Review: Vichy Aqualia Thermal extra sensitive crème


In de vorige Vichy review liet ik jullie weten dat de Idealia crème het niet helemaal was voor mij, maar dat ik wel een andere crème aan het testen was. Tada! Het is de Aqualia Thermal extra sensitive crème, ook van Vichy. Geschikt voor een gevoelige huid, mooi! Ik laat je vandaag heel graag weten wat ik er van vind.

Vichy Aqualia Thermal extra sensitive- adviesprijs 20,55 euro


Ik kreeg dit product al een tijd geleden opgestuurd, maar ik wilde hem goed testen voordat ik een conclusie zou trekken. Bij huidverzorging kun je namelijk niet zomaar zeggen dat iets werkt of niet. Na bijna drie maanden durf ik wel te vertellen wat ik er van vind ;-)

Ten eerste de verpakking: top. De Idealia crème zat in een pot, maar deze verpakking is natuurlijk een stuk praktischer. Het product blijft op deze manier ook langer goed en vrij van bacteriën. Flink pluspunt. Ik vind de prijs ook best oké: voor 50ml betaal je twintig euro. Dat betaal je ook voor een drogisterij crème van bijvoorbeeld L'oréal of Biodermal.


De Aqualia crème is geschikt voor een gevoelige huid. Een droog en trekkerig gevoel moet verholpen worden.


In de ingrediënten zie ik wel dimethicone staan, maar in dit geval heb ik er geen last van zoals ik dat bij Idealia wel had. Een paar belangrijke ingrediënten:

Squalane: een verzadigde en stabiele koolwaterstof die van nature in de huid voorkomt. Het zorgt voor uitzonderlijke hydratatie. Squalane is niet-comedogeen.
Propanediol: een nuttig klein molecuul- moisturizer
Niacinamide: verkleint poriën en vermindert rimpels

Er zit ook hyaluronzuur in, maar die hoeveelheid is waarschijnlijk erg klein. Best raar eigenlijk dat ze daar wel mee pronken op de verpakking, vinden jullie niet? Parfum staat helemaal onderaan; er zit dan ook een zeer milde geur aan. Deze crème is overigens best dik: verwacht geen heel dun serum-achtig product. Na het aanbrengen voelt je huid meteen lekker soepel.

Deze crème verandert mijn huid echt opvallend goed als ik last heb van andere producten. Klinkt gek he? Een voorbeeldje: ik gebruikte een tijdje een siliconenprimer van BE en ik kreeg pukkels. Een paar dagen deze crème en ik was weer 'normaal'. Het herstelt mijn huid en houdt 'm rustig. Voor een extreem droge huid is het misschien niet voedend genoeg, maar ik ben er blij mee. Eigenlijk is het alles wat je nodig hebt- niet meer en niet minder. Persoonlijk vind ik hem goed genoeg om hem zelf opnieuw aan te schaffen.

Hoe is jouw eerste indruk van de Vichy Aqualia Thermal extra sensitive?

6 opmerkingen

 1. Dit lijkt me wel een fijne crème! Wel raar dat er weinig hydralonzuur in zit terwijl ze er zoals jij ook al zegt mee pronken, haha. Ik ben benieuwd wat deze crème voor mijn huid kan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werking klink wel heel erg goed zeg! Ik mis wel een factor in deze crème.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed ik vind Vichy wel fijne producten hebben. Ik ben nu het Mineral 89 aan het testen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt heel goed! Je zou haast zeggen dat het een geneesmiddel is haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw ik ben best onder de indruk nu van dit product! Hij klinkt heel erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!