. Een leuk voordeel is dat ik tot nu toe ongeveer 4 kilo kwijt ben, maar dat is wel inclusief een week afbouwen. Dit motiveert enorm om door te gaan.

Ik ben voornamelijk best trots dat het me zo goed lukt. Ik ben gemotiveerder dan ik dacht, haha!

To be continued!

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!