Vichy Idéalia nacht peeling review- wakker worden met een stralende huid?


Hallo, this is your skincare-verslaafde captain speaking. Vandaag is het tijd om een mooi product van Vichy te reviewen, namelijk de Idéalia peeling. Zoals jullie eerder konden lezen kon ik helaas niet goed tegen de dagcrème, maar Vichy was zo tof om mij een nieuw pakketje te sturen met daarin onder andere dit product. Ik heb hem twee maanden getest en vertel je graag mijn bevindingen!

Vichy Idéalia nacht peeling- +- 23-29,95 euro 


Ten eerste: dit product is niet per se goedkoop. Je betaalt er gemiddeld tussen de 23 en 30 euro voor. Als ik een crème moest kopen zou ik dat er wel voor betalen, maar bij een peeling moet het toch wel iets bijzonders zijn wil deze gier de prijs verantwoorden.

Je krijgt voor je geld een glazen flesje met daarin 100ml product. Als je het elke dag gebruikt doe je er toch zeker nog een paar maanden mee. Persoonlijk gebruik ik hem niet langer één keer per dag, maar daarover later meer.


De beloftes van de peeling zijn best groot. Het belooft een zijdezacht gevoel, een huid die 'als herboren' is en straalt als nooit tevoren.


Maareh, dat vernieuwen, waar zit het hem in? Nou, onder andere door het volgende:

- glycolic acid (AHA), het vijfde ingrediënt op de lijst, is één van de beste ingrediënten als je je huid wil vernieuwen. Het weekt de dode huidcellen als het ware los. Krijgt een 'best' rating op Paula's Choice; dan weet je dat het goed is! Er wordt aangeraden om met SPF te smeren na gebruik.
- citric acid (AHA)- extract van fruiten dat de huid kan exfoliëren. Maar, opgelet, de werking hiervan is wel afhankelijk van de concentratie.

Wat er nog meer in zit:
- alcohol denat, een uitdrogende vorm van alcohol
- hydroxyethylpiperazine ethane sulfonic acid, zorgt voor een neutrale PH-waarde. Krijgt geen goede rating van Paula's Choice.
- fruitextract
- parfum


Ik vond het best bijzonder dat parfum er in zo'n lage concentratie in zat, want ik vind het spul best sterk ruiken (wel heel lekker trouwens, een fruitig bessengeurtje). In verband met hygiëne breng ik de Vichy Idéalia peeling aan met een wattenschijfje.

Zoals ik al zei heb ik dit product twee maanden gebruikt. In het begin gebruikte ik het dagelijks voordat ik ging slapen, maar daar kwam ik toch van terug. Ik kreeg namelijk het gevoel dat mijn huid er ietsje té droog van werd waardoor ik overdag meer ging glanzen. Ik zette het product een tijdje aan de kant en begon het toch te missen. Je ziet namelijk wel degelijk resultaat- en snel ook. Mijn huid krijgt soms een beetje een build-up van talg en viezigheid en niks haalt dat zo goed weg als de Vichy Idéalia peeling. De belofte dat je wakker wordt met een gezonde gloed is dus echt waar. De volgende dag smeren met een SPF en klaar ben je.

Ik kan het product niet aanraden als je een heel gevoelige huid hebt (al staat er dat het zou kunnen, persoonlijk zou ik het niet doen) of als je een droge huid hebt, tenzij je 'aanvult' met vette dag- en nachtcrème of olie.

Het is natuurlijk aan jou of je het geld er voor over hebt, maar persoonlijk vind ik het een aanrader! Heb jij wel eens zo'n peeling gebruikt?

10 opmerkingen

 1. Nee, nog niet zo een! Wel van The Ordinary.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog niet! Sounds interesting...! Interesse is gewekt. Mijn huid kan ook wel een peeling gebruiken, zoiets doe ik nauwelijks...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het product klinkt wel fijn! Ik heb geen ervaring met zulke producten, maar het klinkt veelbelovend. Ik heb een droog-gecombineerde huid, dus weet niet of het iets voor mij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het jammer dat alcohol denat als 2e ingredient staat daarom zou ik hem niet kopen vind dat voor een gezichtsproduct niet oke helaas maar verder wel fijne ingredienten dus jammer dat ze voor de alcohol kiezen daar is vast wel een alternatief voor te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook! Het is natuurlijk al vrij heftig en dan komt dat er ook nog bij. Vandaar dat ik hem niet zou aanraden bij een gevoelige huid ondanks dat het wel zou kunnen volgens Vichy.

   Verwijderen
 5. Ik heb een peeling van Paula's Choice zelf gebruikt, kan me inderdaad voorstellen dat je huid hier wel even aan moest wennen en dat het te veel was. Heb je wel eens zowel een product met BHA als AHA gebruikt? Misschien dat 't ene net wat beter voor je werkt dan het andere.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben dol op peelings maar deze kende ik nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een peeling van The Ordinary maar ben nu ook wel heel erg benieuwd naar deze

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer, ik heb zelf een heel gevoelige huid. Deze klinkt wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb volgens mij nog nooit echt een peeling gebruikt. Het lijkt me op zich wel een goed product om af en toe eens te gebruiken. Maar peeling kun je beter maar af en toe doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!