Het minder-vaak-haren-wassen experiment

Oke oke, nooit had ik gedacht dat ik deze blog uberhaupt OOIT zou schrijven. Ik ben namelijk zo iemand die dol is op verzorging en kriebels krijgt van ook maar één plukje vet haar. Toch is het zo ver: ik ben begonnen aan het minder-vaak-haren-wassen-experiment. Hoe mij dat bevalt? Lees verder!


Het begon allemaal twee weken geleden toen ik naar de kapper ging. Het kwam op haren wassen en hoe vaak je dit moest doen.

I: "Maar, hoe vaak moet je je haar nu ongeveer wassen?"
Kapster: "Ik geef eigenlijk geen advies. Persoonlijk was ik het twee tot drie keer per week. Dat is prima. Hoe vaak was jij jouw haar?"
I: "Elke dag"
Kapster: *Valt van stoel*
Kapster: *Lichte hartaanval* "Maar föhn je het dan ook?"
I: "Ja"
Kapster: *Serieuze hartaanval*
Kapster: "Wow, dat is vaak. Je hebt wel het geluk dat je haar in goede conditie blijft"Ik had nooit zo heel veel met die hele trend om je haar minder vaak te wassen. Ik vind schoon haar heel belangrijk; het bepaalt toch grotendeels hoe je eruit ziet en hoe verzorgd je bent. Voorheen vond ik het heerlijk om mijn haar elke dag te wassen, te verzorgen én te föhnen. Ik kan me voorstellen dat vooral het dagelijks föhnen niet al te bevorderlijk is voor de conditie van je haar, dus ik besloot rigoureus te stoppen met dagelijks haren wassen.

Eerlijk: ik vond het vreselijk. Op dag twee voelde ik me een vieze zwerver en spoot ik praktisch een hele bus droogshampoo in mijn haar. Resultaat: nóg slapper vallend haar dat niet schoon oogt. Ik ben nu ongeveer twee weken bezig met 'afbouwen' en was mijn haar wel-niet-wel-niet. Ik had (nogmaals) NOOIT verwacht dat ik het zou zeggen, maar ik merk verschil. Ja, echt. Na twee weken wordt mijn haar dan daadwerkelijk minder snel vet. Ik heb nog steeds stiekem moeite met het niet-wassen, maar het wordt beter. Als ik vind dat mijn haar niet goed valt op dag twee, dan draag ik gewoon een hoed.Over het algemeen zorg ik bovengemiddeld goed voor mijn haar waardoor het ook in goede conditie is- ondanks het kleuren. Toch wéét ik dat veel hitte niet goed is voor mijn haar en overdadig strippen ook niet. Daarom wil ik het proberen. Gewoon om te zien wat het voor mijn haar doet.

Toch denk ik niet dat ik ooit zo ver ga komen dat ik mijn haar twee keer per week was, dat vind ik simpelweg niet schoon. Ik ga graag uit eten, wandelen en naar de kroeg- dat ruik je nu eenmaal, ook aan je haar. Het is een stap te ver om te denken aan nóg minder wassen, maar ik de eerste stap heb ik wel gezet. Ook al is het maar een babystapje...Wat vind jij van het hele haren-wassen-gebeuren? Hoe vaak was jij je haar?

4 opmerkingen

 1. Ik heb het ook vaak gewassen, maar op een gegeven moment werd het zo snel vet. Daar kon ik niet tegenaan wassen. Nu heb ik het afgebouwd tot 2 keer in de week en dat werkt nu prima. De ene keer is het wat sneller vet, maar dan kan ik wassen nog prima 1 dag uitstellen met droogshampoo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb precies hetzelfde, ik was mijn haar nou één keer per twee dagen en dat vind ik prima. Ik ga elke week uit, ik sport of ik loop de hele dag in een regenbui. Dan wil ik mijn haar gewoon lekker wassen. Ik weet dat nog minder beter is, maar mijn haar is heel erg gezond. Dus waarom zou ik?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was het twee keer in de week en dat werkt voor mijn haar perfect. Als ik het langer dan vier dagen niet was begint het wel echt vettig te worden. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was mijn haar twee keer in een week en eerlijk zou ik het maar 1 maal per week moeten wassen want krijg gewoon niet snel vet haar :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!