Dingen die ik anders doe nu ik op mezelf woon + bespaartips

HOERA! Ik kan niet anders zeggen dan hoera. Nu bijna drie weken geleden ben ik verhuisd naar een plek die helemaal voor mij alleen is. Sommige dingen blijven hetzelfde, mijn 'leefschema' bijvoorbeeld, maar andere dingen doe ik totaal anders. Ben jij benieuwd naar welke dingen dat zijn én kun jij wel wat bespaartips gebruiken? Lees dan zeker even verder!1. Zelf boodschappen doen en koken
Uiteraard is het fijn dat iemand het eten heeft gekookt als je thuis komt. Nu doe ik dat allemaal zelf en daar komt ook een andere manier van boodschappen doen bij kijken. Misschien is het niet ideaal, maar ik koop bijna al mijn boodschappen last minute. Is het vijf voor zes? Even snel naar de HEMA om te kijken wat ik die avond ga eten. Ik ben niet zo iemand die op maandag voor de hele week boodschappen gaat doen. Ik kán het gewoon niet, haha! Meer mensen die dit herkennen?

2. Ik ben opgeruimd!
Wie had dit ooit gedacht! Ik ben best wel zuinig op dit appartement, waardoor ik ook goed kan opruimen. Het scheelt ook gewoon heel erg om het goed bij te houden, dan voorkom je dat het één grote puinhoop wordt. Wel heb ik een bloedhekel aan het feit dat er vloerbedekking ligt. Ik ren de hele dag rond met een kledingroller.

2. Besparen
Van nature spaar ik niet heel veel jammer genoeg. Had ik nog maar een Penny bank ;-). Dit betekent niet dat ik het niet kán, want ik kan het best prima. Ik had alleen geen doelen toen ik nog bij mijn ouders woonde, waardoor ik mijn geld best wel over de balk smeet. Niet goed! Nu ik voor mezelf moet zorgen kan ik ook beter sparen.


Ik heb nog een aantal bespaartips voor jullie op een rijtje gezet. Dit werkt voor mij en hopelijk heb jij er ook iets aan!

- Kijk naar je vaste lasten en wat je daarvan kunt verminderen
Ik vond het best even rot en lastig om te kijken naar wat ik kon besparen. Want om eerlijk te zijn zijn bepaalde luxe dingen gewoon fijn om te doen/hebben. Toch kwam ik er achter dat ik steeds minder vaak Spotify gebruikte (ik reis minder met de trein- als ik dat nog wel deed kon ik echt niet zonder). Dit scheelde toch tien euro in de maand. Misschien heb jij ook wel een abonnement waar je eigenlijk best zonder kan.

- Opletten met eten en drinken
Eten en drinken hoeft echt niet duur te zijn. Mijn favoriete tip is om voor sluitingstijd naar de HEMA te gaan. Producten die diezelfde dag zijn gemaakt/gebakken/gesneden, denk dus aan broodjes en vleeswaren, hebben dan vaak 25% korting of nog meer. Ik heb inmiddels regelmatig salades voor 2 euro in plaats van vier kunnen kopen. En wat dacht je van een hele zak broodjes voor 90 cent? Daarnaast is het handig om producten te kopen waar je meerdere gerechten mee kunt maken. Zo heb ik altijd graag wraps, hummus en falafel in de koelkast. Kun je bijna overal mee combineren en de houdbaarheidsdatum is meestal ver weg.

- Koop dingen op de markt
Ik heb het geluk dat er dinsdag én zaterdag een markt voor mijn neus te vinden is. Je kunt daar vaak verse producten kopen voor veel minder geld. Ik ben er groot fan van om je groenten, fruit en vlees op de markt te kopen.

- Minder cosmetica
Oh, oh, dit is best lastig voor mij, maar het bloggen draagt gelukkig een steentje bij. Zonder al te veel zelf te investeren kan ik alsnog kennis maken met leuke producten. Ook als je deze luxe niet hebt kun je best prima besparen op cosmetica! Als je A-merken gewend bent, is het ook nog mogelijk. Gewoon de aanbiedingen in de gaten houden! Zo zijn er bij Kruidvat heel vaak 1+1 acties met shampoo en douchegel waardoor je nooit de volle prijs betaalt.

Deel met mij! Wat deed jij anders toen je op jezelf ging wonen? Of misschien wel toen je ging samenwonen? En wat is jouw beste tip om te besparen? Let me know in de reacties!

6 opmerkingen

 1. Goede tips! Acties in de gaten houden is zeker slim.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke blog Iris. Ik woon al jaren niet meer thuis maar sinds afgelopen week maak ik een huishoudboekje hahaha. Viel me echt op hoeveel geld ik buiten de deur uitgeef aan eten. Daar let ik nu op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha jaa heel herkenbaar! Vooral het opruimen kan ik erg herkennen. Nu ik op me zelf woon probeer ik zoveel mogelijk qua eten op te maken. Restjes avondeten in de vriezer en alles wat op gegeten kan worden opeten ipv van weggooien. Goed voor het milieu en voor de portemonnee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaloers op de je mooie plekje mijn is een stuk minder mooi haha :) Ik woon al 5,5 jaar niet meer thuis. Mijn bespaartips zijn ga ook eens kijken bij toko's sommige dingen zijn daar een stuk goedkoper dan bij de supermarkt. Lidl is ook een goedkope winkel als die in de buurt zit. Ik kook vaak voor 2 personen en ik eet de rest de volgende dag op. Het is ook handig om altijd iets in de vriezer te hebben zoals bevroren groenten. Huishoudspullen koop ik bijna allemaal bij de action :) Hema heeft ook wel goedkope huishoudelijke apparaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om te zien wat je allemaal anders doet! Ik vind je huisje er heel erg mooi uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe 2x per week boodschappen maar vind het ook heel lastig om te bedenken wat er gegeten moet worden en tegenwoordig met die twee gasten van mij zit ik vaker alleen te eten of kan ik een hele pan weg gooien omdat ze er onverwacht niet zijn. Ik moet dus ook iets nieuws bedenken hoe ik dat ga doen dat avond eten, vind het een dingetje.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!