Review: Kruidvat Hairrepair Silk intensief 1-minuut masker


Toen ik gisteren op het werk dit kleine dingetje tegenkwam slaakte ik een klein gilletje. Yes! Tijdens mijn reisje naar München kocht ik heel veel van deze intensieve maskertjes, maar dan van Gliss Kur. In Nederland waren deze mini-tubetjes tot nu toe alleen verkrijgbaar bij kapsalons en in grootverpakkingen die vaak erg duur of lastig te vinden zijn. Kruidvat heeft hun Hairrepair lijn aangevuld en vernieuwd en daar hoort dus ook dit intensieve 1-minuut masker bij. Voor 0,99 euro probeerde ik de Silk variant.Het idee is heel simpel: het is een wegwerpverpakking die je één keer gebruikt. Het ligt er aan hoe lang je haar is, maar ik zou met mijn huidige kapsel wel twee keer met één tube kunnen doen. Je draait de dop er af, die 'klikt' van de verpakking en je bent klaar het maskertje aan te brengen. Zo makkelijk is het! Er zit trouwens 20ml in een tubetje.


Hierboven staat beschreven voor wat voor soort haar dit spul geschikt is. Het is speciaal gemaakt voor droog en onhandelbaar haar, maar kan eigenlijk ook prima voor dof/normaal haar dat een beetje extra kan gebruiken. De gebruiksaanwijzing wijst je er op dat je het spul rijkelijk moet aanbrengen op nat haar. Persoonlijk breng ik het liever aan op handdoekdroog/bijna droog haar. In combinatie met water wordt je conditioner vaak een stuk dunner. Je hoeft het maskertje maar een minuut te laten zitten, ideaal voor als je moet werken/naar school gaat en eigenlijk geen tijd hebt voor een hele haarroutine.


De ingrediëntenlijst. Ik spot de woorden 'keratin' en 'silk'. Verder ga ik er niet al te diep op in. Binnenkort ga ik verder in op goede en slechte ingrediënten van cosmetica.


Wat opzich wel jammer is van dit tubetjesconcept is dat je de dop er af moet breken. Je kunt hem dus niet even terugdraaien en 'm opnieuw gebruiken. Ik raad je daarom aan, mocht je hem meerdere keren willen gebruiken, om hem toch binnen twee dagen op te maken.
Het spul is best dik, dikker dan de gemiddelde conditioner. Ik vind het wel fijn dat 'ie niet zo waterig is. De geur is erg prettig, hij ruikt wel wat naar de Andrélon Schitterend Steil conditioner, maar dan iets minder geparfumeerd en wat neutraler. Heerlijk!

Het maskertje is ontzettend fijn in gebruik. Ik heb de hele tube in één keer opgemaakt omdat ik denk dat dat het beste resultaat geeft. Ik ben wel een beetje een valsspeler moet ik eerlijk bekennen. Het is natuurlijk een 1-minuut maskertje, maar ik heb hem zeker vijf minuten laten zitten. Gewoon,even bijkomen. Gek genoeg denk ik altijd dat het helpt om conditioner langer te laten zitten. Na gebruik voelde mijn haar echt heerlijk zacht! Ook na het wassen voelde ik het nog. Vaak heb je met conditioners dat je haar weer stroef wordt zodra je het spul er uit wast. Bij dit is dat niet zo. Heerlijk! Ik heb daarna geen serum of olie hoeven te gebruiken, mijn haar zat de hele avond goed.


Ja hoor, ik ben fan! Ik ben benieuwd naar de rest van de (ver)nieuw(d)e producten van de Hairrepair lijn. Mocht je deze week nog bij Kruidvat komen, de hele Hairrepair lijn is aankomende week nog met 50% korting! Mooi probeerprijsje dus.

Voordelen:

- Prijs
- Verkrijgbaarheid
- Makkelijk in het gebruik
- Korte inwerktijd
- Heerlijk zacht haar, ook na het uitspoelen
- Eventueel voor twee keer te gebruiken

Nadelen:

- Voor mij zijn ze er niet!

5 opmerkingen

 1. Klinkt goed en ook erg goedkoop :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goedkoop, maar als je bedenkt dat je uit een grote tube veel meer kunt halen is het eigenlijk best duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog nooit geprobeerd, maar klinkt heel erg goed! Ga hem denk ik halen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog nooit van gehoord! Maar ziet er fijn uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lijkt me heel handig! ik laat maskertjes ook altijd langer in zitten, dan lijkt mijn haar net even iets zachter te worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!