Mee naar de kapper #2: help, ik ben geen blondine meer!

Hallo daar! Waarschijnlijk had je al wel door dat ik niet vies ben van een beetje verandering op haargebied. Change is good! De vorige keer ging ik van streperige highlights naar een assige, blonde kleur. Dit keer ging ik donkerder, matter en assiger. Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan zeker even verder!
Ik ging weer naar Van der Wal in Zaltbommel. Voor dat je je het misschien weer afvraagt: ik heb hier zelf voor betaald. Ik vind het leuk om jullie mee te nemen en de vorige keer werd het artikel zó vaak gelezen dat ik besloot om m'n camera weer mee te nemen :-).

Zoals ik al zei was de kleur vorige keer vrij assig. Ik vond dat echt super mooi, maar de kleur liep best snel terug (mede omdat het een spoeling was). Mijn haar is sowieso geneigd om snel weer geel te worden, dat zit er nu eenmaal in, dus ik wilde nu nog donkerder en nog grijzer gaan. Er gingen twee kleuren in: wat donkerder bij de aanzet en de rest van het haar iets lichter. Ik heb helaas dit keer geen precieze kleurnummers, maar het zijn donkere grijstinten.In de tussentijd vermaakte ik me met Youtube en thee :-) Na 35 minuten mocht de verf er uit.


Van der Wal heeft toevallig iets nieuws in de salon: Jean Paul Myne. Dit merk heeft natuurlijke kleurpigmenten en haalt de gele gloed uit je haar. Zelf gebruik ik Fudge maar ik vond het uiteraard interessant om iets nieuws te proberen ;-)


Zo zag het er de vorige keer uit!


Links voor de behandeling, rechts na de behandeling.

De puntjes zijn er net afgeknipt omdat het staande foto's zijn (mijn computer is toevallig ook kapper), sorry! Maar het verschil is mega duidelijk, wow. Ik ben gewoon niet blond meer. Op de foto lijkt het nog vrij licht, maar het is best donker. Toen ik thuiskwam en foto's van het resultaat wilde maken, lukte dat ook gewoon niet. Ik had echt even een identiteitscrisis, hahaha! Ik vind de donkere aanzet en het lichtere verloop wel mega mooi gelukt, het geeft echt diepte aan mijn haar. Ik moet gewoon wennen aan mijn 'nieuwe hoofd'.Wat ik de volgende keer wil weet ik nog niet zo goed. Het hangt een beetje af van hoe het er over zes weken uit ziet, denk ik. De aanzet is vrij donker waardoor ik wel verwacht dat ik lichtere uitgroei krijg. Het is ook afhankelijk van hoe vaak ik het ga wassen en hoe mijn haar reageert, want het kan zomaar weer gelig worden. Diep van binnen ben ik een citroen ofzo.

Ik betaalde overigens 55 euro totaal voor de behandeling. Tien euro daarvan is voor de pigmentshampoo en conditioner. Vind ik een hartstikke oké prijs weer!

Wat vinden jullie van het resultaat?

13 opmerkingen

 1. Ik vind het écht heel erg mooi Iris! Toch wel een stuk mooier dan je ''vorige haar''. Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, ik vind het echt heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het je erg leuk staat met je donkere wenkbrauwen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Monica! Ik vind het persoonlijk ook beter bij mijn wenkbrauwen staan. Dat is wel een mooi voordeel :D

   Verwijderen
 4. Ik moet ook áltijd wennen als ik bij de kapper ben geweest, of zelf aan de slag ben geweest. Ik snap je dus wel! Het resultaat is heel mooi, staat je goed. Vind 55 euro ook dik in orde, als je zegt dat je het dubbele kwijt was had ik je ook geloofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap dat je er heel erg aan moet wennen, het is inderdaad wel een stuk donkerder maar men, ik vind het wel echt super gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent nog steeds blond, alleen nu donkerblond. Eerst was je lichtblond. Want dit kun je nog niet bruin noemen. Staat je wel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zelfs donkerbruin bij de aanzet, Josje ;-) Maar dat kun je van een paar foto's misschien niet helemaal goed af zien. Daar op lijkt het veel lichter.

   Verwijderen
 7. Oh, man! Dit staat je zo goed! Je hele gezicht wordt daar zo heerlijk warm van, mooie kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nogmaals, het staat je harstikke mooi meis! Ik ben nu al benieuwd hoe het er over 6 weken uitziet haha. Ik moet ook altijd even wennen hoor als ik van licht naar donker ga of andersom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super lief dankjewel!! Mijn haar kan echt alle kanten op gaan qua kleur dus ik ben ook heel benieuwd wat het gaat doen :D

   Verwijderen
 9. Heel mooi! Wat voor verftechniek hebben ze gebruikt, is dat ook met high of lowlights erdoorheen? En heb je het daarnaast ook nog laten knippen? Ik ben namelijk echt verbaasd over de prijs!

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!