Vichy Idéal Soleil mattifying face fluid: de beste zonnebrand voor een vette huid?!


De zonnige dagen zijn zeldzaam deze zomer, maar wie toch af en toe kan genieten van het zonnetje moet zich niet vergeten in te smeren. Vichy heeft een fijn product voor het gezicht: de mattifying face fluid met SPF50. Ik heb hem grondig getest op de mooie dagen die we wél hebben gehad! Is het wat? Lees verder!

Vichy Idéal Soleil mattifying face fluid dry touch- +- 16 euro


Iedereen met een gemengde/vette huid kent het probleem: zonnebrand wil je liever niet direct op je gezicht aanbrengen. Ik krijg er zelf kleine puistjes van, een glanzend hoofd en vooral veel ergernis. Ik zag dit product al bij andere bloggers voorbij komen, maar ik durfde gewoon niet te testen-kun je nagaan hoe diep mijn 'angst' voor slechte zonnebrand zit ;-)

Anyway: je betaalt rond de 16 euro voor dit product. Dat is best flink, maar je krijgt er wel een hoge beschermingsfactor voor terug.


Het product belooft een lichte textuur te hebben en dus geschikt te zijn voor een gemengde tot vette huid.


Voor de liefhebber de ingrediënten van de zonnebrand. Wat mij opviel is dat het product erg lekker ruikt; de parfum is op ongeveer de helft van de lijst te vinden. Ik ondervind zelf geen problemen hiermee.

Dit product heeft me echt gelukkig gemaakt. Het is dun, trekt snel in, vormt geen problemen in combinatie met foundation en ruikt dus lekker. Ik kan hem zelfs mengen met een dagcrème waar al SPF in zit en ook dat ging helemaal prima. Het allermooiste: geen kleine puistjes en geen glanzende kop. Ofja, ik glans altijd, maar niet erger dan normaal. Whuut! Aangename verrassing, deze mattifying face fluid van Vichy! Als ik een klein negatief puntje mag noemen is dat ik er wel een beetje wittig van lijk te worden, maar wat extra bronzer kan veel oplossen :-). Wat mij betreft één van de beste producten voor een vetter huidtype!

Wat is jouw favoriete zonnebrandproduct voor het gezicht? Let me know!

10 opmerkingen

 1. Dit lijkt mij echt een fijne op eens te proberen! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel prettig! Ik gebruik een zonnefluide van Biodermal voor het gezicht en die is ook erg prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh deze wil ik!!! Ik ben ook zo iemand die zonnebrand voor het gezicht haat: zo vettig en meteen daarna puistjes. Echt slecht, want zo smeer ik mij best vaak niet in op het gezicht. Tenzij ik echt de hele dag in de zon ga zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies dit ;-) Ik smeerde eerst ook bijna nooit.. zonde!

   Verwijderen
 4. Ik heb op het moment zo'n gezichtsspray van Garnier en die is ook zo fijn! Zit helaas wel wat weinig in zo'n spuitbus, maar het werk super!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die gebruik ik ook maar dan van La Roche Posay! Inderdaad ook een fijn product :-)

   Verwijderen
 5. Lijkt mij prettig! Ik smeer ook niet graag direct zonnebrand op mijn harses. Word ik zo'n discobal van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn huid reageert zo slecht op zonnebrand! Deze ga ik zeker overwegen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt heel erg goed! Ik vind het ook altijd zo'n struggle! Ik gebruik er nu eentje van Etos eigen merk. SPF 50 anti-aging, maar ook alleen als de zon pittig hard schijnt en ik van plan ben er voor langere tijd in te gaan. Anders voldoet mijn dagcreme wel met SPF 30 (hoop ik dan).

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!