Tandenborstel of kwast? Review: Primark blending brush


Sinds MAC met de zogenaamde 'tandenborstelkwast' kwam in 2013, zijn veel merken met een eigen versie gekomen. Artis bijvoorbeeld, en Boozyshop. Ook een budgetversie is nu te vinden, namelijk bij de Primark! Super leuk. Ik probeerde de grootste tandenborstel (;-)) die te koop was en ik heb hem getest. En, is het wat?

Primark Ps... Pro blending brush- 4 euro


Zoals ik al zei koos ik voor de grootste variant die er te koop was. Deze is al vrij klein en niet te vergelijken met de enorme koppen van de Oval 10 of Oval 8 kwast van Artis. Ik hoop dat Primark met een grotere kwast komt! Zou fijn zijn. Er is wel een slag kleiner te koop, ideaal voor concealer.


De kwast heeft een fijn handvat, maar het 'steeltje' is vrij dun. Ik denk dat dit de kwast zo goedkoop maakt. Stevig is 'ie namelijk niet, je kunt hierdoor ook weinig druk zetten. Ik zie het bij mij wel gebeuren dat de kwast af gaat breken als ik te lomp ben.


Maar de haren... geweldig! Ik kocht deze kwast een beetje met het gevoel van 'nouja, waarschijnlijk is het niets, maar dan heb ik het geprobeerd'. Ik ben er aangenaam door verrast terwijl ik toch zeer kritisch ben tegenover kwasten. Daarom gebruik ik al 2,5 jaar dezelfde :-)

De haren staan zeer dicht op elkaar, waardoor je foundation en concealer erg stevig dekkend wordt aangebracht. Ik merk wel dat ik wat meer foundation nodig heb dan met mijn reguliere Zoeva 104 buffer. Het resultaat is erg mooi! Streepvrij, mooi dekkend en geblend. Door de vorm kun je overal goed bij, bijvoorbeeld aan de zijkant van de neus.Uiteraard heb ik hem ook een keer gewassen. Dat liep goed af, zonder verlies van haren. Test geslaagd.

Ja, ik ben fan hoor! Erg fijn kwastje, voor een mooie prijs. Persoonlijk zou ik blij worden van een iets grotere kwast, dus Primark mag aan de slag hoor ;-)

Hoe is jouw eerste indruk van de kwast?

6 opmerkingen

 1. Je zou maar proberen je tanden hiermee te poetsen, haha. Die oval brushes doen het meestal wel netjes :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog nooit zo'n tandenborstel kwast gebruikt haha. Heb wel een grote poederkwast geprobeerd van de Primark en die vind ik ook fijn, super zacht! Ben benieuwd naar deze :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te lezen dat Primark zulke fijne producten heeft! Ik vind hun beautyblender dupe ook al zo fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die heb ik inderdaad ook zien hangen! Ik vroeg me al af of het iets zou zijn. Nu ben ik weer nieuwsgierig geworden ;-)

   Verwijderen
 4. Wat goed! Ik dacht ook, dat wordt vast niks... En een fijn prijsje ook nog, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed! Ik ben ze bij ons nog niet tegengekomen (ik werk bij de Pri in Alkmaar), maar ik wacht al een aardig tijdje op deze kwasten! Ben er zelf wel erg benieuwd aan. Op deze manier krijg je volgens mij wel echt het gevoel van 'je gezicht plamuren':')

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!