Nivea Aqua Effect verfrissende reinigingsgel & Aqua Sensation reinigingsgel review


Je gezicht reinigen moet voor iedere make-updragende dame een verplicht ritueel zijn, vind ik. Ik gebruik daarom braaf elke morgen en avond een reinigingsgel. Deze gebruik ik liever dan een melk of doekjes, omdat het veel dieper in de poriën schoonmaakt. Vandaag laat ik je twee van mijn favoriete reinigingsproducten zien: De Aqua Effect verfrissende reinigingsgel en de Aqua Sensation reinigingsgel.


Het kan misschien wel een jaar of vijf geleden zijn dat ik begon met het gebruiken van de Aqua Sensationgel. Ik vond hem toen ontzettend fijn en fris, maar ik kon hem ineens nergens meer kopen. Ze hebben hem gelukkig vernieuwd en nu is 'ie weer overal te koop. De gel kost 7,11 euro, de andere 6,70 euro.


Bedankt Blogger voor het draaien van sommige foto's... zucht. Dit is in elk geval de dop van de Aqua Sensation. Ik vind het niet heel handig. Op 'het einde' van het product blijft er altijd wel een laagje in de verpakking zitten die ik er niet uit krijg. Zonde!


Dit is de Aqua Effect reinigingsgel. Dit product zit in een tube. Volgens mij bestaat deze een stuk minder lang of zat 'ie eerst in een andere (tube)verpakking. Helaas worden de producten van Nivea steeds duurder. Ik kan me herinneren dat ik deze producten eerst voor een veel lagere prijs kocht.


De twee naast elkaar. Ze zijn alletwee voor een normale tot gemengde huid. Ik heb zelf een paar droge plekken op mijn gezicht en een paar vettere -grove poriën- dus dit product moet geschikt zijn voor mijn huidtype. In alletwee de producten zit hydra IQ, dit moet zorgen voor veel hydratatie. Klinkt goed.


Vitamine E doet het bij mij altijd goed als het in een product zit, en dat is bij de Aqua Effect het geval. Het is een anti-verouderingsvitamine, maar helaas wordt het wel weinig in de huid opgenomen. Maar toch, geen overbodige luxe. Deze gel bevat geen scrubdeeltjes, de Aqua Sensation wel.


Deze gel -de Aqua Sensation- bevat kleine, witte bolletjes die een peelende werking hebben op je huid. Het verwijdert daardoor vuil grondiger en makkelijker en komkommerextract zorgt voor dat frisse gevoel van een net schoongemaakte huid. Ik kan je vertellen, dat gevoel krijg je echt!


Hierin zie je de scrubbende deeltjes zitten. Ik vind ze niet heel extreem scrubben, ze lossen namelijk  vrij snel op. Fijn voor de mensen met een droge huid die liever geen scrub willen gebruiken, maar wel een lichte peeling.


 Boven zie je de Aqua Sensation, onder de Aqua Effect (wat stom eigenlijk dat ze hun namen bijna dezelfde naam geven). Je ziet één klein bolletje zitten, dus er komt niet mega veel tegelijk uit. Je hebt ook maar weinig nodig, dus dat is fijn. Alletwee werken ontzettend goed met water en laten je gezicht super fris achter. Je krijgt er geen trekkerig gevoel van, zoals je soms wel bij producten met Salicylzuur krijgt. Ik haal elke avond mijn make-up er ook af met één van deze twee producten, en dat werkt geweldig. Zelfs mijn drie lagen mascara krijgt 'ie er moeiteloos vanaf.

Ja, ik ben dol op deze twee producten! Ze hebben een vast plekje in mijn badkamer en komen daar ook niet meer vanaf! Ze zijn niet heel goedkoop, maar ik vind ze ook niet te duur om te laten staan. Ook is Nivea -gelukkig- regelmatig in de aanbieding. Ik kocht deze twee voor de prijs van één. Echt een aanrader!


 Wat gebruik jij het liefst? Een gel, doekjes of melk?

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!