Review: Mehron Setting Powder via Beautyjoint


Het is zover, hang de vlag uit! Ik heb namelijk een heel erg GOED matterend poeder gevonden. Hij moest een verre reis maken vanuit Amerika, maar het was het waard! Ik laat je vandaag mijn mening over mehron Setting Powder horen.

Mehron Setting Powder neutral- 4,99$ via Beautyjoint.com
Het is me met het maken van de foto's pas opgevallen dat 'mijn' versie niet online staat! Ik heb een versie van 28 gram en online staan momenteel 2 poeders, namelijk die van 16 én 36 gram. Het overzicht vind je HIER. Ten eerste, de naam mehron zegt je waarschijnlijk niets. Het is wel een bekend make-up merk, maar dan vooral in de toneel en theaterwereld. Het merk heeft voornamelijk veel special effect-cosmetica.


Het poeder bevat praktisch alleen maar stoffen die matteren. Talk wordt over het algemeen als een goedkoop middel in cosmetica gezien, maar het is wel effectief. Dit poeder kost dan ook maar 4,60 euro en het verzenden ongeveer vijf. Ik hoefde geen bijkomende kosten te betalen (HOERA) dus dit was nog goedkoper dan verzenden binnen Nederland.

De laatste tijd heb ik ineens last van break-outs terwijl ik wel dezelfde foundation gebruik, dus ik zocht een écht goed matterend poeder waar ik niet extra snel van zou gaan shinen.Het poeder is eigenlijk neutraal, maar ik denk niet dat getinte mensen dit product kunnen gebruiken. Je ziet toch een witte waas. Voor mij ideaal (ik ben erg bleek op het moment).


Zo ziet het er uit! Erg mooi en charmant.
Als je goed kijkt, zie je dat het de droge plekken naast mijn mond en tussen mijn wenkbrauwen benadrukt. Sowieso benadrukt dit poeder best veel, zelfs de donshaartjes op je gezicht vallen meer op. Maaaar, het werkt heel goed! Ik ken geen enkel poeder dat zo goed matteert. Dit is echt iets voor mensen met een vette huid of mensen zoals ik met een gemengd huidtype die last hebben van snel glimmen. Ook ideaal voor warme plaatsen en uitgaansgelegenheden.

Het effect houdt daarnaast heel lang aan. Na een uur of 6/7 mag ik het wel eens gaan bijwerken op mijn voorhoofd, maar dat is dubbel zo lang als andere poeders die ik heb gebruikt. LOVE!


Ik ben heel blij met dit poeder. Als hij op raakt (dat kan best een jaartje duren gok ik zo), ga ik voor de beige versie. Ik denk dat die een nog natuurlijker effect geeft, maar ik ben alvast fan!

3 opmerkingen

 1. Dit merk en product kende ik nog helemaal niet! Ik heb zelf niet zo'n heel glimmende huid, voor mij werkt het matterend poeder van essence en catrice erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit merk ken ik niet, maar het klinkt als een fijne matterende poeder!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whoah! Klinkt erg goed! Ik ben nog steeds een beetje bang voor het aluminium in de poeder. Was dat niet een goedje die je poriën verstopt, net als in deodorant, zodat je niet meer zweet? Ik weet het niet. Fijn dat het goed werkt! Enneh, je hoeft geen invoerkosten te betalen, zolang het bedrag onder de 22 euro blijft :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!