Nacomi natural cosmetics review (oa Coffee Scrub & Normalizing Cream)


Er staat een nieuw merk klaar om Nederland te veroveren: Nacomi! Dit merk, van oorsprong Pools, richt zich op betaalbare en (grotendeels) natuurlijke cosmetica. Ik ging er volledig blanco in wat ik eigenlijk wel een keertje lekker vond. Het merk was namelijk nieuw voor mij. Ik laat je vandaag een selectie van de producten zien waar ik (geheimpje) best wel enthousiast over ben!




We beginnen met de normalizing cream. Deze is speciaal bedoeld voor twintigers en zou de overproductie van talg stoppen. Klinkt erg goed, want ik heb hier nogal last van. In de crème zit onder andere jojoba olie, kokosolie en druivenpitolie. Mooie ingrediënten! Er zit wel een 'foute' vorm van alcohol in en parfum.

Toen ik de crème voor het eerst gebruikte, was ik er niet meteen weg van. Ik vond de geur een beetje vreemd en de crème te dik. Toen ik hem vaker ging gebruiken, waardeerde ik dat juist. Hij ruikt licht naar citrus. Het is wel een erg volle crème, waardoor ik hem niet zou aanraden als basis voor onder je make-up. Maar in de avond is 'ie erg fijn, mijn huid reageert er goed op en ik zie inderdaad een minder vettig gezicht na een paar uur. De verpakking is overigens wel een beetje armoedig. Nacomi, fix die sticker of laat 'm gewoon weg.

De normalizing cream kost 8,99 euro.



Dan nog twee bijzondere producten. De eerste is marula olie. Potjandorie, ik begin een echte oliesjeik te worden inmiddels! Haha. Marula olie belooft veel mooie dingen, waaronder het verminderen van littekens en verkleuring. Daarnaast werkt het tegen rimpels (collageen schade) en is het multifunctioneel. Je kunt het namelijk ook in je haar gebruiken.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld cactusvijgolie is deze olie wel best dik en vettig. Hij trekt niet snel in. Ik vind hem prettig voor mijn droogtelijntjes (onder m'n ogen), maar voor mijn hele gezicht vind ik hem té. Ik denk dat ik moet leren om van dit product te houden en het nog een stuk langer moet gebruiken om écht resultaat te zien. Want na twee weken merk ik niet veel bijzonders, behalve dat mijn droogtelijntjes er wat soepeler uitzien. Wel heel erg geschikt voor een zeer droge huid.

Marula olie- 13,49 euro



Eh, ja, wat is precies zo bijzonder aan een scrub voor het gezicht? Nou, heel veel, aldus Nacomi. Zij hebben namelijk iets heel bijzonders gemaakt van een simpel product. Deze scrub is op basis van amandelolie en bevat zeer kleine scrubdeeltjes. Hierdoor ziet je huid er niet super rood uit na het scrubben en is je huid niet gestript van goede oliën. Ik ben hier ergggg over te spreken.

Heel erg geschikt voor een droge en gevoelige huid als je het mij vraagt! Ik vind alleen de geur (ik heb blauwe bosbes) een beetje neppig, parfum had er van mij net zo goed uit mogen blijven.

De scrub kost 6,99 euro. Iets duurder dan een gemiddelde scrub, maar deze vind ik fijn genoeg om hem zelf aan te schaffen.




Als laatste het sterproduct van Nacomi, of in ieder geval het product waarmee ze zichzelf op de kaart hebben gezet. De koffiescrub is wellicht een beetje afgekeken van de 'Instagram-merken' (een tijd lang werden veel influencers betaald om soortgelijke scrubs te promoten), maar dat mag de pret niet drukken.

De scrub ruikt, hoe verrassend, naar koffie. Als dit niet jouw ding is, heb ik goed nieuws. Er is namelijk ook een kokos of aardbeienscrub. Nou, als die allemaal net zo lekker ruiken, stop mij dan maar een paar weekjes in de badkuip. De scrub is behoorlijk effectief bij dode huidcellen. Na gebruik voel je een voedend laagje op je huid. Wel even opletten als je een gevoelige huid hebt. Als ik deze scrub op mijn gezicht heb gebruikt, verander ik in een cherry tomaat.

De scrub kost 6,49 euro voor 100 gram en 12,99 voor 200 gram.

Mijn eerste indruk van Nacomi is onwijs goed, terwijl ik er volledig blanco in ging. Ik ben verrast. Alleen de marula olie is nog niet helemaal mijn ding, maar misschien moet ik dat product 'onder de knie krijgen'. Alle andere producten vind ik dusdanig fijn dat ik ze opnieuw zou aanschaffen, of ja, zelf zou aanschaffen ;-). De prijsjes zijn in ieder geval super.

*Ik heb deze producten gekregen van een bedrijf of PR-bureau. Ik hecht heel veel waarde aan een eerlijke review, dit heeft dus geen invloed op mijn eindoordeel.

4 opmerkingen

 1. Oh de aardbeien scrub lijkt mij nog lekkerder haha! Of kokos, klinkt ook goed.. Lijken mij prettige producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor zover ik weet is de koffiescrub alleen voor je lijf en niet geschikt voor je gezicht. Ik had hem in de Styletonebox ook en daar stond het specifiek bij. Hij is te grof voor je gezicht. Mijn hele bovenverdieping ruikt naar een koffiehuis als ik hem heb gebruikt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik wel begrijpen! Zelf vind ik grove scrubs op mijn gezicht wel prettig, maar deze is wel heftig haha.

   Verwijderen

Thanks voor je reactie!