Review: Fudge Clean Blonde shampoo


Heb je je haar geblondeerd óf ben je van nature blond en klaar voor een assige tint? In plaats van meteen grijs te verven, kijk eens naar Fudge Clean Blonde shampoo. Ik had het hier al over in mijn meest gelezen review ooit over de Kruidvat Wash Out kleurshampoo, maar bedacht me dat ik het product nooit op mijn blog heb laten zien. Ik kreeg er via mail ook vragen over, dus hierbij: de review!

Fudge Clean Blonde shampoo- 19,99 euro via oa. John Beerens
14,95 via SeFa's Haircompany (markt)


Ik zal eerst even uitleggen wat dit precies voor product is en waarvoor ik het nodig heb. Let's gooo!

Zoals de meeste blondines (geverfd) wel weten, is het lastig om een koele kleur blond te bereiken. Het komt al snel voor dat je haarkleur gelig is of juist een oranje-groene gloed heeft door het verven. Dit wil je uiteraard corrigeren en daar is deze shampoo voor. Het haalt de gek gekleurde tinten uit het haar en maakt deze assig. Ik gebruik de Fudge Clean Blonde shampoo omdat ik mijn highlights wat gelig vond. Je kunt het ook gebruik op niet-gekleurd haar, maar mijn ervaring is dat het beter werkt op geverfd haar.

Dit product wordt verkocht als shampoo, maar dat vind ik niet 100% terecht. Het is namelijk wel redelijk permanent, je kunt het zien als een kleurspoeling.Hierboven kun je al zien hoeveel pigment hier in zit. Waarschuwing voor je handen en nagels: bescherm ze, anders wordt de hele boel paars (net als je douche/bad).


Hierboven zie je wat er in zit. In tegenstelling tot andere 'kleurmiddelen' vind ik dat Fudge Clean Blonde shampoo voedend is voor het haar. Er zitten dan ook best wat verzorgende/versterkende ingrediënten in (glycerin, keratin, hydrolyzed keratin). Mijn haar voelt sqeaky clean na gebruik én ziet er glanzend uit. De geur is prima, hoewel ik niet kan plaatsen waar het naar ruikt.


Schrik niet, maar zó ga je er dus uit zien. Je begrijpt mijn waarschuwing voor een verkleurde huid nu hopelijk wel ;-) Je kunt de shampoo maximaal 5 minuten op handdoekdroog haar laten zitten.

Over naar de resultaten!


Voor-na


Voor...


Na.

Op de close-up foto is het lastig te zien, maar de full face foto's zeggen genoeg, of niet dan? Ik vind het verschil echt onwijs goed zichtbaar! Het is veel grijzer geworden en minder geel. Ik vind het mij persoonlijk beter staan. Ik was ook echt klaar met die gele gloed.

Een klein nadeel: de highlights lichten meer op dan mijn 'gewone' en originele haarkleur. Dat kun je op de close-up dan wel weer goed zien. De Clean Blonde shampoo doet denk ik het beste werk op volledig (blond) geverfd haar. Daarnaast kun je full face zien dat sommige highlights een beetje paars zijn geworden. Ik heb daar geen moeite mee (want met een paar keer 'gewoon' haren wassen is het weer mooi), maar misschien is dat even schrikken. Niet te lang laten zitten, dus ;-)

Ik ben dol op deze shampoo. Het is betaalbaar door het grote formaat van 300ml en je doet er heel lang mee. Af en toe gebruik (1-2x per week) houdt het resultaat in stand. Ik gebruik zelf maar weinig, laat het 5 minuten intrekken en het is weer 'fris'. Love it.

Kende jij de Clean Blonde shampoo al?

Ps. Anne, als je leest, bedankt dat je mij (en Jacky) kennis hebt laten maken met dit product een paar jaar terug en sorry dat we je fles half op maakten :-)

3 opmerkingen

 1. Wat een goede tip zeg! Ik kende dit merk nog niet maar het effect is erg mooi. Zelf gebruik ik Ivy, van Ami kappers, die vind ik ook erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh die ken ik dan weer niet, maar ben ik wel benieuwd naar nu! En bedankt ;-) Hahahaha

   Verwijderen
 2. Ziet er goed uit! Zie eigenlijk alleen maar positieve reviews hierover :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!