Restaurant review: Odyssey II Geldermalsen

De keren dat ik bij Grieks restaurant Odyssey II in Geldermalsen ben geweest, zijn niet op één hand te tellen. Als ik hier ga eten is het elke keer een feestje- goed eten, goed gezelschap en goede service. Het leek me leuk om jullie iets meer te vertellen over mijn favoriete restaurant dat toevallig heel dicht bij huis zit! Lees je mee?

Zelfs na mijn diploma uitreiking was ik hier!

Ik zal je vast waarschuwen: veel foto's zien er een beetje hetzelfde uit. Mijn favoriete gerecht is namelijk de Zorba schotel en ik weiger meestal iets anders te bestellen ;-) Het fijne daaraan is wel dat de schotel uit meerdere onderdelen bestaat waar ik je iets over kan vertellen. Zoals ik al zei weet ik niet precies hoe vaak ik bij Odyssey II ben geweest, maar ik denk dat ik er voor het eerst een jaar of acht geleden kwam. In ieder geval vaak genoeg om er eindelijk eens iets over te schrijven!

Over Odyssey II

Het restaurant werd in 2014 bekroond tot beste Griekse restaurant van Nederland. Daarnaast was/is het het leukste restaurant in 2015 en 2017 en kreeg het vanuit IENS twee keer een 'topper' titel. De eigenaar van het restaurant is Georgios Klazidis. Het restaurant bevindt zich aan de Rijksstraatweg in Geldermalsen. Reserveren kan telefonisch of via hun eigen website.
Hoofdgerechten

En, vind je het al saai worden? Haha! Meestal kies ik samen met een vriend/vriendin/familielid voor een schotel. Dit omdat het een beetje van alles is én het is meestal voordeliger. Mijn favoriet is de Zorba schotel. Dit is een schotel met moussaka, gyros, souvlaki en soutzouki. Daarbij krijg je tzatziki, salade, frietjes, een bakje rijst en een saus met champignon en, ik hoop dat dit klopt, paprika. De schotel kost 41,75 euro en je kunt deze dus uitstekend delen. Sterker nog, knappe kop ben je als je dit in je eentje op krijgt ;-). Heel duur is het dus niet. Alleen als je voor-hoofd-na doet met bijpassende wijnen of met biertjes kan de prijs flink oplopen. Het is maar net hoe duur je het zelf wil maken.

Mijn favoriete onderdeel van dit alles kan ik niet eens zeggen. Ik vind alles ZO lekker! De moussaka is waar ik altijd mee begin: een super smakelijke 'lasagne' met aardappel en aubergine. De magie van het vlees is de manier waarop het is gekruid en hoe het is klaargemaakt. Op het gebied van vlees vind ik de souvlaki het lekkerst. Ik heb nog nooit iets gehad wat rauw was, een vet randje had (daar gruwel ik echt van!) of te doorbakken was. Dat is best bijzonder. Ik wil niet bitchy zijn door andere restaurants af te kraken, maar ik heb heel veel bij andere Griekse restaurants veel te hard gebakken gyros op of gyros waar super veel vet aan zat. Jakkes.

Ik ben persoonlijk niet echt meer een vleeseter, maar bij Odyssey maak ik een uitzondering omdat ik het vlees daar simpelweg fantastisch vind. Toch is het restaurant als je vegetarisch eet óók nog de moeite waard. Zeker in de voorgerechten heb je voldoende keus en deze kun je samen combineren om tot een hoofdgerecht te komen. De portobellos zijn een aanrader vanuit mijn tafelgenoten, net als de driehoekjes met feta kaas.

Er is overigens VEEL keus voor liefhebbers van vis! Ik eet dit zelf niet, dus daar kan ik helaas niets over zeggen.Bijgerechten

Iets wat ook heel goed is, zijn de bijgerechten. Deze rijst is zo lekker! Ik en mijn zus hebben al verwoede pogingen gedaan om dit na te maken, maar helaas. Nergens smaakt 'ie zo goed als bij Odyssey II. En die tzatziki. DE TZATZIKI!

Over naar het laatste deel van het uit eten!


Drinken

Ik drink altijd graag een wijntje bij het eten en de huiswijn is prima betaalbaar (3,75). Een desertwijn is ietsje duurder. Eline dronk de limnos muscat (4,25 euro) bij het nagerecht, die volgens haar echt lekker was bij de chocolade souffle. Je kunt op de menukaart terugvinden welke wijn bij welk gerecht past. Je kunt je uiteraard ook laten adviseren door het personeel.
Nagerechten

Goh, kijk mij toch weer een divers zijn... Dit zijn niet de enige nagerechten die ik ooit heb gegeten, maar blijkbaar wel de enige die ik heb gefotografeerd. Dit vind ik wel leuk om te zien: de cheesecake met kersen ziet er bijna iedere keer dat ik 'm bestel anders uit. De laatste versie zie je onderaan. Dit vind ik ook de beste: een cheesecake als nagerecht hoeft van mij niet heel groot te zijn. Je hebt toch vaak al een flink hoofdgerecht op. Ik kan de kaart met nagerechten helaas niet vinden op de website, maar ik weet dat je er onder andere brownie, souffle, cheesecake en ijskoffie kunt bestellen.

Oh en, klein detail, ik ben zo blij dat de slagroom altijd apart is. Ik vind dit niet fantastisch en meestal kwakken ze het overal maar op.Interieur/sfeer

Ik was er gisteren weer nadat ik er een tijdje niet was geweest en van binnen zag het er heel anders uit dan de laatste keer dat ik er was. Voorheen was het meer een 'traditioneel' Grieks restaurant: nu is het veel hipper met fancy lampjes en accessoires van Sissy Boy. Ik vind het fijner dat de aanblik wat meer open is. Wel vind ik dat je op sommige plaatsen redelijk dicht tegen elkaar aan zit. Ik wil niet dat andere mensen me aanstaren als ik oncharmant zit te eten.

Personeel

Het personeel is over het algemeen snel en vriendelijk. Bij de entree is er altijd iemand die je jas aanneemt en bij het afrekenen is iedereen ook geïnteresseerd en aardig. Gisteren was het toevallig wel erg druk- toen zaten we wel ietsje langer met onze lege bordjes. Dit duurde alsnog niet noemenswaardig lang. De eigenaar doet echt moeite om mensen goed te adviseren en te vermaken.

Wat kan beter?

Als ik samengevat wat verbeterpunten moest noemen of punten die ik niet fantastisch vind:

- Omdat het een heel drukbezocht restaurant is, moeten mensen soms aan de bar wachten op een tafeltje. Daardoor stopt het een beetje op in het restaurant (ook niet fijn voor de mensen die een tafeltje hebben bij de bar of voor mensen die het toilet proberen te bereiken, haha).
- Er zouden wat mij betreft meer vegetarische hoofdgerechten mogen zijn. Daarentegen zijn er wel weer genoeg voorgerechten zonder vlees.

Dit zijn echt kleine dingen en geen dingen die mij het plezier ontnemen om hier te komen. Ik kijk er altijd erg naar uit om uit eten te gaan bij Odyssey II en het eten valt nooit tegen. Ik hoop dat je het leuk vond om iets te lezen over dit fantastische restaurant. Wat mij betreft MOET je hier echt een keertje geweest zijn.

Wat is jouw favoriete keuken? Houd je van Grieks eten?

4 opmerkingen

 1. Ziet er heerlijk uit! Ik ben dol op de Italiaanse keuken. Zelf bestel ik ook altijd hetzelfde in restaurants waar ik vaak kom haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd ook van Grieks eten, ik ga er niet voor niets elk jaar op vakantie hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh, dit ziet er zo lekker uit. Ik eet eigenlijk echt zelden Grieks.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt echt heerlijk! Ik eet zelf eigenlijk nooit grieks haha.. Kan me niet eens herinneren dat ik het eens op heb gehad..

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!