Review: Maybelline The Nudes oogschaduwpalette


Ik heb er een beetje over getwijfeld: nog een review van dit palette, of niet? Ik koos er uiteindelijk voor om het wel te doen. Ik heb het over The Nudes van Maybelline, een palette waar je hoogstwaarschijnlijk al eens eerder over hebt gehoord. Vandaag mijn mening!

Maybelline The Nudes palette- 15,99Het palette kost 15,99. Dat is niet heel budget voor een drogisterijmerk, maar er zitten wel twaalf kleuren in het doosje. Dat betekent nog geen 1,50 euro per oogschaduw, dus ik vind het een goede prijs. Het palette is stevig, bevat helaas geen spiegeltje en er zit een applicator bij.

Sorry voor de kritische noot, maar ik vind de applicator echt waardeloos. Bij zo'n mooi palette verwacht ik meer.


De bovenste rij... Kleur 1,3 en 5 vallen een beetje weg. Kleur 3 is een mooie kleur om het ooglid mee te egaliseren. Kleur 4&6 zijn mooi en sterk gepigmenteerd. Leuk dat er verschil in finish zit! Matte en glanzende tinten, dat vind ik top.


De onderste rij is bijzonder goed qua pigment. Sommige kleuren lijken wel een beetje op elkaar, maar toch verveelt het palette mij persoonlijk niet. Ik vind dat er voldoende variatie te vinden is.


Ik koos ervoor om uit dit palette enkel matte tinten te gebruiken. Ik egaliseerde met kleur 3 en mixte kleur 5 en 8 met elkaar in de crease. Kleur 5=hartjes. Ik vind dit een mega mooie kleur: een beetje lichtbruin, maar het heeft ook iets van roze in zich. Dit is een look die altijd kan.

In het palette zit helaas niet echt een kleur waarmee ik een 'pop of colour' kan aanbrengen. Dus heb ik op mijn ooglid Teasecake van Colourpop aangebracht. (Snap je, colour pop) ;-) Dat maakt het geheel iets glanzender.


Deze look is echt nude. Ik kan dit altijd dragen, of ik nu een zakelijke afspraak heb of gewoon een dagje iets leuks ga doen. Het palette is ook heel geschikt voor beginners. De houdbaarheid is zwaar in orde: de oogschaduw blijft de hele goed zitten en trekt niet in de lijntjes.

Is dit heel spannend palette? Nee, niet echt. Is het leuk en mooi voor elke dag, met prima kwaliteit? Ja! Ik vind dit palette wel een aanrader, ook als je al andere nude paletten hebt. Sommige kleuren, waaronder de kleur die ik in de crease gebruikte, maken het palette nét iets anders. Wat ik mis is één oogschaduw waar veel glans in zit. Een mooie highlighter zit er naar mijn mening niet tussen.

Oh en, als je twijfelt over het Naked Basics palette van Urban Decay, koop dan gewoon het Nudes palette van Maybelline. Net zo goed en een stuk goedkoper.

5 opmerkingen

 1. goede pigmentatie en mooie kleurtjes ook het is dat ik al genoeg naturelle palettes heb :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie pigmentatie! Ik ben stiekem ook een beetje verslaafd aan Nude palettes. De applicators die je erbij krijgt gebruik ik ook nooit, puur omdat ik ze ook zo waardeloos vind! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een prachtig palette! Het is dat ik al veel neutrale palettes heb, anders zou ik hem zeker kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had er gemengde reviews over gehoord, maar fijn dat hij jou wel goed bevalt :) Maareh... hoe kom jij aan Colourpop producten? Ze verzenden toch niet naar Europa?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi palette, maar inderdaad niet heel spannend.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!