Review: Kruidvat Hammam scrub (ingegroeide haren verhelpen)

Hi allemaal!

Ik scheer mijn benen al jaren, ik gok een jaar of 9, dus mijn huid heeft het best zwaar te verduren. Ik gebruikte altijd kwalitatief goede mesjes van Gillette (Venus&Olaz), maar ik maakte een tijdje een uitstapje naar Oceana waardoor mijn benen één groot slagveld werden. Misschien herken je het wel: vervelende plekjes die soms erg kunnen ontsteken. Ik laat je vandaag een fijne scrub voor je benen zien- eentje die mij erg heeft geholpen om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Kruidvat Hammam zoutscrub - 4,49


Deze natures scrub bestaat in meerdere geuren, waarvan ik Hammam het lekkerst vond. Deze Hammam geur is totaal anders dan de Hammam geur van Rituals, want die van Kruidvat ruikt heel zoet. Een beetje snoepachtig, zelfs. Ik vind het erg lekker.


Dit zit er in! Het hoofdbestanddeel is zeezout. Ik vind een zoutscrub persoonlijk beter dan een suikerscrub. De zoutdeeltjes lossen niet zo snel op, waardoor je toch eventjes flink kunt scrubben. Verder staat er wel arganolie op de lijst, maar daar merk je niet heel veel van.


In plaats van wekelijks gebruik, gebruik ik deze scrub om de dag om mijn huid voor te bereiden op het scheren. Wees niet al te hardhandig, anders beschadig je je huid, zeker als je vaker scrubt dan aanbevolen.De scrub is vrij grof en de deeltjes lossen niet zo gauw op in het water. Erg vloeibaar is de scrub niet. Ik heb eerder scrubs van Sabon gebruikt, maar die zijn niet vergelijkbaar. Als je van een scrub houdt die een lekker laagje olie op je huid achter laat, moet je deze niet kopen. Na gebruik is mijn huid wel héél zacht, maar niet gevoed. De scrub laat geen laagje achter. Een lekkere bodybutter is aan te raden.

Deze scrub heeft mij heel erg geholpen tegen ingegroeide haren! Daarom ben ik ook zo blij met deze vondst. Ik had vreselijk, maar dan ook vreselijk veel last van ontstoken ingegroeide haren. Ik had op een gegeven moment wel acht wondjes bij elkaar. Nu scheer ik expres nog maar één keer per week en scrub ik om de dag. Dit scheelt aanzienlijk. Na de eerste keer scheren, dus drie keer scrubben, merkte ik al veel verschil. Ik kreeg geen last meer van bultjes en ingegroeide haren. Heel erg blij mee! Daarnaast is de scrub én budgetvriendelijk én ruikt hij heerlijk. Deze blijf ik zeker kopen!

3 opmerkingen

Thanks voor je reactie!