NIEUW: Essence Strobing highlighter en Get Picture Ready concealerWow, Essence heeft even MAC-style gedaan! De nieuwe producten zouden namelijk pas vanaf 22 augustus verkrijgbaar zijn, maar ik zag ze opeens op voorraad op de website. HOPPA, bestellen dus! I looooove being first ;-) Vandaag een review van de Get Picture Ready brightening concealer in de kleur 10 ivory en de Strobing highlighter.

Essence Get Picture Ready concealer- 2,99 euro
Essence Strobing highlighter- 2,99 euro
Ten eerste de strobing highlighter! Leuk dat Essence zich bezighoudt met de trends die spelen, al is strobing alweer een beetje op de achtergrond verschenen. Bij strobing plaats je highlighter op bepaalde punten op je gezicht waar normaal gesproken het licht ook op valt. Je brengt als het ware je huid 'naar voren' door te highlighten. Dit doe je bijvoorbeeld op je jukbeenderen, in de binnenste ooghoek, op de neusbrug (niet teveel!!) en bij de bovenlip.
Ik was een béétje teleurgesteld toen ik dit poeder voor het eerst aanraakte: het leek wel gezichtspoeder! Op het eerste oog lijkt het een mat, huidskleurig gezichtspoeder, maar gelukkig valt hij in gebruik anders uit.


Op deze foto, waar ik m'n telefoon met flits praktisch tegen m'n wang aan duw (dit zag er zo gek uit), kun je het effect goed zien. Poriën lijken wel wat meer zichtbaar met dit poeder, maar het effect is erg mooi! Onderaan deze post zie je meer swatches en full face foto's.Heee, deze vorm van concealer komt me bekend voor! Dit is natuurlijk geïnspireerd op de super populaire Maybelline Age Rewind concealer. Ik vind zo'n sponsje persoonlijk wel handig, maar echt hygiënisch is het niet. Je kunt hem wel schoonmaken met bijvoorbeeld kwastenreiniger.


Hierboven draag ik de concealer. Ik heb geen donkere kringen of iets onder mijn ogen, dus een 'voor' foto had niet zo veel nut. Wel heb ik lichte lijntjes onder m'n ogen waar de concealer zich meestal ophoopt. Met deze concealer gebeurt dat ook, maar wel minder. Ik gebruik poeder om het product te setten. De concealer blijft de hele dag goed zitten, behalve dus in de fijne lijntjes.

De kleurmatch is voor mij perfect, maar de kleurkeuze (10 en 20, serieus?) is beroerd. Mensen met een lichtere huid dan ik (nw15 ongeveer) en mensen met een donkere huid (Mac 25 en hoger) kunnen dit product niet gebruiken. Kom op Essence, dat moet toch beter kunnen?

Over naar de swatches en foto's!


Swatch zonder flits. Je ziet dat het poeder best mat lijkt.


Boven de concealer, onder de highlighter. Ik heb me letterlijk en figuurlijk in allerlei bochten moeten wringen om het effect van de highlighter op camera te krijgen. Het product heeft een lichte shimmer en geeft daarnaast een parelmoer-gele glans. Het effect is niet dusdanig sterk dat je een heel sterke glans op het gezicht terugziet.

De concealer heeft een gele ondertoon. Het product smelt mooi samen op de huid, geeft een naar mijn mening niet heel stevige dekking en is prima te blenden met mijn L'oréal foundation. Tevreden! Een dikke puist kun je hier echter niet mee bedekken. Als je op zoek bent naar veel dekking, zou ik voor een andere concealer gaan. De Camouflage concealers van Catrice, bijvoorbeeld.

Hieronder nog een full face foto (ja, ik moet naar de kapper). Ik heb de strobing highlighter op mijn neusbrug, jukbeenderen en in de binnenste ooghoek gebruikt. Je ziet toch best een glow!

Weten waarom ik mijn foto's 'merk'? Check deze link even.

Ik kan allebei de producten van harte aanbevelen! Sowieso hebben de producten weer een hele fijne prijs, ik houd van Essence. Wat ik jammer vind is dat de kleurkeuze van de concealer echt slecht is.

Wat ga jij inslaan?

Ps. Houd mijn blog in de gaten voor meer reviews over de assortimentsvernieuwing van Essence en Catrice! Hier kun je er alvast een teruglezen.

4 opmerkingen

 1. Jammer van de concealer, niet echt een goede dupe dus! De highlighter vind ik wel heel mooi, die wil ik ook wel proberen :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit, zeker voor die prijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die concealer had ik niet veel verwachtingen van, die is er waarschijnlijk ook niet in mijn kleur. Die highlighter vind ik wel best mooi! Ik gebruik nog elke dag (dat ik makeup draag) highlighter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De highlighter vind ik echt een mooi resultaat geven. Zelf gebruik ik dit echter nooit, misschien toch maar eens proberen dan haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!