Review: MUA Skin Define hydro primer


Je houdt het altijd: soms kun je je mening niet overbrengen als het om producten gaat. Je bent gewoon net niet overtuigd of net-niet-niet overtuigd. Dit keer had ik daar weer een beetje last van. Ik heb het over de Skin Define Hydro primer van MUA. Mascha van Beautygloss is hier zo'n fan van dat ik toch ook wel nieuwsgierig werd. En, geen siliconen! Bonus!

MUA Skin Define Hydro primer- 6,99 euro via Kruidvat


De primer kost 7 euro en bevat 22 gram product. Dat is best veel, want je gebruikt er niet veel van. Ik vind de verpakking wel onpraktisch. Een pompverpakking was fijner geweest. Graaien met je vingers ben ik geen fan van.


Wat deze primer zo bijzonder maakt, zijn de ingrediënten (klik om uit te vergroten). In tegenstelling tot andere primers is de Skin Define Hydro primer niet op basis van siliconen, maar op basis van water en glycerine. Het nadeel daarvan is dat het geen echt poriënvullende primer is. Aan de andere kant is het wel beter voor een gevoelige huid die niet tegen siliconen kan.


De primer heeft een hele lichte jelly-achtige structuur. Het is net alsof ik zo'n waterpudding op mijn gezicht smeer, haha! Het voelt wel erg prettig aan op de huid, de primer trekt ook goed in.

Of ik kan zeggen dat het mijn poriën vult, nee, absoluut niet. Of ik kan zeggen dat het mijn make-up langer laat zitten... nee, eigenlijk ook niet. Het doet voor mij dus niet echt wat ik verwacht van een primer. Maar één ding is zeker: zelfs de meest gevoelige huid kan tegen deze primer. Ik ging namelijk tijdelijk terug naar mijn L'oréal Infallible primer (lees: bommetje siliconen) en toen kreeg ik ineens een paar kleine pukkeltjes. Whut?! Misschien dus geschikt voor een gevoelige huid die geen primer nodig heeft voor het opvullen van poriën (giiirl, i do).

Ik weet dus niet zo goed wat ik er van vind. En dat gebeurt niet heel vaak. Het doet niet helemaal wat ik verwacht van een primer, maar vervelend is het ook weer niet. Ik denk toch dat ik op zoek ga naar een primer die wat meer te bieden heeft.

Kende jij deze primer al?

11 opmerkingen

 1. Ja, ook van Mascha idd. Jammer dat die bij jou niet zo goed werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was er ook benieuwd naar, maar in zo'n potje vind ik het ook niet praktisch! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt mij eigenlijk ook niks! Zelf heb ik ook best een gevoelige huid, maar als de primer er niet voor zorgt dat je make-up mooier en langer blijft zitten zie ik het nut er niet van in om hem te gebruiken. De verpakking is inderdaad ook niet erg praktisch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk, ik zie ook niet zo veel voordelen jammer genoeg!

   Verwijderen
 4. Ik ken deze primer net zoals jou alleen maar van Mascha. Ik heb het eerlijk gezegd niet zo met primers. Ik gebruik nu de embryolisse crème als primer en dan werkt prima. Doe je lang mee en is qua hoeveelheid ook redelijk goedkoop! 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende deze primer nog niet, maar dat gebruik ik ook bijna nooit. Een primer op basis van water en glycerine lijkt mij ook niet zo nuttig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is bijna een beetje eng want wij denken ECHT ALTIJD (nouja bijna haha) hetzelfde over producten. Ik weet het ook niet zo met deze primer. Hij is best fijn maar hier toch na een tijdje 'vergeten'. Ik vind dat potje gewoon ook niet zo fijn in gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat hij niet echt doet wat hij moet doen... Een potje ben ik zelf ook nooit zo fan van

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat hij eigenlijk zo weinig doet voor je. Fijn dat je huid er tegen kan, maar als hij verder niks doet voor je makeup is het niet echt de moeite waard denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!