Review: Essence matt matt matt longlasting lipgloss


Matt matt matt! Essence gaat voor een mat effect met hun nieuwe 'matt matt matt' longlasting lipgloss. Er zijn een paar kleuren van dit product waarvan ik er twee aan je laat zien, namelijk een nude kleur en een rode kleur. Benieuwd naar deze nieuwe gloss? Lees dan zeker even verder :-)

Essence matt matt matt longlasting lipgloss 02 Beauty Approved! - 2,59 euro
Essence matt matt matt longlasting lipgloss 05 Simply Be An Icon - 2,59 euroWat Essence zegt: "Meet Matt. De crème-mousse textuur van deze nieuw lipgloss-lijn biedt long-lasting kleur, een goede dekking en een fluweelmatte finish."

De naam 'lipgloss' is wat onhandig gekozen, je krijgt er een beetje een verkeerd beeld door. Hoewel een lipgloss dus ook mat kan zijn, had ik persoonlijk voor iets anders gekozen.


De applicator pakt in één keer veel product op en werkt prima.

Ik moet het toch even over de geur van dit product hebben... ik vind het namelijk ZO LEKKER. Het ruikt een beetje naar vanillekoffie, ik kan niet stoppen met 'snuiven' hahaha! Ik kan me wel voorstellen dat sommige mensen zich eraan storen. Als je niet van sterke geuren houdt, is dit product het niet voor je.


05 Simply Be An Icon is een donkerrode kleur met een heel klein vleugje paars. Hij dekt ontzettend goed. De finish is toch niet héél mat te noemen vind ik.
02 Beauty Approved! is een lichte roze-perzik kleur. Hij valt bij mij niet heel erg op, waardoor het een zeer geschikte kleur is voor elke dag. Ik kan me voorstellen dat hij bij een heel donkere huidskleur niet zo mooi is.

Ook van Beauty Approved is de finish niet erg mat, maar wel goed dekkend. I like! Oh en, ook die geur van vanillekoffietjes. Hmmm. De 'glosses' blijven niet erg lang zitten, al zou je dat wel verwachten door de naam. Het draagt en voelt wel prettig aan op de lippen.


Deze twee foto's hebben een compleet ander licht (ochtend en avond), maar toch: links zie je 02 en rechts zie je 05. Ik vind 02 persoonlijk het mooist.

Nu klinkt mijn verhaal wel heel enthousiast, máár er is een maar. Dit product is voor mijn gevoel namelijk niet nieuw. Ken je de XXXL longlasting lipgloss (de matte varianten) nog? Jep, dat is hem, maar de verpakking is wel anders. Ik weet het zeker. Leuke producten dus, maar voor mijn gevoel niet nieuw of vernieuwend.

Ga jij de producten toch uitproberen, of ga je grabbelen in je 'oude' stash?

8 opmerkingen

 1. Nu je het zegt, ze lijken inderdaad op de XXXL long lasting lipgloss! Toch ben ik erg benieuwd naar de peachy kleur! Beide kleuren vind ik je mooi staan, jammer dat ze niet zo lang blijven zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind ze er prima uit zien, maar niet heel bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik raak een beetje in de war van de naam 'matt lipgloss', lipgloss glimt keihard namelijk xD ik denk dat ik deze x oversla.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne review! Ik vind ze allebei mooi bij je staan. Vind ze inderdaad ook niet heel erg mat, dat in combinatie met dat hij niet echt lang blijft zitten zorgt ervoor dat ik hem toch niet ga aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de kleuren mooi, maar ben niet zó enthousiast dat ik nu naar de winkel ren. De lichte kleur is ook mijn favoriet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de kleuren mooi, maar had er eerlijk gezegd meer van verwacht maar toch ga ik er één uitproberen ;)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze staan je beiden heel mooi! Ik vind de naam van dit product ook verwarrend... Heb er nog twee in mijn stash om uit te proberen, maar ben er nog niet aan toe gekomen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!