Catrice BB allround foundation multi-benefit make-up review


BB cream, ik ben er eigenlijk helemaal klaar mee. De beloftes zijn allemaal prachtig, maar elke BB die ik tot nu toe heb geprobeerd (behalve de Skin79) deed zijn werk nou niet echt geweldig. Ik vond het meestal maar slappe aftreksels van foundations. Toch ben ik altijd in voor iets nieuws en ik las over de nieuwe van Catrice dat 'ie wel degelijk in de buurt kwam van een foundation met goede dekking. Voor 6,99 nam ik hem mee.


De BB zit in een kartonnen doosje verpakt waar een tube in zit. Het oogt best chique en lijkt wel wat op de Dior BB. Ik heb kleur 010. Je hebt drie kleuren. Er is niks voor een extreem lichte of hele donkere huid.


Yes, hierdoor ben ik wel een beetje fan van BB cream. Er zit SPF 30 in. Dat vind ik erg fijn! Misschien dat deze BB daarom dekkender is dan normaal. SPF maakt een foundation/BB namelijk een stuk dikker. Helaas kom ik nu wel op een minpuntje. Ik had verwacht dat de foundation naar zonnebrand zou ruiken, maar dat is niet zo. Ik vind hem zelf best wel stinken. Het verdwijnt wel van je huid, maar het eerste kwartier ruik je hem wel.


Dit is wat de BB belooft:
1. Hydrateert de huid en vermindert glimmen door middel van olie-absorberend poeder
2. Vermindert de zichtbaarheid van de poriën en verstopt alle soorten pigment(vlekjes) in je huid
3. Bevat UV filters en beschermt de huid tegen de zon
4. De zonreflecterende pigmenten beloven een zijdezachte en 'glowy' huid
5. Werkt als een concealer, dekt imperfecties
6. Bevat amandelolie en behandelt een droge en gevoelige huid


De tube heeft een smalle 'hals'. Waarom dat is weet ik niet, maar ik vind het wel fijn. Zo komt er wat minder spul uit. Bij andere BB creams heb je af en toe dat er vette klodder uit komt en je de helft helemaal niet gebruikt. Zonde.


Dit is de BB op mijn huid. Het ziet er best goed uit! Meestal zijn lichte kleuren erg oranje, deze ziet er veelbelovend uit.


Even uitsmeren...


En dan met de kwast uitsmeren.


Dit is het resultaat, je ziet wel een lichte verkleuring, niet een extreme dekking. Tijd om hem op m'n gezicht te gebruiken!


Dit is de BB cream zonder verdere toevoeging van poeders en dergelijken. (Ik zie er trouwens wat moe uit misschien, ik ben de avond ervoor naar de kroeg geweest, haha) Ik vind de dekking best goed! Hier zie je het niet goed, maar de BB is wel vrij geel. Met een roze ondertoon zou ik hem zeker niet aanraden. 


Dit is de BB met de rest van mijn make-up. Poeder van Sephora en Hema blush. Het valt me echt helemaal niet tegen, dit!


En dit is 'm in de close-up. Ik vind hem verrassend goed qua dekking! Wel jammer vind ik dat sommige plekken op mijn gezicht vrij snel gaan glimmen. mijn voorhoofd krijgt na twee uur een vette glans, terwijl ik daar meestal nooit ga glimmen. Het kan ook door hormonen komen, maar normaal gesproken heb ik hier geen last van. Ook twijfel ik na een paar keer gebruiken nog steeds over de kleur. Eigenlijk is het 'm net niet, hij is toch een -kleine- tint te donker.

Voor deze prijs vind ik het een prima BB cream, de beste die ik tot nu toe (op Skin 79 na) heb gebruikt. Ik vind de dekking wel goed, maar voor hele lichte dames zoals ik is het helaas toch net niet de goede tint. Het zit er niet ver vandaan, en het is wel de lichtste BB uit de drogisterij die ik ooit heb gehad. De houdbaarheid is erg goed, maar toch ga ik vrij snel glimmen. Hmm, ik ben best tevreden, maar opnieuw kopen zou ik denk ik niet doen. Ik heb denk ik toch een grauwe, Aziatische tint.


Voordelen:
- Prijs
- Verkrijgbaarheid van Catrice
- SPF 30
- Een stuk lichter dan de gemiddelde (lichtste) BB cream
- Bijzonder goede dekking voor een BB cream
- Goed op te bouwen qua dekking
- Blend goed in de huid
- Tekent de poriën en lijntjes niet

Nadelen:
- Bepaalde delen van mijn gezicht (voorhoofd) gaan snel glimmen
- De lichtste kleur is wel licht, maar gelig en kan dus net een tint te donker zijn
- De geur is niet heel prettig

3 opmerkingen

 1. Het ziet er toch best goed uit! De bb creams die ik gebruik en die bij mij echt perfect staan zijn de Garnier BB cream en de Ginvera BB cream. Heb je die ook al ooit geprobeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ginvera heb ik echt nog nooit van gehoord! Waar komt het vandaan?

   Verwijderen
 2. Hmm nee deze sla ik over, ik denk dat aziatische bb creams toch beter zijn ik wil ook niet anders meer, niemand schijnt ooit heel enthousiast te zijn over 'westerse'bb creams, ze zijn het allemaal gewoon net niet :P

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!