Review: Jean Paul Mynè Blueberry mask


Toen ik een tijdje terug bij de kapper was om mijn haar wat donkerder en meer assig te laten verven, werden er twee nieuwe producten van het merk Jean Paul Mynè gebruikt. De blueberry shampoo en het blueberry masker zouden de gelige tinten uit het haar verwijderen. Van de salon kreeg ik het blueberry masker mee naar huis zodat ik mijn haar thuis goed kon blijven verzorgen. Super fijn, ik vertel je daar vandaag meer over!

Jean Paul Mynè Blueberry Mask- +- 22,95 euro via Van der Wal Zaltbommel
Jean Paul Mynè is een exclusief merk uit Italië dat zich richt op kwalitatief goede haarproducten voor in salons. In Nederland is het nog een relatief onbekend product. Bijzonder zijn de Navitas Organic Touch lijnen waar 'blueberry' onderdeel van is. Je hebt er allerlei varianten van, bijvoorbeeld curry, milk, paprika en grey pepper. Elke variant richt zich op een speciale haarkleur, zodat je jouw kleur goed kunt onderhouden. De Blueberry variant zorgt er voor dat de gele tint uit het haar weg blijft. Grey Pepper was misschien ook wel iets voor mij geweest.

Alle producten zijn organisch, mild, veilig, vrij van siliconen (SLES en SLS), parabenen en allergenen. De Blueberry variant bevat argan olie en wilde-roos olie voor extra hydratatie.


Het masker kost 22,95 voor 250ml. Ter vergelijking: Fudge kost 19,95 euro, dus dat is wel een soortgelijke prijs. Ik verwacht dat ik mijn halflange-lange haar hier zo'n tien-twaalf keer mee kan behandelen.
Bovenstaand nog een paar foto's van voor en na de behandeling. Let op: dit is niet alleen van de shampoo en het masker, dit is dus ook van de verfbehandeling. Maar dan heb je een idee van de kleur en hoe lastig het is om die kleur te behouden.

Ik had gelezen en gehoord dat het blueberry mask een vettig gevoel achter kon laten, maar dat ervaar ik zelf niet echt. Mijn haar voelt gevoed aan in tegenstelling tot de Fudge Clean Blonde waarbij ik juist een overdreven schoon gevoel krijg. Ik vind het masker fijn in gebruik: ruikt lekker en droogt m'n haar niet uit. Ik merk absoluut dat het werkt. De kleur is wel ietsje lichter geworden, maar niet geel of groen. En geloof mij: met normale shampoo was het nu alweer gelig of groenig geweest.

Ik kan niet zeggen dat ik dit product beter vind werken dan Fudge, maar voor m'n gevoel is het wel een stukje gezonder voor het haar. Dat is best fijn aangezien dit masker ook voor mensen met ontkleurd haar is. Ik ben fan!

*Ik heb dit product gekregen. Ik hecht veel waarde aan een eerlijke review, dus dat heeft geen invloed op mijn mening.

13 opmerkingen

 1. Wat een mooie verpakking! Gaaf ook dat die shampoo zo werkt. Het staat je heel goed, al vind ik blond ook wel erg mooi! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi resultaat zeg! Had mijn kapper ook maar zulk soort producten haha. Ik krijg altijd een shampoo en rinse mee voor mijn gevoelige hoofdhuid, maar daar zitten wel al die ingrediënten in die juist slecht zijn voor mijn hoofdhuid :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaah dat is jammer, kun je niet van je extraatje profiteren haha! Jean Paul Myne is wel een 'veilig' merk :D

   Verwijderen
 3. Wat een leuke verpakking en handig met zo'n pompje! Ik gebruik nu zelf ook een zilver shampoo & masker om mijn haar grijzig te houden. Kan je deze ook bestellen of is het alleen bij de kapsalon te koop?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt het ook online bestellen bij Haarpro zag ik! Het werkt een stuk beter dan de gemiddelde zilvershampoo, dus echt een aanrader :D

   Verwijderen
 4. Ziet er mooi uit, lijkt me een fijn product, goede review :)!
  Xoxo, leoniae

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het resultaat mag er zijn! Echt een groot verschil, niet zo'n warme gloed wat je met blond al snel hebt. Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gave verpakking zeg, staat mooi zo in de salon. En wat een verschil ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat ziet het er goed uit! ik ken deze producten niet en bij de kapper waar ik altijd heen ga al helemaal niet. Ziet er echt super goed uit! x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nog nooit van deze producten gehoord, maar ik ben wel nieuwsgierig nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoe vaak per week was je je haar met dit product? Is het een vervanger voor een ''normale'' shampoo?

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!