Review: La Roche Posay Toleriane Ultra Nuit


Eigenlijk ben ik maar een gelukkig mens: ik ontvang regelmatig producten van La Roche-Posay, waaronder de Toleriane Ultra Nuit crème. Misschien lijkt dit merk voor het hele grote publiek niet zo spannend, maar ik vind van wel! Vandaag laat ik je graag kennis maken met Toleriane Ultra Nuit, een crème die biiiijna iedereen wel kan gebruiken.

La Roche-Posay Toleriane Ultra Nuit- 19,20 (adviesprijs)


Waarom ik van La Roche-Posay houd: ik krijg nooit problemen (tot nu toe) als ik begin met een nieuwe crème van het merk. Dat is bij HEEL veel merken wel anders. Als ik eenmaal iets ga gebruiken waar mijn huid niet goed op gaat, merk ik dat gelijk. Ik heb vrijwel nooit puistjes, maar die krijg ik wel van verkeerde crèmes. Niet van La Roche-Posay. Eigenlijk loof ik het merk om de eenvoud. Klinkt gek he?


De basis van de crème bestaat uit:

- water
- glycerine
- squalane (houdt vocht vast en hydrateert)
- propanediol (waar ik helaas weinig over kan vinden)
- butylene glycol (een hulpstof die er voor zorgt dat andere stoffen de huid door kunnen dringen)

Overige interessante ingrediënten zijn niacinamide (like, vitamine B3, maakt de huid gladder en stralender én heeft een antibacteriële functie) en dimethicone (geen like, want hier krijg ik soms een glanzend hoofd van). Wat het overigens niet bevat is alcohol, parabenen, parfum en andere kleurstoffen.Toen ik de crème voor het eerst gebruikte vond ik het best bijzonder dat de textuur vrij dun is terwijl het een heel volle crème is. Die combinatie zie je niet vaak. Het product is verder geurloos. Hij blijft een beetje op de huid liggen waardoor 'ie in essentie inderdaad beter 's avonds te gebruiken is. Toch vind ik hem in de ochtend ook best fijn, zeker met vrij droge foundations. Of als je een droge huid hebt en foundation wil gebruiken, dan is 'ie ook top (break the rules, you rebel).

Ik zei het al eerder en herhaal het nog een keertje: ik waardeer ook dit product omdat het gewoon vrij simpel werkt. De beloftes zijn niet 'OMG RIMPELS WEG BINNEN DRIE SECONDEN' of 'ALLE PUISTEN WEG BINNEN EEN MINUUT', nee. Gewoon waar het op staat en dat werkt prima. Mijn huid ziet er goed uit, is gehydrateerd en krijgt geen gekke reactie. Ik denk wel dat 'ie misschien niet vet genoeg is als je een extreem droge huid hebt. Als je op zoek bent naar een betaalbare no-nonsense crème, dan ben je bij de Toleriane Ultra Nuit zeker aan het goede adres.

Ben jij al bekend met La Roche-Posay?

5 opmerkingen

 1. Hier ook zo'n La Roche Posay fan maar dat wist je al haha. Eigenlijk alles dat ik van dit merk heb bevalt me. Geen poespas of overbodige meuk, gewoon fijne crèmepjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het merk ken ik wel, maar deze creme niet :) Ik ben altijd een beetje voorzichtig met dimethicone, soms vindt mijn huid dit niet zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat probleem heb ik ook! Zeker met primers en dagcremes. Maar La Roche-Posay is bijna lastig om last van te krijgen als je snapt wat ik bedoel haha ;-)

   Verwijderen
 3. Ik wil echt meer van dit merk gebruiken! Deze klinkt prima.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!