Essence eyebrow gel colour&shape review

Vandaag is het tijd voor een review van een product dat ik in eerste instantie helemaal niets vond, namelijk de Essence eyebrow gel colour&shape. Het product is verkrijgbaar in één kleur (?), waardoor ik niet had gedacht een match te kunnen vinden. Of dat waar is? Lees verder!

Essence eyebrow gel colour&shape- 2,99 euroIedereen die een beetje van make-up houdt weet waar dit product op lijkt: de Dipbrow van Anastasia Beverly Hills. Die is precies tien keer zo duur, dus een budgetvariant leek me meer dan welkom.


Zoals eerder gezegd is de eyebrow gel verkrijgbaar in één kleur. Dat vind ik persoonlijk heel jammer, want hoe graag Essence het ook wil beweren: het is niet voor iedereen een match. Máár, ik was toch aangenaam verrast. Ik laat je straks weten waarom! Het potje bevat 3 gram product en is enorm zuinig. A little goes a looong way.


Ik gebruik het product met een schuin afgesneden eyelinerkwastje van Morphe. Essence heeft zelf een soortgelijk kwastje van 1,39 euro dat je prima kunt gebruiken.

Goed, laten we hem gaan gebruiken! Ik moet van tevoren even melden dat ik normaal poeder gebruik van Anastasia a 29,95 euro, dus ik ben best verwend.Ehm, wow? Dit was echt niet wat ik had verwacht. Het is helemaal geen zwaar gepigmenteerd product. Het droogt heel natuurlijk en zelfs poederachtig op! De kleur lijkt in het potje heel donker, maar ook dat valt reuze mee. Ik zou dit omschrijven als een assige, lichtbruine kleur. Toch redelijk geschikt voor veel mensen!


Hierbij mijn wenkbrauw in natuurlijke glorie. Ze zijn net geverfd, dus wel een stuk donkerder dan ze normaal zouden zijn. Ze moeten ook nog geshaped worden, maar hopelijk kan ik jullie toch een goed beeld geven.


Hier heb ik mijn wenkbrauw bijgetekend met de Essence eyebrow gel. Ik ben momenteel een beetje aan het afstappen van de super strakke wenkbrauw, dus ik vind dit effect wel bij mij passen.


Eerlijk, dit product heeft me verrast op een goede manier. Het resultaat is lichter dan mijn haartjes momenteel- vind ik mooier, het wordt niet hoekig of te scherp zoals bij de Dipbrow en het brengt snel aan. Er zitten verder wel wat kleine nadelen aan het product. Als je de wenkbrauw niet even kamt met een borsteltje, dan zul je wat brokjes zien. Daarnaast is het product niet mega longlasting. Bij Anastasia ben ik gewend dat mijn wenkbrauw nergens naartoe gaat, maar dit product vervaagt wel ietsjes gedurende de dag. Het belooft verder ook niet waterproof te zijn.

Ik raad hem niet aan als:
- je zeer lichte wenkbrauwen hebt of juist een stuk donkerder dan ik
- je houdt van een hele strakke wenkbrauw
- je op zoek bent naar iets wat heel longlasting of zelfs waterproof is.

Ik hoop dat Essence snel met meer kleuren komt! I want moreeee!

Hebben jullie het product al gespot?

3 opmerkingen

  1. Wauw de kleur is inderdaad heel verrassend! Ik dacht dat 'ie veel donkerder uit zou vallen! Volgens mij is dit een hele goede assige tint voor mij, thnx voor de tip :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel raar dat het meer een poeder dan een gel is, maar ik moet zeggen het ziet er best goed uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeh wauwza! Dat klinkt niet eens zo gek! Hij is vast een tikje te donker voor mij, maar go Essence! :D

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!