(Weer) thuis wonen bij je ouders: hoe verloopt dat?

Hi all! Zoals de meeste mensen wel weten, woon ik weer thuis. Natuurlijk is dat niet altijd even leuk en ideaal als je 22 bent. Ik vertel je vandaag hoe het gaat en wat de voor- en nadelen zijn!
Geld
Eerlijk is eerlijk, ik voel me best vaak een faal. Ik woonde op mezelf, maar zag m'n geld in rook opgaan terwijl ik echt veel had gespaard. Ik kon toen totaal niet met geld omgaan. Er waren weken bij dat ik gewoon écht niks meer had, dus ook geen spaargeld. Ik heb best vaak 10 euro van mijn moeder gekregen zodat ik iets kon eten, zo erg was het. Een van de allergrootste voordelen is dat ik geld kan sparen en dat ook daadwerkelijk doe. Nog steeds ben ik geen natuurtalent in het overhouden van geld, maar het gaat véél beter dan toen ik nog op mezelf woonde.

Ik heb nu weer geld om af en toe lekker helemaal los te gaan, hoera!


Sociaal leven/privacy
Het heerlijke aan een eigen plek was dat ik kon ontsnappen wanneer ik wilde. Sowieso ging alles zoals ik het wilde. Ik werd wakker wanneer ik wilde, ging douchen wanneer ik wilde, at wanneer ik wilde en ga zo maar door. Nu ik thuis woon, moet ik rekening houden met drie andere mensen. Eerder woonde ik met 7 mensen, maar die hadden ook allemaal hun eigen kamer en leven. Dat maakt het heel anders! Ik mis het enorm om de hele dag mensen om me heen te hebben. Ik had een hechte band met de meeste huisgenoten en dat is nu weg. Daarentegen zie ik nu wel mijn vrienden van thuis vaker.

Schoon + Pip
Een mini-puntje dat voor mij heel belangrijk is: je gaat je ouderlijk huis zó waarderen als je uit een studentenhuis komt. Mijn studentenhuis was best vies terwijl het hier nu zo schoon en verzorgd is. Zo fijn! Oh en, we hebben sinds kort een nieuw kat, Pip. Nog een voordeel :-)

Dit kleine monster maakt thuis wonen iets leuker :-)


Opleiding/werk
Het is heel vreemd dat ik geen opleiding meer heb. Ik ging niet heel vaak naar school in mijn laatste jaar (hoefde ook niet), maar toch heb je een aantal verplichtingen. Deze zijn nu weggevallen. Ik heb nu werk! Heel raar werk, want ik moet regelmatig in de auto of trein springen om een opdracht af te ronden. Vervolgens werk ik het thuis uit. Mijn ouders hebben daar gelukkig begrip voor. Ik ben ook wel dankbaar dat mijn moeder meestal kookt, dat is stiekem toch best luxe als je klaar bent met werken ;-)

Het is dus best in je voordeel om thuis te wonen. Je ziet de mensen die je vroeger vaak zag weer, je kunt geld sparen, het is schoon en als je geluk hebt kun je prima samen leven met je ouders en broers/zussen. Natuurlijk zou ik liever een eigen plekje hebben, maar financieel ligt dat nog even lastig omdat ik meerdere contracten heb en ook meerdere 'lonen' die op verschillende dagen binnenkomen. Ooit komt het weer! Yay. Zie hieronder m'n doel:Woon jij thuis of op jezelf? Hoe bevalt dat?

2 opmerkingen

  1. Ben ik zojuist wezen kijken voor een kamer en dan lees ik dit, haha! Voor mijn volgende opleiding in Amsterdam wil ik graag op kamers, maar ik denk dat het eerst bij mij ook een struggle zal worden met het geld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik woon al ruim 4 jaar op mezelf zou nu niet meer terugkunnen :p toch ga ik geregeld wel een weekendje naar mijn ouders

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!