Vichy Slow Age dagcrème review


Toen ik laatst een mailtje kreeg of ik de nieuwe Vichy Slow Age dagcrème wilde testen, sprong ik een klein gat in de lucht. Ik ben al jaren fan van de reinigingsproducten van Vichy en vind het te gek dat ik kennis mocht maken met hun nieuwe product. En, is het wat?

Vichy Slow Age dagcrème*- 31,55 via je apotheek of nl.boots.comDe crème komt in een mooie, zware fles. Dat is niet handig met reizen, maar staat absoluut fancy op je kaptafel ;-). De Slow Age crème is de eerste dagcrème van Vichy die het opkomen van rimpels tegen zou gaan. Dat klinkt mij als muziek in m'n oren, want ondanks mijn jonge leeftijd ben ik al met anti-rimpel bezig. Het kan me niet strak genoeg blijven, haha!

Een belangrijk deel van anti-huidveroudering is natuurlijk bescherming tegen de zon. Daar speelde Vichy slim op in door SPF25 toe te voegen aan de crème. Ik vind crèmes met SPF voor het gezicht meestal niet fijn, omdat het vettig aanvoelt en mijn make-up gaat rullen. Is dat met Vichy ook zo? We gaan testen...
Enkele interessante ingrediënten:
Homosalate- helpt zonnebrand door te dringen in de huid (voornamelijk tegen UVB)
Octocrylene: chemische zonnebrandfilter
Ethylhexyl Salicylate- beschermt tegen voornamelijk UVB-straling
Alcohol denat- de slechtere alcoholsoort die vrij hoog boven de lijst staat
Dimethicone- siliconen

De belangrijkste ingrediënten volgens Vichy:
- Glidkruid- scutellaria baicalensis extract
- Bifidus lysate- versterkt de huidbarrière

Het valt me op dat één van de belangrijkste ingrediënten is toegevoegd in een waarschijnlijk zeer lage dosering (glidkruid), terwijl bifidus lysate bovenaan de lijst staat. Helaas kunnen we de precieze hoeveelheden niet achterhalen.


Ik heb het product drie weken aan één stuk door gebruikt om een goede mening te kunnen vormen. Tot mijn spijt moet ik concluderen dat er toch iets in de crème zit waar mijn t-zone niet goed op reageert. Dit is een probleemgebied voor mij als ik iets gebruik waar ik niet goed tegen kan. Ik denk dat het de siliconen óf de chemische filters zijn, daar heb ik vaker last van. Het gaat goed als ik mijn neus en het gebied tussen mijn wenkbrauwen oversla.

Los van mijn glanzende t-zone vind ik het een onwijs fijne crème! Ik denk dat de crème het meest geschikt is voor mensen met een droger/normaal huidtype. Acne is geen probleem, mijn zus gebruikt de crème ook graag. Ik kan hem absoluut aanraden aan mensen die op zoek zijn een fijne verzorging mét spf die niet vettig aanvoelt. Het trekt in als een tierelier, ruikt lekker, smeert fijn... niks mis mee! Oh én, die SPF zorgt voor de Slow Age :-) De prijs is overigens redelijk hoog, maar ik heb dat graag over voor een fijne verzorging.

*Ik heb dit product gekregen ter review. Ondanks dat geef ik graag mijn eerlijke mening.

10 opmerkingen

 1. Jammer dat deze crème voor jou niet werkt, hij ziet er wel super luxe uit!
  Zelf gebruik ik nog geen anti age crème maar moet er toch maar eens over nadenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn review komt volgende week. Ik ben een tikkie ouder dan jij ;) maar ik vind hem erg fijn, geen last van mijn Tzone. Leuke review en idd een prachtige fles

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie fles! En prima dat er SPF in zit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat de creme het niet helemaal is voor jou. Ik vind hem juist heel erg fijn, grappig he hoe dat per persoon en huidtype zo kan verschillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah wel jammer dat het juist voor wat probleemjes zorgt. Daardoor zou ik toch al snel iets anders zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb deze ook nog op voorraad liggen om te testen, ben benieuwd! Jammer dat hij niet helemaal perfect aansluit bij jouw huidtype.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat super gaaf dat je dit mag reviewen. Ik vind Vicky ook een heel prettig merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt als een heel fijn product, thanks for sharing! liefs (ik heb nog nooit wat van dit merk geprobeerd trouwens)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat je t-zone er minder goed op reageert, maar verder klinkt het niet verkeerd.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!