Etos Evening Kiss parfum (goedkope dupe?)


Met Kerst heb ik een heleboel cadeautjes gekregen, waaronder een mega groot Etos pakket met dit parfum er in. Ik moet eerlijk vermelden dat ik deze zelf heb uitgezocht, want ik ben lastig met geuren ;-) Evening Kiss van Etos trok direct mijn aandacht, want waar ken ik die geurnoten van? Juist, van een heel duur parfum dat sinds een paar maanden mijn favoriet is...

Etos Evening Kiss parfum- 9,99 euro voor 50ml eau de toiletteVoordat ik de eventuele dupe op jullie ga gooien, eerst over dit parfum! Wat Etos zegt:

"Deze moderne klassieker bevat een geraffineerde mix van witte bloemen met hout en gourmandnoten. Het warme, kruidige hart zorgt voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht, terwijl peer en oranjebloesem het geheel toch heel elegant houden."


De belangrijkste geurnoten zijn roze peper, oranjebloesem en koffie.


De verpakking doet me niet zo heel veel, evenals de glazen fles. Er is één ding dat ik heel irritant vind en dat is de dop, die wil gewoon absoluut niet blijven zitten! Als ik hem mee zou willen nemen, moet ik het met plakband vastmaken. De verpakking is een beetje jammer.

Over naar de geur. Die is heel bijzonder! Ik ga hem er maar gewoon ingooien...


Toen ik de noten zag, dacht ik: Black Opium. Toen ik de geur rook, dacht ik: Black Opium. Dit is een zeer waardige dupe voor Black Opium van Yves Saint Laurent Black Opium, en dat voor een mega scherpe prijs. Natuurlijk zijn er verschillen. Ten eerste de verpakking- die van Yves Saint Laurent was een waar cadeau aan mezelf, terwijl die van Etos maar so-so is. De geur van YSL is sterker aanwezig, maar dat komt misschien ook omdat ik daar van de eau de parfum bezit. De geur van Etos vind ik iets fruitiger en 'peperiger' (als dat een woord is). Naarmate tijd vordert, ruik je steeds meer fruitige noten. Het is een bijzondere combi van fruit en peper- ik vind dat heel aantrekkelijk én super chique ruiken. Bij YSL ruik ik meer koffie bij het openen van de geur. Ik denk dat dat het belangrijkste verschil is.

Als je Black Opium lekker vindt (maar te duur en eventueel iets te sterk), dan kan ik je Evening Kiss van Etos absoluut aanbevelen. Ik ben héél erg blij met deze bijzondere geur- en dat voor een tientje. Is het een perfecte dupe? Nee, dat niet, maar ik zou hem zeker een 8/10 geven!

7 opmerkingen

 1. Klinkt als een goede dupe! Ik heb eigenlijk niet zo veel met de parfums van Etos. Ze zien er zo simpel en goedkoop uit. Toch hoor ik er wel goede verhalen over!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen idee hoe de Black Opium ruikt, maar ik was wel heel benieuwd naar de evening kiss. Ik ga snel een keer snuffelen als ik bij de Etos ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat het een dupe is! Ga snel eens even ruiken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je moet wel een scherpe neus hebben om dat zo te ontdekken! Ik vind het flesje van YSL toch veel indrukwekkender, maar het prijsverschil is ook enorm. Gewoon overgieten, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb die parfum van de Etos ook en ik dacht al hé die komt mij bekend voor. Ik heb YSL ook en heb ze vergeleken en ja hoor ze lijken echt op elkaar. x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat er een dupe is, die van YSL heb ik ook en natuurlijk is de flacon mooier of die van de Etos maar eerlijk vind ik het flaconnetje ook wel iets hebben :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat ik zelfs in 2020 nog iets aan je tip heb hahaha. Vond black opium heerlijk na een proefje, maar toch echt te duur...nu de parfum bij Etos gekocht;)
  Dankjewel

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!