Review: Essence Fresh & Fit primer & foundation


Je ziet het goed: een review over essence producten! Dat is een tijdje geleden. Essence kwam recent met nieuwe producten uit en daar horen de fresh & fit awake primer en de fresh & fit awake foundation bij. Ik heb de producten uitgebreid getest en ik geef je vandaag mijn mening hierover!

Essence fresh & fit awake primer- 3,59 euro
Essence fresh & fit awake foundation - 4,99 euroVoorheen was ik nooit fan van essence foundation. De lichtste kleur oxideerde vrijwel altijd tot een oranje vlek. Qua kleuren is essence eindelijk goed bezig! Er is een kleur (10 fresh ivory) die niet knaloranje uitslaat en dus veel te donker blijkt voor een lichte huid.

Wat ik wel 'jammer' vind zijn de prijzen. De foundation kost vijf euro en gaat dus steeds een stapje verder richting Catrice prijzen. Ik hoop dat essence betaalbaar blijft, want het is een leuk merk voor vooral jongere meisjes die willen starten met make-up én voor mensen die geen budget hebben voor een ICI Paris XL.


Ingrediënten primer: AQUA (WATER), COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, DICAPRYLYL CARBONATE, BUTYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, MICA, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, HEXYL LAURATE, CYCLOHEXASILOXANE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, TOCOPHERYL ACETATE, PANTHENOL, RETINYL PALMITATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, TOCOPHEROL, DIMETHICONE, CERA ALBA (BEESWAX), NIACINAMIDE, SODIUM CHLORIDE, VACCINIUM MACROCARPON (CRANBERRY) FRUIT WATER, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DISODIUM EDTA, XANTHAN GUM, ETHYLHEXYLGLYCERIN, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, ALUMINUM/MAGNESIUM HYDROXIDE STEARATE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

Deze basis bestaat uit water, siliconen en mica. Hier zit niacinamide in, fijn! En een klein beetje parfum.

Ingrediënten foundation: AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, ISODODECANE, ALCOHOL DENAT., PROPYLENE GLYCOL, TALC, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, CYCLOHEXASILOXANE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, TOCOPHERYL ACETATE, PANTHENOL, RETINYL PALMITATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, TOCOPHEROL, TAPIOCA STARCH, NIACINAMIDE, SODIUM CHLORIDE, VACCINIUM MACROCARPON (CRANBERRY) FRUIT WATER, CERA ALBA (BEESWAX), DISODIUM EDTA, XANTHAN GUM, MICA, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, ALUMINUM/MAGNESIUM HYDROXIDE STEARATE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

De basis bestaat uit een siliconenmengsel met water, alcohol en talk. Hmm, alcohol denat... jammer. Wel goed dat er ook hier weer niacinamide in zit. Over cranberry water in cosmetica kan ik helaas weinig vinden.


Swatches! Zoals je kunt zien is de primer echt heel glanzend, het zou bijna doorkunnen voor een vloeibare highlighter. Op zichzelf zou ik de primer dan ook niet aanrader- véél te shiny!


Op de bovenstaande foto's draag ik de primer en de foundation. Ondanks dat ik echt HEEL veel poeder heb gebruikt om de glans wat te onderdrukken, heb ik nog steeds wel een 'gezonde' look vind ik. De kleur matcht heel goed. Als ik de producten net heb aangebracht, lijkt het wel alsof ik een laag photoshop op mijn gezicht heb. De dekking is goed, maar natuurlijk. Echt mooi!


Hierbij nog een close-up na een paar uurtjes. Mijn neus is wel wat meer gaan glimmen en helaas trekt de foundation wat in mijn fronsrimpel, maar verder ben ik tevreden.

Zoals ik al aangaf heb ik echt veel poeder moeten gebruiken om het geheel wat minder glanzend te maken. Het effect van de primer en foundation (zonder poeder) is naar mijn smaak veel te glowy. De primer is mijn favoriet van de twee: ondanks dat 'ie erg glanzend is, zorgt 'ie er wel voor dat je er 'levend' en gezond uitziet. Deze gebruik ik het liefst met mijn huidige favoriet van Pui Pui. De Fresh&Fit foundation vind ik meer iets voor iemand met een droge/vochtarme huid zonder al te veel oneffenheden. Ondanks het poeder ga ik wel glimmen na een paar uurtjes, maar dat is normaal.

Zelf zou ik de producten niet opnieuw kopen, maar dat betekent niet dat ze niet goed zijn. Ik heb alleen andere favorieten omdat mijn huid niet echt droog is. Ondanks dat ben ik tevreden- en eindelijk een goede kleur! Ik kan de producten van harte aanbevelen als je een droge/gemengde huid hebt.

Ga jij deze producten proberen?

7 opmerkingen

 1. Mijn huid is in de winter altijd droog, dus denk dat dit dan wel een goede match zou zijn. Ik wil de foundation best eens proberen! Fijne review Iris <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het resultaat heel mooi! Maar wel vervelend dat je veel poeder hebt moeten gebruiken, niet ideaal dus..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meh, voor mijn huid niet ideaal. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het resultaat best mooi, maar ik denk dat hij inderdaad voor de wat vettere huidjes niet ideaal is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er prima uit, maar zou ze zelf niet kopen aangezien jij al veel poeders hebt moeten gebruiken. Daar heb ik helemaal geen zin in haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke review Iris! Ik vind de producten echt mooi maar snap wel wat je bedoelt. Is de primer ook serieus als highlighter te gebruiken? Ik vind de glans daar echt perfect voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt best wel goed! Dat te oranje ben ik ook altijd bang voor! Maar goed, eerst nog even mn huidige voorraadje foundation/primer opmaken haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!