Babbelblog: ziek zijn, appartement gevonden, blij!

Zo, hallo dan! Er is er eentje uit haar winterslaap ontsnapt, en dat ben... IK! Haha. De laatste paar dagen verscheen er eventjes niks online met de vervelende reden dat ik ziek werd. Ik heb je nu wel echt een heleboel te vertellen en ik ga vandaag lekker tegen je aan kletsen! Pak je kop thee, kat en moeder er bij, want ik ga even helemaal los. Haha.Ziek, maar écht ziek
Goed, ik kon even niet bloggen. Ik was dus ziek. Het begon zondag al (als je dit leest is het vrijdag) toen ik bij een theater voorstelling zat. Ai, oorpijn! Ik weet dat als ik het eenmaal krijg, ik écht de sjaak ben. Maar echt. Een oorontsteking is bij mij niet even een beetje pijn, maar een opgezwollen gezicht, een kaak die ik niet kan bewegen, koorts en slapeloze nachten. Dus dat verklaart mijn afwezigheid hopelijk een beetje. Ik kon serieus niets afgelopen week, ik heb zelfs twee dagen gehuild van de pijn. Maar ik wil te veel zwelgen in zelfmedelijden ;-) Het begint eindelijk af te zwakken en ik kan langzaamaan weer lachen. En eten. Want eten = leven. Oh en, werken! Ik had nog een hele grote stapel werk liggen waardoor ik het even een beetje warm kreeg. Maar ik heb het overleefd.

Dan wil ik het nog even hebben over een hele grote verandering in mijn leven. De meeste mensen weten het wel, maar ik woon sinds twee jaar weer bij mijn ouders. Na het studeren wilde ik op zoek gaan naar een plek voor mezelf, maar dat wilde niet echt lukken. Het afgelopen half jaar begon het toch wel héél erg te kriebelen: ik MOEEET uit huis! Mijn ouders dropten in de tussentijd een aardige bom op mij: ze gaan verhuizen, en wel naar een stad waar ik persoonlijk niet graag wil wonen (want verder weg van mijn vrienden en zeg maar dag tegen mijn werk als lokale verslaggever). Dus de paniek sloeg flink toe.

Alsof het zo moest zijn vond ik een appartement via een makelaar in het hart van Zaltbommel. Voor wie de Zaltbommelse binnenstad niet kent: Google het, het is zo schattig, je weet dat je het ook wil. Daar zat alleen een flinke 'maar' aan: het was erg duur, ik mocht er niet te veel aan veranderen omdat het pand van een man was én ik moest iemand vinden om samen mee te wonen. Mijn vriendinnetje Eline (hoi, ik weet dat je dit leest) ging mee kijken, maar zag het niet zo zitten. En eerlijk: ik begreep het echt. Maar ik wilde het zo graag, omdat ik geen andere mogelijkheid zag. Wonen in Zaltbommel is f^5*% duur.

Er gebeurde een wonder. Want op het moment dat ik het echt niet meer zag zitten, kreeg ik een mailtje van iemand die mooie panden bezit in de stad. Of ik hem even wilde bellen. In eerste instantie durfde ik niet, vieze poepluier die ik ben, want ik was bang dat het veel te duur zou zijn voor mij. Nu komt 'ie: het bleek hartstikke betaalbaar te zijn en op een plek waar ik serieus al jaren over loop te raven, met uitzicht over de grote markt. Ik maakte een afspraak en was direct enthousiast- zo leuk! Ik heb mijn gegevens inmiddels achtergelaten en kan binnenkort het contract tekenen. Per 1 mei ben ik, als alles mee zit, verhuisd. Zo raar om dit bekend te maken! Ik moet natuurlijk nog tekenen, maar ik verwacht niet dat er ineens iets geks gebeurt.

Ik wil jullie wel een kleine spoiler geven, maar op dit moment woont er nog iemand in het appartement, dus het voelt niet goed om alles te delen:Natuurlijk blijft het een beetje spannend. Ik woon dan daar en mijn ouders en zus verhuizen naar een andere stad. Helemaal weer mijn eigen leven en schema opbouwen, en financieel zal het in het begin best even lastig worden. Nu ik toch al zoveel deel, dan dit ook maar ;-). Hoewel ik de huur prima kan betalen, komen er in het begin een heleboel kosten bij, waaronder het interieur, de borg, eten, afvalkosten... Ik moet ook een beetje een leuk leven hebben daar. Ik ben zelf ook al wat aan het inslaan (wie van jullie houdt er ook te erg van de Kwantum #nonspon?), dus mijn portemonnee wordt niet zo heel blij van dit alles. Maar gelukkig heb ik eerder op mezelf gewoond en weet ik maar al te goed hoe ik kan leven met praktisch niks. Hopelijk herhaalt het verleden zich niet en kan ik dit keer wat beter sparen, haha.

Of mijn blog er last van gaat hebben? Hell nawwww. Dit kan ik echt met zekerheid zeggen. Als ik op mezelf woon, kan ik echt de tijd nemen voor bloggen. Zeurt er niemand als ik te veel pakketjes laat liggen, of mijn fototoestel overal rondslinger. Qua producten gaat het ook erg lekker, ik zit niet verlegen om producten om reviews over te schrijven. Ik heb er ook vet veel zin in om jullie mee te nemen in het proces van inrichten, want dat vind ik super leuk! Aaaaah!

Zo, dat was mijn leven in een paar honderd woorden. Het voelt soms zo lekker om even tegen het wereldwijde web te praten!

Hoe gaat het met jullie?

12 opmerkingen

 1. Fijn dat je langzaamaan weer beter bent. En waah, goed nieuws zeg! Het ziet er echt onwijs knus en gezellig uit. Hier zie ik mezelf ook wel wonen (als ik alleen zou zijn). Veel plezier alvast met de voorpret, dat komt vast helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je je wat beter voelt! En wat super fijn dat je een eigen plekje hebt gevonden ziet er uit alsof je het daar heel fijn gaat hebben. Een knus huisje lijkt me 😄. Jysk is trouwens ook een goed betaalbare winkel wat betreft woonspullen. Laat maar gauw weten hoe je het gaat inrichten! In de kringloop kan je soms ook leuke vondsten vinden trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik ben zelf ook helemaal fan van de kringloop en dingen opknappen die ik daar heb gevonden, dus ik hoop echt van harte daar ik binnenkort een gaaf item ga vinden daar :D :D

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat je een eigen plekje hebt gevonden! Gefeliciteerd :) Hopelijk voel je je snel weer helemaal fit, dan kun je er lekker mee bezig. Ik ben benieuwd <3 Liefs, Sija

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Sija! Ik hoop het ook, want nu kan ik alleen maar op bed liggen haha :')

   Verwijderen
 4. Heerlijk joh, en ziet er echt uit als een leuke plek. Heel veel woonplezier alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk huisje! Veel woonplezier. Ik ben vandaag ook ziek, terrrible buikgriep en koorts.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je je wat beter voelt! En tof dat je zo'n leuke woonplek gevonden hebt. Aan de markt nog wel! Chic man!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje wat naar zo'n oorontsteking! Maar super tof dat je je eigen plekje hebt gevonden :-) de kringloop en action heeft ook zat leuke huis spullen, die je nog naar je eigen smaak kan pimpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooh bah je oorontsteking! Ik heb er (ik klop het af!!0 nog nooit last van gehad maar dat lijkt me echt vreselijk!
  en wat een goed nieuws joh (ik heb inderdaad even gegoogled, wat een leuk plaatsje!)! Van harte met je nieuwe casa ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig voel je je weer wat beter! Ik weet hoe vervelend een oorontsteking kan zijn, bahh. Wat een TOF appartementje heb je gescoord zeg! Met een loft bed... ik ben jaloers! Mijn moeder wilt binnenkort ook verhuizen naar een boerengehucht en dan ben ik ook genoodzaakt om uit huis te gaan. Zeg, ga je nog een housewarming geven of wa?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat vervelend dat je zo ziek was, oorontsteking is zo naar! Daar kun je echt goed ziek van zijn inderdaad. Gelukkig voel je je weer goed! Enne.. je nieuwe appartement, wat gaaf! Ziet er heel tof uit, van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!