NIEUW: Essence Luminizer palette & Get Picture Ready pore refining powder


Nog maar een paar producten en jullie zijn van mijn Essence reviews af! Ik vind het gewoon té leuk om de nieuwe producten meteen met jullie te delen. Essence is dan ook een super populair en goedkoop merk. Ik zie meteen terug dat lezers deze artikelen heel erg vaak bekijken. Vandaag weer twee producten, namelijk het Light It Up luminizer palette en het Get Picture Ready pore refining powder.

Light It Up Luminizer palette- 3,99 euro
Essence Get Picture Ready pore refining powder- 2,99
Te beginnen met het Selfie Finish pore refining powder! Die namen... whoa. Zo lang. Het poeder belooft een matte finish en verdoezelt daarnaast de fijne lijntjes. De lichtroze kleur zou zich aanpassen aan alle huidskleuren. Eh... daar heb ik mijn twijfels over!


Ik heb dit product trouwens bij Kruidvat besteld vanuit de webshop, maar het leek wel alsof hij gebruikt was, net als de andere producten. Alsof iemand d'r met z'n vinger overheen is geweest. Jammer! Het patroon is wel erg mooi.Dit product is echt heel licht! Ik was daarom heel verbaasd dat Serena Verbon van Beautylab hier tevreden over was, want ik zou hem persoonlijk niet aanraden voor een donkerder huidtype. Voor mij is het perfect, maar als je getint bent zie je zeker een wit waasje.


Het poedert mijn make-up heel erg goed af! De huid wordt mat, maar niet heel onnatuurlijk. Mijn poriën zijn inderdaad wat minder zichtbaar, maar je ziet ze nog wel (de camera ziet sowieso alles drie keer groter, lol). Het matte effect blijft een uur of drie goed zichtbaar, daarna 'breekt' de glans wat door.Dan het luminizer palette! Ik vind het een bijzondere zet van Cosnova, het moederbedrijf van Essence en Catrice, om bij allebei de merken een soortgelijk palette mee te nemen in de assortimentsvernieuwing. Toch zijn de producten zeker wel verschillend!


Het palette van Essence bestaat uit drie kleuren- een semi-matte huidskleur, een glanzende lichtroze kleur en een wat diepere champagne highlighter.

De linkse kleur begrijp ik niet zo goed. Misschien kunnen de wat getintere dames hun hele gezicht hiermee afpoederen voor een glow? Ik kon er persoonlijk niet mee uit de voeten.


Links


Midden (mijn favoriet!)


Rechts.


Links zie je de kleuren van Essence, rechts die van Catrice. Het grote verschil is de structuur van de poeders. Essence is vrij 'chalky' terwijl de poeders van Catrice heel zacht zijn. Toch vind ik het palette van Essence persoonlijk mooier. Die kleuren zijn wat meer shiny waardoor ik het mooiere highlighters vind. Er valt prima te werken met de poeders, maar je moet je kwast wel even aftikken om te voorkomen dat alles over je gezicht en kleding stuift.


Hier zie je nogmaals dat de twee rechtse kleuren van Essence (linksboven en tweede linksboven) veel glanzender zijn dan die van Catrice.


Op de bovenstaande foto's draag ik de twee producten. ik ben mat waar ik wil (T-zone) en ik heb wat glans waar ik wil (binnenste ooghoek, jukbeenderen en klein beetje op de neusbrug). De producten zorgen voor een mooie balans van mat en glans!

Ik vind allebei de producten fijn, maar ik kan het Luminizer palette zeker aanraden. Het pore refining powder kan mijn 'glans' niet lang stoppen, dus deze koop ik waarschijnlijk niet opnieuw.

Naar welk product ben jij het meest benieuwd?

5 opmerkingen

 1. Jammer dat dat poeder zo licht is want ik wil 'm nog wel proberen :/ Die luminizer klinkt ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne review :) Dat luminizer palette ziet er goed uit. Die glans is pretty! Deze gaat op mijn lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het resultaat op het gezicht ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, het ziet er echt heel mooi uit! Ik ben benieuwd naar het luminizer palet, die wil ik wel proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne review! Ik zou deze producten zeker eens willen proberen, ziet er goed uit vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!