Missha Magic Cushion foundation review


Het is al een hele tijd een trend: cushion foundations. Sinds L'oréal er eentje op de markt bracht, wilde heel Nederland er eentje proberen. Ik liet deze trend in eerste instantie aan me voorbijgaan, totdat ik mezelf weer verloor in de krochten van eBay... ik vond de Missha Magic Cushion foundation er zo goed uit zien, dat ik besloot hem te bestellen.

Missha Magic Cushion foundation- 9,20$ via Sing-Sing-Girl

Zeg nou zelf, dit is toch een super fancy verpakking? Ik zou het zo geloven als dit product werd verkocht voor 45 euro. Goud met wit en helemaal smetteloos, ik houd er wel van. Er zit een klik deksel in de binnenkant zodat het kussentje niet uitdroogt- ook fijn dat daar aan werd gedacht. Het sponsje dat er bij zit, gebruik ik zelf niet (het ruikt extreem naar plastic, niet lekker).Klik op de foto om uit te vergroten als je de tekst niet goed kunt lezen. Dit is wat er in zit! Veel siliconen, als je daar niet tegen kunt moet je hem skippen.


Ik heb kleurnummer 21 beige en er is nog een lichtere kleur. Dit vind ik fijn aan deze foundation: al is het beperkt, er is kleurkeuze! De meeste Aziatische foundations zijn extreem licht en grauw van kleur, deze niet. Ik kan niet bepalen of ik hem meer roze of meer geel vind.

De foundation sprak me vooral aan door de hoge SPF. Een spf van 50++ is extreem veel voor een vloeibare foundation. In de zomer gebruik ik dat graag.

Ik gooi je even in de close-up! Ik kom hieronder net uit de douche, dus ik ben een beetje rood. Kunnen we meteen even testen of de foundation roodheid bedekt.
Nou, zo zonder primer ziet dit er erg goed uit! Natuurlijk zie je de poriën op mijn wangen nog steeds, maar verder geeft de foundation een medium dekking. Een flinke puist krijg je hiermee niet weg, maar dat is oké. Ik vind niet dat ik er grauw van word. Het benadrukt mijn donshaartjes wel (of het is mijn camera die te veel ziet, haha).

Het klinkt allemaal positief tot nu toe, maar ik ga de bom droppen: ik vind deze foundation helemaal niets. Dat ligt niet aan het product, maar het is echt niet geschikt voor mij. De foundation 'ligt' op mijn huid waardoor ik hem zie én voel zitten en ik ga er HEEL snel door glimmen. Binnen een uur krijg er een reactie op. Misschien komt het door de hoge spf (zonnebrand) in het product dat het toch wat vettig aanvoelt allemaal. Iemand met een droge tot zeer droge huid kan hier een heel fijne foundation aan hebben.

Ik vind het jammer, want het had zo fijn kunnen zijn voor de zomer. Eline, als je meeleest, hij is voor jou! :-) Ik geef niet op, want de volgende mega goedkope cushion vanuit China komt nú mijn kant op. Ik houd je op de hoogte!

3 opmerkingen

 1. Jammer dat je 'm tegen vindt vallen! Ik vind het ook zo'n gek product eigenlijk, doe mij maar gewoon een 'normale' foundation, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat je deze Cushion foundation niet zo fijn vind, de verpaking ziet er alvast luxueus uit :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!