Ik wil een detox doen!

Hi allemaal! We zitten inmiddels al ruim drie maanden in 2016, maar voor mij is het niet echt gelukt om mijn motivatie rond 1 januari te hervatten. Bepaalde dagen gaat het heel goed, maar daarna laat ik me weer verleiden door lekker eten (of een avondje hangen op de bank). Om mezelf een boost te geven, wil ik een detox gaan doen. Benieuwd naar hoe en wat? Lees verder!


Ik heb me aardig verdiept in een detox met sappen, maar wat is het precies?

Tijdens een sappenkuur eet je geen vast voedsel meer. Je geeft je lichaam daarom de kans om 'op te schonen'. Het schijnt dat je je na een sapkuur veel lichter in je hoofd voelt en dat je meer energie hebt. Daar ben ik naar op zoek! Daarnaast zou je enkele kilo's afvallen. Dat werkt erg motiverend als je wil beginnen met een gezonde levensstijl, maar net dat duwtje in de rug nodig hebt.

Ik heb een aantal bedrijven gevonden die zich bezighouden met sapkuren, waarvan Juizs de grootste is. Zij hebben verschillende kuren, waaronder de Juiz-s all day en de Juiz-s till diner detox. De eerste houdt in dat je de hele dag alleen sappen drinkt, de andere betekent dat je in de avond een lichte maaltijd mag eten. Ik denk dat de eerste voor mij geschikter is, omdat ik me anders (waarschijnlijk) met avondeten veel te erg te buiten zou gaan. Als ik iets doe, ga ik liever all the way. Ik ben zo iemand die het echt nodig heeft om héél streng te zijn, anders lukt het niet.


Ook op Frecious.nl zag ik verschillende drankjes, maar oh oh, wat is het duur. Één drankje, dus één maaltijd, kost 3,95 euro. Stel dat je vijf sappen op een dag nodig hebt, dan ben je bijna twintig euro kwijt. Ik vind het nogal wat. Ik keek daarom ook even bij De Tuinen voor soortgelijke producten, en stuitte daar op de Bootea Teatox. Kost 28 euro voor twee weken en is daardoor een stuk vriendelijker geprijsd! Maar het is wel heel anders dan de sapkuur die ik eigenlijk in gedachten had. Dit werkt laxerend (door de senna die in de thee zit) en je eet daarnaast wel vast voedsel.

Natuurlijk kan ik ook zelf sappen maken, daar zit alleen één grote 'maar' aan. Ik ga het nu gewoon eerlijk zeggen: ik wéét van mezelf dat ik het niet volhoud als ik geen 'regels' heb of vastigheid. Er zullen veel ochtenden komen dat ik geen zin heb om fruit en groenten te bereiden tot een sap waardoor ik tóch die boterham zal pakken. Dat wil ik niet! Ik wil het wel graag in één keer volhouden en vooral streng voor mezelf kunnen zijn.

Ik zit een beetje in dubio, wat zal ik doen? Ik ben daarom héél nieuwsgierig of iemand van jullie ervaring heeft met een detox of een sapkuur, wat de effecten en kosten waren én wat jullie me aanraden om te doen. Ik ben heel benieuwd!

2 opmerkingen

  1. Ik heb er geen ervaring in, want ik hou gewoon teveel van het lekker eten :)
    Ik eet wel iedere dag een stuk fruit!
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb vorige week de detox gedaan van green happines ( volg daar ook het boek 50 days van) is wel zelf smoothies en soepjes maken, maar die vullen een stuk beter dan die kant en klare flesjes vind ik. Was 1 afbouwdag, 3 dagen detox en een opbouwdag. Is me echt supergoed bevallen! Veel energie en mn huis werd er ook beter van. Mocht je nog wat willen weten stuur me maar een berichtje!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!