Review: Mac Studio Waterweight SPF 30 foundation


Ik heb jullie best even laten wachten op de review van de Mac Studio Waterweight SPF 30 foundation. Ik kon niet zo goed bepalen wat ik er nu eigenlijk van vond. We zijn nu een paar weken verder en ik deel mijn mening graag met je! Is het een blijvertje? Lees verder!

Mac Studio Waterweight foundation -34.50

Verpakking, kleur, textuur

De verpakking is mooi! Het is een glazen flesje dat werkt met een pipet. Als je in de bovenkant knijpt, stroomt de pipet vol. Vervolgens kun je enkele druppels op je hand/gezicht laten vallen en verder uitwerken. De kleur die ik heb is NW13. Ik zou, voordat je de foundation koopt, altijd de kleur uitproberen in de winkel. De foundation is super vloeibaar en een druppeltje loopt snel over je hand/gezicht. Oppassen met aanbrengen, dus! Ik vind de verpakking zelf niet handig, maar kan de keuze van Mac wel begrijpen. Dit product is denk ik te vloeibaar voor een pompverpakking. Ik gebruik zelf ongeveer acht kleine druppels.

Swatches, aanbrengen, werking

NW13 is één van de lichtste kleuren van Mac. Deze past op dit moment perfect bij mijn winterse huid. Ik kan mijn vinger niet echt leggen op de ondertoon, maar persoonlijk vind ik hem meer geel dan roze.Ik draag hierboven niets. Zoals je kunt zien is mijn huid best egaal, maar als je beter kijkt zie je dat ik vrij grove poriën heb die ik uiteraard graag wil verdoezelen. Verder heb ik momenteel geen puistjes.


Ik draag hierboven een laagje primer en een laagje foundation, verder niets. Mijn poriën worden mooi 'gevuld'!
Full face met de rest van mijn make-up / close-up van mijn gezichtsmake-up. De foundation droogt niet heel mat op, ik poeder hem daarom graag af.

Conclusie

Als je de foundation net aan hebt gebracht, zit het prachtig. De kleurkeuze is groot en deze past perfect bij mij. Het vult precies mijn poriën zoals je één foto hierboven kunt zien. Het geeft het effect dat ik graag zie, máár... ik ga best snel glimmen, veel sneller dan met mijn L'Oréal Infallible matte foundation. Na een uur of twee breekt een licht glansje door en na een uur of vier moet ik echt poederen, want dan ziet het er gewoon viezig uit. Niet heel langhoudend voor mij dus- helaas. Daarnaast dekt de foundation oneffenheden totaal niet en ook roodheid is lastig. Van de SPF kan ik weinig zeggen omdat we helaas momenteel geen zonnetje zien in Nederland.

De foundation is er één voor mensen die van zichzelf een goede, rustige huid hebben en/of niet op zoek zijn naar veel dekking. Qua huidtype zou ik zeggen een drogere tot gemengde huid, omdat 'ie van een vette huid snel zal verdwijnen. Als je van een matte finish houdt, zou ik nog even afpoederen. Ik ga de foundation helaas niet opnieuw aanschaffen, omdat de L'oréal Infallible matte de helft kost en mij beter bevalt.

6 opmerkingen

 1. Als ik het zo lees, laat ik hem liever ook liggen. Hij klonk eerst heel goed, maar als je al snel gaat glimmen.. no thanks! Wel jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat hij zo snel weer laat glimmen. Fijn zo'n eerlijke en uitgebreide review!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is momenteel eigenlijk een van mijn favoriete foundations! Zo zie je maar hoe iedere huid wat anders nodig heeft eh.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee deze foundation is niets voor mij, omdat ik ook snel ga glimmen de gedurende dag :)
  Fijne review!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn huid gaat vaak snel glimmen, dit product is denk ik niks voor mij! X

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!