Een wondermiddel tegen puistjes | Louis Widmer Acne Care


Een wondermiddel tegen puistjes en acne bestaat niet- of wel soms? Ik moet eerlijk zijn, misschien ben ik niet dé ideale testpersoon hiervoor, maar toch heb ik veel baat bij dit product. Hopelijk jij ook! Ik laat je vandaag kennis maken met de Acnecare crème van Louis Widmer.

Louis Widmer Acnecare crème - +- 8,49 euro via EtosDit product is gewoon bij Etos te koop, maar het is wel een 'serieus' product, niet zomaar een product zoals van bijvoorbeeld Garnier of Nivea. Er zit een bijsluiter (klik) bij en het is belangrijk om deze goed door te nemen voordat je begint met het gebruiken ervan.

Misschien denk je nu wel 'waarom gebruik jij dit, als je een goede huid hebt?' Nou, goed gedacht, maar iedereen krijgt wel eens een puist. Ik heb dit product leren kennen via mijn zus. Zij had wel een tijdje écht last van acne. Ik probeerde deze crème stiekem wel eens als ik een puist op voelde komen- het werkt echt als een tierelier! Wow! Zodoende gebruik ik dit product al een jaar of twee, drie.

Wat de bijsluiter zegt:
In de crème zitten twee werkzame stoffen: miconazolnitraat (20 mg per gram) en benzoylperoxide (50 mg per gram). Deze twee stoffen werken samen. Uit proeven in het laboratorium blijkt dat miconazolnitraat de groei remt van bacteriën die bij acne vulgaris (jeugdpuistjes) een rol spelen. Benzoylperoxide opent de afvoergangen van de talgklieren. Daardoor verbetert de talgafvoer.

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met Acnecare crème?
- Gebruik van Acnecare crème op een afgesloten huidoppervlak (bijvoorbeeld met een pleister), op
een groot oppervlak of op/dichtbij slijmvliezen of ogen dient te worden vermeden. Dit kan de
hoeveelheid die opgenomen wordt in het lichaam vergroten en daarmee ook de kans op
interacties tussen geneesmiddelen vergroten. Als dat dan toch gebeurt, spoel dan direct met veel
water.

- Acnecare crème kan blekend werken op haren en gekleurd textiel.
- Als u gedurende de behandeling last krijgt van bijwerkingen, zoals jeuk of zwelling, al dan niet met
vochtafscheiding, dan moet u stoppen met Acnecare crème.
Hebt u een gevoelige huid of heeft u bijwerkingen gehad bij andere middelen tegen acne? Dan
moet u Acnecare crème eerst uitproberen. Breng een beetje Acnecare crème aan op een klein
plekje: b.v. op de binnenkant van de onderarm. Wordt de huid binnen 24 uur duidelijk rood, dan
moet u Acnecare crème niet gebruiken.
- Bij veel last van acne in het gezicht
Hebt u veel last van acne vulgaris (jeugdpuistjes) in het gezicht, dan moet u Acnecare crème eerst
uitproberen. Breng de crème eerst enkele dagen op één plek met acne aan. Blijkt dat u Acnecare
crème goed verdraagt, dan kunt u alle plekken met acne vulgaris behandelen.
- Beschadigde huid en invloed van (zon)licht
Gebruik Acnecare crème niet op een, anders dan door acne vulgaris beschadigde huid.


Al het bovenstaande klinkt best wel heftig, eigenlijk! Ik zou zeggen: gebruik dit product alleen plaatselijk (dus op de pukkel), en niet op de huid daar omheen. 

Mijn ervaring
Anders dan bij mijn zus werkt dit product bij mij héél goed. Misschien wel iets te goed. Als je echte onderhuidse ontstekingen hebt en op tijd begint met smeren, dan helpt dit product ontzettend goed. Mijn ervaring leert dat het op een klein puistje, dus waar al een 'kopje' op zit, minder goed werkt. Als het puistje er al zit, moet deze wel leeg voordat je kunt smeren. Het is meer voorkomen dan genezen. 

Aan de andere kant is dit product heel fijn als het puistje net 'leeg' is. Het droogt je huid snel uit en het puistje dus ook. De huid is minder lang rood en gezwollen. Je moet er dus op tijd bij zijn, of je 'geneest' het uitgeknepen puistje.

De nadelen
Er zijn wel nadelen. Deze zullen per persoon verschillen- dit is mijn ervaring! Het product droogt mijn huid ontzettend uit, tot schilfers toe. Vandaar dat ik iedereen nogmaals wil aanraden om het echt alleen op het puistje te smeren en niet op de rest van je huid. Bij mij jeukt het product soms als ik het heb aangebracht. Dit is een lichte bijwerking (ik heb verder geen zwelling, roodheid etc.), maar toch is het wel vervelend.

Ik zou zeggen: probeer het. Het is een zeer zuinige crème waardoor de prijs relatief laag is. Bij onderhuidse ontstekingen (dus de échte grote puisten) voel je het meestal aankomen en juist deze ontstekingen zijn goed te genezen met Acnecare. Daarnaast: blijf je huid goed hydrateren. Je huid heeft het nodig om niet uit te drogen.

Wat gebruik jij als je een grote puist op voelt komen?

2 opmerkingen

  1. Ik gebruik Blemish control van Kiehl's, werkt voor mij heel goed. Ik had ooit een creme van de dokter met Benzoylperoxide, maar dat smeer ik echt nooit meer op mijn gezicht. Dat droogde mijn huid enorm uit. Fijn dat het voor jou werkt :) Goede review!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed, maar ik gebruik nog steeds het liefste tea tree olie voor puistjes ;)
    X

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!