La Roche-Posay Hydraphase Intense Rich gezichtscrème


Bijna was ik de Hydraphase gezichtscrème van La Roche-Posay vergeten te reviewen, terwijl ik hem wél dagelijks gebruik. Oeps! Elke keer was ik ontevreden over mijn foto's (nog steeds), kan gebeuren, haha. Nu is het zo ver. Ik heb een speciaal plekje in mijn hart gereserveerd voor La Roche-Posay, maar of deze crème daar ook bij hoort? Lees verder!

La Roche-Posay Hydraphase Intense Riche- 19,98 euro


De Hydraphase Intense Rich crème heeft een zeer fijne luchtdichte pompverpakking waar ik blij mee ben. Het is hygiënisch en handig in gebruik. Wat La Roche-Posay zegt:

"De crème is geschikt voor een gevoelige, droge en gedehydrateerde huid. De formule bestaat uit gefragmenteerd hyaluronzuur voor een dubbele werking: -Intensief hydrateren door de huid rijkelijk te voorzien van water - De celcohesie versterken om het water langdurig vast te houden in de huid."


Dit is wat er in zit! Wat ik jammer vind is dat er dimethicone (een vorm van siliconen) in zit. Een ander ingrediënt dat sommige mensen wellicht niet kunnen waarderen is paraffinum liquidum/mineral oil. Ik ga hier niet te diep op in, maar als je er meer over wil lezen raad ik dit artikel van Jetske Ultee aan. De hoeveelheid parfum is heel gering, terwijl goede ingrediënten als glycerine en shea boter wel in hogere concentraties aanwezig zijn. Hoeveel weet alleen La Roche-Posay, ik helaas niet ;-).

Zelf ondervind ik geen problemen met zowel de dimethicone als de minerale olie, terwijl ik in primers vaak wel negatief verschil merk met siliconen (glans op mijn gezicht). Dat heeft misschien dan toch met de hoeveelheden te maken. Man, wat zou ik toch graag percentages willen weten, is that just me?De naam doet anders vermoeden, maar de Intense Riche crème is lekker luchtig en trekt snel in. De geur is lekker en het is een fijne basis voor mijn dag make-up. Mijn huid reageert er verder helemaal prima op en ziet er gewoon goed uit. Ik merk geen verschillen die de wereld veranderen, maar dat is ook prima. Weinig op aan te merken dus!

De crème is verkrijgbaar bij de apotheek of via mijnhuidonline. De prijs vind ik heel redelijk, net iets duurder dan de gemiddelde drogisterij crème. Daar krijg je wel een fijn product van 50ml voor terug dat geschikt is voor een gevoelige huid.

Wat is jouw eerste indruk van de crème?

*Ik heb dit product gekregen van een bedrijf of PR-bureau. Ik hecht veel waarde aan een eerlijke mening, dus dit heeft geen invloed op mijn eindoordeel.

9 opmerkingen

 1. Fijn en duidelijk review! Prima creme dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook gek van La roche posay maar dan vooral voor mijn lijf. Die siliconen en minerale olie zijn super fijn voor bijvoorbeeld m'n benen maar op mijn gezicht krijg ik er snel pukkeltjes van. En trouwens, die foto's zijn prima hoor Iris :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heb ik dus ook! Meestal krijg ik er echt een glanzend hoofd van, maar met deze valt het gelukkig mee. Heb jij deze crème ook? X

   Verwijderen
 3. Nog nooit van dit merk gehoord, haha. Maar het klinkt als een fijn spul! Gelukkig is het luchtig, dat lijkt me toch een stukje fijner. Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik hem met veel plezier, ik gebruik hem nu vooral in de avond als nachtverzorging dus dan is een beetje glim niet zo erg :)maar geen glow in de dark hoor, zo erg is het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne review! Ik heb nog nooit gehoord van dit merk. Klinkt wel goed, alleen maak je mij wel een beetje bang met paraffinum. Hier ga ik mij eens in verdiepen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is absoluut een aanrader om het artikel van Jetske Ultee even te lezen daarover! Volgens mij is het wel veel paniekzaaierij hoor, met SLES etcetera in shampoo is dat ook zo.

   Verwijderen
 6. Deze crème wil ik nog steeds graag proberen! Zeker na je goede review!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze creme ziet er echt heel fijn uit. Fijn dat de verpakking luchtdicht is zodat het product goed blijft. Ook fijn dat hij lekker snel intrekt. Mijn ervaringen met dit merk zijn zeer goed, dus ik denk dat ik dit product binnenkort wel eens ga proberen!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!