BEAUTYLAB x ESSENCE palette- The Glow Must Go On review


Gisterenmiddag kreeg ik een appje van mijn lieve ex-collaga's bij Kruidvat. Pling! Het palette is binnen! Het ging over het The Glow Must Go On palette van Beautylab in samenwerking met Essence. Die móést ik zo snel mogelijk hebben, dus ik sprong direct in de auto, ging swatchen en testen. Ik vertel je er vandaag alles over.


Officieel is het palette dus volgende week pas te koop. Het is te vinden in het mini-schapje met limited editions. Er zijn meerdere palettes te koop, maar ik vond deze er echt boven uit steken (en dat is niet omdat het van de Nederlandse blogger Serena is). Het palette kost 5 euro. Daarvoor krijg je een bronzer/highlighter bestaande uit drie kleuren, twee/drie oogschaduws en een klein kwastje. Zeer nette prijs, dus.


Laten we snel over gaan naar de inhoud in detail! De Honey Glow highlighter is een highlighter met geelgouden glans die veel lijkt op Nars Albatross. Cinnamon is een roestige, oranje kleur die perfect als transitiekleur gebruikt kan worden. Sandalwood is donkerbruin. De bronzer/highlighter bestaat uit drie kleuren: donkerbruin, middenbruin en rosé.

Er zit een klein kwastje bij. Ik gebruik deze persoonlijk niet omdat ik gehecht ben aan m'n 'grote' kwasten #niettebreken.


Van boven naar onder: Sandalwood, Cinnamon en Honey Glow. Geloof me: SUPER pigment. Honey Glow en Cinnamon hebben wel lichte fall out, dus even aftikken met de kwast.


Honey Glow in vergelijking met Nars Albatross. Woooh. Boven Albatross, onder Honey Glow. Als je Nars Albatross niet kunt betalen, zou ik niet verder zoeken en gewoon dit palette kopen. Honey Glow is iets witter en de textuur is anders, maar verder bijna identiek.


Maar dan. MAAR DAN! Echt, de bronzer/highlighter in het midden is ZO gepigmenteerd, ik was er erg van onder de indruk. Check ook die rosé kleur, die vind ik heulll mooi! De textuur is erg fijn, weinig fall out en zacht.


En samen.Ik maakte een (oog)look met het palette! Ik heb wimpers toegevoegd (Gypsy Lashes), eyeliner boven (Catrice liquid liner) en groene eyeliner onder (Jordana Menthe Passion).

Ik heb serieus niets aan te merken op de kwaliteit van de oogschaduw. Cinnamon is echt m'n ontdekking- ik had geen idee hoe cool deze kleur kon staan en hij brengt vlekkeloos aan. Ook de andere twee kleuren zijn mooi- je kunt er veel kanten mee op, al zijn het maar drie kleuren. Goed bij elkaar gekozen, vind ik.


Als ik dan nog wat mag klagen voor die 5 euro... (als je denkt nee mag niet sla dan nu een alinea over ok doei)

- Een extra matte beige oogschaduw had het helemaal afgemaakt voor mij (maar nu verwacht ik ook wel héél veel voor 5 euro).
- De bronzer/highlighter vind ik persoonlijk net iets te donker bij een (zeer) lichte huidskleur. Ik heb dit opgelost door de linkerkleur niet mee te nemen bij het gebruiken van de kwast.
- Ik gok dat sommige mensen niet blij zijn met de kartonnen verpakking. Ik heb daar persoonlijk geen probleem mee.

Als je het palette kunt aanschaffen, zou ik het absoluut doen! Ik ben fan en zou stiekem best een back-up willen... misschien wordt het wel zo'n succes dat hij permanent wordt. Ik hoop het!

10 opmerkingen

 1. Ik ren straks even naar Kruidvat! Ik wil 'm zo graag hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. such a gorgeous look!! the palette looks awesome! (:

  Life in Pastel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, supermooie look!! Ik zou deze palette ook wel willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw gave look heb je gemaakt! en mooi palette ook. goed weekend en geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt me helemaal overtuig! Prachtig palette is dit! En inderdaad hopelijk komt deze vast in het essence rek! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie look heb je er mee gemaakt! Fijn dat de pigmentatie ook in orde is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, ik vind dit doosje wel de leukste van de collectie dus kudos voor Serena :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie look heb je gemaakt! Ik vind dit echt een heel mooi palette. Benieuwd wanneer ik hem ga tegenkomen.

  www.marushilifestyle.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi palette en de look is ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oeh wauw, dit valt me niet tegen. Vind de kwaliteit veel beter dan verwacht <3

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!