Budget review: Essence I Love Punk eyeliner penEen weekje terug schreef ik over de nieuwe Stays No Matter What eyeliner pen van Essence. In die review zette ik dat ik de I Love Punk echt niet wilde proberen, omdat het zo'n dikke stift is. Toch ben ik overstag geraakt toen ik een aantal positieve dingen las. Toch maar proberen dan? Ja, waarom ook niet. De eyeliner stift kost 2,59.


Is het een viltstift of een eyeliner? Nou, het verschil zie je niet zo goed. Deze stift heeft echter wel een redelijk dunne punt, wat je bij een stift niet zo gauw zult zien. Daardoor is het wel wat makkelijker om de eyeliner in een fatsoenlijke lijn aan te brengen. Ik was bang dat ik hiermee onmogelijk een lijn kon zetten, maar het bleek best wel mee te vallen.


De verpakking is net zoals de mascara die al bestond, paars/roze achtig op zwart in schilderachtige letters. Ik vind het niet heel chique, maar het valt wel op in het make-upschap.


Ook deze eyeliner belooft diep zwart, waterproof, longlasting en wrijf-bestand te zijn. We gaan het zien!Je zult wel denken, wat is dat plastic ding nou weer? Nou, dat is de binnenkant van de dop die ik er telkens niet van af krijg. Heel irritant! Ik weet niet of dit bij alle stiften zo is, maargoed. Het binnenste gedeelte van de stift blijft dus lekker hardnekkig op de verpakking zitten.


Het is de kleur ultra black, andere kleuren zijn er niet van deze variant. Essence heeft wel een aantal kohlpotloden in felle kleuren, maar nog geen vloeibare varianten. Laten we hem eens gaan proberen!


Zoals altijd beginnen we met een oog met niets er op.


Dit is de eyeliner in één poging zonder met wattenstaafjes te bewerken. Dat ziet er niet echt best uit.. Vrij veel vlekjes en een dunne lijn lukt niet heel goed in één keer.


Maar kijk! Die wing lukt dan wel weer verrekte goed. De vorm van de stift is precies zo dat je de wing heel netjes kunt zetten. Ik ben onder de indruk! En met een beetje bijwerken ziet de hoofdlijn er ook best prima uit, toch?


Dit is hem samen met mijn mascara (Telescopic van L'oréal). Ik vind hem best mooi! Heel donker zwart is 'ie niet, maar dat is mijn favoriet van Sephora ook niet helemaal. Je moet alleen je 'hoofdlijn' flink bijwerken als je dat niet te extreem wil, maar voor de rest heb ik weinig te klagen. Dit valt me alles mee! De eyeliner blijft ook goed zitten de hele dag. Een zware regen of huilbui overleeft hij denk ik niet, maar hey, ik ga er ook vanuit dat dat niet gebeurt.

Ik moet wel zeggen, als je nog nooit eyeliner hebt geprobeerd of je bent niet goed in eyeliner aanbrengen en je wil deze kopen als eerste eyeliner, doe het dan niet. Deze eyeliner is wel een beetje 'voor gevorderden'. Het is met deze eyeliner best lastig om een lijn te trekken die niet meteen je hele ooglid zwart kleurt. Maar oefening baart kunst!


Voordelen
- Je kunt een bijna perfecte wing zetten met deze stift, zonder bijwerken!
- De prijs
- Verkrijgbaarheid van Essence
- De kleur is best goed zwart
- Je kunt er ook een Amy Winehouse-stijl extreme look mee maken
- Blijft de hele dag goed zitten

Nadelen
- Je moet er wel veel mee oefenen
- Een echte dunne lijn kun je er niet mee zetten zonder wattenstaafjes

1 opmerking

  1. Handig dit.. Ik kan echt geen wing maken :( :( :( Heb je tips?
    XX Iris

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!