Newton Labs (Primark) spot zapping gel tegen puistjes


Iedereen krijgt er wel eens eentje: een flinke knaap, een kleintje, een vuurrode, een gelige (iel) maar vooral een ongewenste. Ik heb het natuurlijk over een puist. Als er ineens een Himalayagebergte op je gezicht verdwijnt, wil je maar één ding: dat de Himalaya krimpt. Primark heeft daar iets op bedacht, namelijk een spot zapping gel aka puistendoder. Ik probeerde hem!

Primark Newton Labs spot zapping gel- 1,50 via Primark


Wil eerst even kwijt hoe goed Primark bezig is! Er komen steeds meer verzorgingsproducten in het assortiment die vaak ook echt actieve ingrediënten in hoge dosering bevatten. Dat uiteraard voor een lage prijs. Makes me happy! Dit product kost ook maar 1,50 en je zult zien dat de ingrediënten hun werk goed doen.


Het middeltje bevat een hoge concentratie alcohol. Normaal gesproken zou ik zeggen: dat wil je niet in je verzorgingsproduct. Maar gelukkig breng je het alleen lokaal aan, namelijk op het Himalayagebergte. Verder zit er het volgende in:

Witch Hazel extract- een middeltje dat echt in opkomst is! werkt ontstekingsremmend bij puistjes en en andere oneffenheden. Verkleint de poriën en vermindert rimpels.
Tea Tree Leaf Oil- wie kent het niet! Tea tree olie is een best heftig middeltje tegen ontstekingen en bacteriën.
Salicylic Acid- salicylzuur. Nog zo'n bekend middeltje dat razend populair is. Verwijdert dode huidcellen. Kanttekening: het werkt alleen in een concentratie die hoger is dan 0,5 procent. In dit geval weten we dat niet helemaal zeker.
Menthol- zorgt voor een verkoelend effect. Je merkt het wel als je hem aanbrengt!Het product belooft puistjes snel te genezen. Wat ik goed vind is dat er op verpakking expliciet wordt aangegeven dat je het product niet op je hele gezicht moet gebruiken.

Het product heeft een 'tuutjesverpakking' waardoor je recht op je doel af kunt gaan. Het product is dun en trekt snel in. De eerste keer dacht ik wel even 'wow, wat prikt dit', maar dat kun je uiteraard verklaren met een grote hoeveelheid alcohol. Je huid blijft een klein beetje plakkerig, maar het grootste gedeelte trekt wel in de huid.

Serieus: ik hou van dit product. Nogmaals, breng het echt alleen aan ALS en WAAR je het nodig hebt, maar het werkt. Als ik een flinke puist op voel komen, slinkt 'ie binnen een nachtje. Dat is precies wat ik hoopte. Ik zou hem alleen niet aanraden bij open acne of een zeer gevoelige huid.

Een budgettopper! Ga jij hem scoren?

8 opmerkingen

 1. Wat klinkt dit fijn zeg! Ik heb ook zo iets van Payot. Deze is wel een stuk goedkoper ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yes, een budgettopper! Altijd leuk. Ik heb gelukkig al een tijd geen himalaya gebergte gehad (even afkloppen), maar zal het in gedachten houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh, dit klinkt echt perfect! Helemaal voor die prijs. Misschien een keertje langs de Primark!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat goedkoop! Wist helemaal niet dat de Primark dit verkocht, wat handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als het voor die prijs zijn werk doet, dan is het echt een topper

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha geweldig dat je het een himalaya gebergte noemt. Ik wil deze ook wel gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oké, deze wil ik best eens uitproberen! Dan ben je 28 en loop je nog steeds rond met puistjes.... Alhoewel BHA spul van Paula goed werkt, heb ik toch af en toe weer eentje, of twee, of drie... .... Dan is dit misschien wel een goede toevoeging.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb altijd op dezelfde plek puistjes. Ik probeer er niet aan te zitten, maar denk iedere keer dat ie weg is en dan komt er weer een puistje terug. Ik moet eens naar dit spul gaan kijken bij de Primark dus.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!