In vuur en vlam: Justnuts spicy bars


Oké, oké. Ik heb natuurlijk een blog omdat ik van beautygerelateerde onderwerpen houd. Toch wil ik me ook af en toe richten op eten want ja, Iris en eten... Ik probeer momenteel wel wat gezonder te eten en dat is best moeilijk. Lekkere tussendoortjes die ook nog eens gezond zijn, die vind je niet zo snel. Ik kwam terecht bij bijzondere repen, namelijk de Justnuts repen! Daar móét je even kennis mee maken...

Justnuts repen- 3 voor 2,99 euro (Albert Heijn)
Ik ontdekte de repen-hoe kan het ook anders- doordat ze in de aanbieding waren bij Albert Heijn to Go. Ik zocht een gezond(er) tussendoortje omdat ik niet wilde grijpen naar broodjes en chocolade. Justnuts is simpel: het is letterlijk 'just nuts', alleen maar noten dus. Toch is er iets bijzonders aan de hand met deze repen: ze zijn namelijk niet zoet, maar spicy.

Wat Justnuts zegt over de bbq bandit:
"Deze Amerikaanse bandiet is de smaak van de zomer in de USA, en dat proef je terug in gerookt zout, all spice en cayennepeper. Dat is peperig en pittig met een donker randje. Als je van lange zomeravonden, Long Island Ice Tea en smokey, sticky en spicy ribs houdt: this is your Huckleberry, babe."

Er zijn in totaal vier smaken waarvan ik drie heb geprobeerd! Captain Curry heb ik tot nu toe nergens in de winkel zien liggen. De Marrakesh Nomad had ik gegeten voordat ik hem kon fotograferen (oeps), maar ook die was erg lekker. Een soort mix van zoetig en pittig, heel bijzonder!


Links de bbq bandit, rechts de cajun hunter. Super leuke en originele namen!


De eerste keer dat ik een reep probeerde, was ik verkocht. Het was de bbq bandit die maakte dat ik meer wilde, haha! Eerlijk is eerlijk: deze repen hebben echt iets raars als je gewend bent aan een zoete reep. Toch is het zoveel lekkerder. Zeker voor in de middag als je zin hebt in iets hartigs, maar niet naar een zak chips wil grijpen. Dit zijn 'pure' noten met kruiden, dus geen wazige E-nummers en vreemde ingrediënten.

De bbq bandit is best pittig en smaakt een beetje 'rokerig'. De cajun hunter is ietsje minder pittig, en bevat andere kruiden. Ik kan niet echt zeggen welke mijn voorkeur heeft, maar ik denk dat de cajun hunter onder het grote publiek favoriet zal zijn. Deze is nét iets minder spicy, namelijk.

Ik ben heel erg fan van de Justnuts spicy bars- ik kan het je absoluut aanraden om ze eens te proberen! Als je op het station loopt met veel trek (zoals ik regelmatig), is dit een betere keuze. Gooooo get it! Ze zijn ook online verkrijgbaar via de justnuts webshop.

5 opmerkingen

 1. Ik vind het best wel lekker klinken maar het is zo duur voor 3 reepjes!
  Zijn ze 3 voor 3 euro normaal of was dat de prijs van de bonus?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Drie euro is de prijs van een 3-pak, 1 euro is de Bonusprijs voor een losse bij AH to go! Best duur eigenlijk :(

   Verwijderen
 2. Klinkt heerlijk, je hebt mij nieuwsgierig gemaakt :).
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een aparte smaken maar klinkt wel interessant :D wel een beetje aan de prijs.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!