Mijn 2015 (en 2016)

Hi allemaal!

Oudejaarsavond* alweer! Jeetje, de tijd vliegt zo snel voorbij. Ik moet eerlijk zeggen dat dit jaar voor mij niet het allerbeste jaar ooit is geweest. Ik ben echt een soort van zoekende geweest naar wat ik wilde dit jaar. Ik neem je vandaag mee in mijn 2015 en mijn plannen voor 2016.

*Ik heb deze lange blog op 31 december geschreven, maar toen viel mijn laptop uit. Ik wilde het zo puur mogelijk houden (dat ik niet uren ging bewerken), dus vandaar de verleden tijd :-)
Bron foto
Mijn 2015

Verhuizen en afstuderen
Als ik er nu aan terugdenk, was 2014 misschien wel het tofste jaar van mijn hele leven. In 2014 woonde ik in Tilburg. Begin 2015 ging ik weer bij mijn ouders wonen. Een grote verandering, achteraf gezien had ik het liever anders gezien. Natuurlijk hoop je altijd op jezelf te kunnen blijven wonen, maar het ging financieel niet helemaal lekker. Toch mis ik mijn vrijheid wel heel erg. Ik hoop in 2016 een plek voor mezelf te kunnen vinden.

Wel ben ik dit jaar afgestudeerd. Het was een vermoeiende strijd, maar in juli was het eindelijk zover. Een heel dubbel gevoel ook: ik heb constant in tweestrijd gestaan met wat ik er van vond. Aan de ene kant was ik zo blij om klaar te zijn, maar aan de andere kant laat ik het studeren en studentenleven nu helemaal achter me. Ik ben gewoon nooit meer student- ik ben 'volwassen'! Dat is zo'n raar gevoel, ik kan er nog niet echt aan wennen en vind het ook niet zo prettig. Ik ben op jonge leeftijd afgestudeerd, en er staat een 'groot mensenleven' op mij te wachten. Hier heb ik het af en toe nog best moeilijk mee. Ik heb veel uit mijn studententijd gehaald, maar soms ben ik van mening dat ik niet alles echt optimaal beleefd en meegemaakt.

Familie, relatie, vriendschap, gezondheid
Nu al merk ik dat ik bepaalde mensen minder zie. Het is de leeftijd, i'm getting old! Soms vind ik dat jammer, maar daardoor waardeer ik de momenten waarop we elkaar zien wel meer. Iedereen waar ik mee om ga krijgt zijn eigen leven, gaat een bepaalde kant op zijn/haar relatie en ik sta hier- zonder relatie en met een vrij onzeker leven. Al met al ben ik heel blij met de lieve vrienden die ik heb. Al zie ik sommige mensen weinig, ik weet dat het goed zit ondanks mijn chaotische werkschema.

In 2016 wil ik heel graag gezonder gaan leven. Of het echt zo ver gaat komen weet ik niet (ik maak mezelf deze belofte wel vaker). Ik ben niet een heel gemotiveerd persoon als het gaat om afvallen en gezond eten. Als ik eenmaal bezig ben gaat het goed, totdat ik zie dat de weegschaal niet echt mee werkt. Dan wil ik meteen alles opgeven en stop ik me vol met eten tot ik weer een schuldgevoel heb. Dit moet klaar zijn! Ik ben van plan om één dag in de week in te stellen als een soort 'cheat-dag', en de rest van de dagen wil ik op blijven letten. Gezonder 2017 in, dat is m'n doel!

Werk
Qua werk was het een bewogen jaar. Ik heb wakker gelegen van de stress, maar ben ook ontzettend blij en gelukkig als ik terugkijk op wat dit jaar mij heeft gebracht op werkgebied. Ik werk nog steeds bij Asega Media en Rabobank waar ik het super goed heb en ik heb daar leuke opdrachten. Daarnaast werk ik nu vrij veel voor Brabants Dagblad. Een kans die me echt in de schoot werd geworpen, zo zie ik dit. Ik kwam via de verjaardag van een vriend van mij in contact met iemand van het Brabants Dagblad, die mij vroeg om voor ze te komen werken. Mooier kan bijna niet, toch? Hier ben ik zo dankbaar voor en blij mee! Daarnaast zijn er ook wel dingen gebeurd die ik niet had voorzien. Zo ging ik voor een bedrijf schrijven, maar we hadden daar allebei compleet andere verwachtingen van. Dit liep dus stuk. Vooralsnog ben ik heel blij dat ik ook hier van heb kunnen leren.

Persoonlijk
Ik voelde me dit jaar goed, maar ook vaak vol met stress. Wat moet ik op werkgebied? Waar moet ik gaan wonen? Kan ik weer op mezelf gaan wonen, en hoe zit het financieel? Voor 2016 hoop ik dat ik eindelijk knopen door kan hakken. Wil ik blijven freelancen, of wil ik een baan? Ik hoop dat ik meer stabiliteit in m'n leven krijg, zodat ik wat relaxter door het leven kan gaan en geen slapeloze nachten heb van mijn administratie en onzekere werk. Hoe dan ook, ik wil meer genieten. Ik wil dingen bewuster beleven dan dat ik tot nu toe heb gedaan. Optimaal genieten van kleine dingen, mensen om me heen en mooie reizen (of reisjes). Daarnaast wil ik op bloggebied ook knopen door gaan hakken. Ik wil doorgaan, maar niet zoals ik nu deed. Ik wil een ritme aanbrengen, zodat jullie als lezer ook een beetje zekerheid hebben.

Jeetje wat een verhaal! Het voelt zo fijn om dit van me afgeschreven te hebben. Voor nu: bedankt dat je mijn blog bezocht in 2015. Ik wens jullie allemaal een heel mooi 2016 toe. Hopelijk zijn jullie al wat minder brak dan gisteren en hebben jullie al je vingers nog :-)

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!