NIEUW: Essence Brow Powder mix it blonde & Super Precise eyeliner


Hiiii allemaal! Klaar voor al-weer een review over de nieuwe producten van Essence? Let's gooooo! Vandaag staan de Super Precise eyeliner en de Brow Powder mix it blonde centraal. Heb ik voor het eerst een goede budget eyeliner van Essence gevonden? Kijk verder!

Super Precise eyeliner - 2,89 euro
Brow Powder mix it blonde 2,59 euro


We beginnen bij een product waar ik super huiverig voor was- namelijk de Super Precise eyeliner. Ik weet dat Essence eyeliners extreem goed verkocht worden, maar ik heb er gewoon nooit één kunnen vinden waar ik echt blij mee was.

Tot nu. Ja echt.


De Super Precise eyeliner heeft een héél dun en flexibel kwastje. Je moet dus wel met een losse hand werken, als je teveel druk zet wordt het een kliederboel. Het product is super gepigmenteerd en niet waterig zoals ik verwachtte. De eyeliner blijft de hele dag perfect op zijn plek. De lijn 'breekt' hooguit een beetje. Kennen jullie dat, dat de eyeliner bij de binnenste ooghoek een beetje barst? Op de foto hieronder kun je het ook zien.

Eerlijk is eerlijk: het is een beetje oefenen. Ik vind de eyeliner niet zo 'beginnersproof'. Maar, zelfs bij mijn vrij lastige oogvorm (i'm a hooded eyes gal) lukt het goed om een wing te maken. Oefening baart kunst.Dan nog een newbie, namelijk de Make me Brow duo eyebrow powder. Dat lijkt verdomd veel op de Brow Powder van Anastasia Beverly Hills! In ieder geval het idee van een lichte en donkere kleur om te kunnen mengen.

Ik vind dat echt top, want de kans is groot dat je zo een betere kleurmatch bereikt.Hierbij nog even de Anastasia Brow Powder duo (kleur taupe) en het pannetje van Essence naast elkaar. Oeh, dat is toch best verschillend! De kleur van Essence is nog wat koeler. Ik gebruik van Essence de rechtse kleur.


De lichtste kleur heeft een meer satijnen finish. Die heb ik niet gebruikt.Op het moment ben ik niet echt blij met m'n wenkbrauwen, ik moet ze binnenkort weer shapen en verven (*update 8-8: ze zijn weer geverfd! yay). Je kunt nu goed zien dat er aan het begin van mijn wenkbrauw minder haar zit + ik heb uitgroei (ja, dat kan echt! Uitgroei in je wenkbrauwen). Dat wil ik dus graag opvullen met een poeder of crème product. Momenteel gebruik ik een dipbrow van Make up Mekka, dus het was weer even omschakelen naar poeder. Maar, het resultaat mag er zijn! Ik vind de (rechter)kleur helemaal niet verkeerd. Wel is het product wat poederig waardoor er veel poeder verloren gaat en ik wat fall out op m'n gezicht heb. Dat is jammer, maar voor drie euro overleef ik dat wel. De wenkbrauwen blijven de hele dag goed zitten. Ik gebruik wel oogschaduwbasis.

Als ik iets mag klagen dan vind ik dit product wel te donker voor echte blondines. Ja, ik ben ook blond, maar mijn 'natuurlijke' wenkbrauwen zijn wit. Dan ziet zo'n donkere kleur er veel onnatuurlijker uit.

Ja, Essence did it again! Ik heb weer twee producten gevonden waar ik best wel heel blij mee ben. Zeker van de eyeliner had ik dat écht niet verwacht, want ik haat alle andere eyeliners :-)

Ga jij één van deze producten proberen?

10 opmerkingen

 1. De wenkbrauwpoeder heeft een mooie kleur vindt ik! Staat ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n eyeliner gebruik ik ook, maar dan van de Hema. Het is inderdaad best lastig om aan te brengen, maar na enige oefening lukt het steeds sneller :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie producten! Ik wil de wenkbrauwpoeder gaan proberen, die lijkt me erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is dan wel weer omschakelen naar zo'n poeder, maar vind het er goed uitzien :) andere eyeliner van Essence vond ik ook prima en deze ziet er ook goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zoek nog steeds dé perfecte eyeliner, dus ook deze wil ik wel een kans geven! Wenkbrauwpoeder is twijfel. Gebruik nu de dipbrow en die bevalt me prima eigenlijk :) Goeie review!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie producten, ik ben nog steeds niet handig met het aanbrengen van eyeliner :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat heeft essence goed gedaan. Goede koele kleuren, en de eyeliner ook prima. Misschien ga ik de brow powder ook aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. i.v.m wimper extensions ben ik op zoek naar een lowbudget eyeliner op waterbasis, weet iemand toevallig of deze dat is? alvast bedankt =)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!