Review: Essence Happy Girls Are Pretty contouring set


Toen ik gisteren in het nieuwe limited edition schapje van Essence keek, werd ik best gelukkig. Wat een super leuke producten om naar te kijken, wauw! Ik zag bij Aranka een review waarin stond dat de blush niet zo goed was, dus die liet ik liggen. Ik was wel héél nieuwsgierig naar de contouring set. Vandaag review ik hem voor je!

Essence Happy Girls Are Pretty contouring set (LE) - 3,39


De set bestaat uit een highlighter en een contour kleur. Het is anders dan een bronzer: dit is een héél klein beetje een terracotta kleur. Het is meer rood en grijsachtig dan bruin-oranje. Ik vind dit mooier. De kleur is geschikt voor een lichte huid, fijn! De highlighter is vrij neutraal, er zit geen opvallende glitter in.


Hier zie je hoe je het product kunt gebruiken. Ik vind echt een beetje raar dat er staat dat de donkere kleur op je kin hoort, verder komt het wel overeen. Ik zou zeggen, kijk vooral naar de shape van je eigen gezicht en wat jou goed staat.


De bruine kleur lijkt bijna een oogschaduw! Niet een structuur die ik gewend ben, maar het is best mooi subtiel. Zeer geschikt voor mensen met een lichte huid zoals ik. De kleur is verre van oranje, gelukkig. De highlighter komt behoorlijk overeen met mijn huidskleur, dus die zie je niet goed. De highlighter vind ik enorm mooi, maar wel subtiel. Ik kan hem zelfs over mijn hele gezicht gebruiken als ik een glow wil. Ik mis persoonlijk toch iets. Het is niet zo spannend als mijn andere highlighters.Hierboven heb ik beide producten gebruikt. Je kunt de contour kleur goed zien, de highlighter valt een beetje weg. Ik moet Essence één ding nageven: deze kleur is mooi grijsachtig! Het doet me enigszins denken aan NYX in Taupe, alleen vind ik de structuur iets minder prettig. NYX Taupe is goed gepigmenteerd, dit is meer een satijnen finish. Ook mooi, wel anders.

De highlighter blijft helaas niet heel lang op m'n gezicht zitten. Na een paar uur vervalt m'n glans. Daarnaast mocht 'ie van mij iets spannender zijn. Meer kleur, meer shine... In de andere LE collecties van Essence zaten mooiere highlighters. Al met al met al ben ik blij met de contouring set. De contour kleur is erg mooi bij een lichte huid en de highlighter geeft een heel natuurlijke glans. Voor die prijs zou ik hem zeker niet laten liggen.

Heb jij de LE al gespot in de winkel?

5 opmerkingen

Thanks voor je reactie!