Review/ TOPPER van de maand: Byron Bay Australia Lime Coolada


'Eh, Byron Bay? Lime Coolada? Wat is dat nou weer?' -Dat was eigenlijk wat ik dacht toen ik dit potje bij ons op het werk zag staan. Een collega van mij had het apart gezet voor zichzelf om af te rekenen. Mijn aandacht trok al gauw naar de felgroene verpakking met de surfer er op. Ik kende wel wat andere (zonnebrand)producten van Byron Bay, maar ik wist niet dat ze een body butter hadden. En wat voor één. Ik draaide de dop open en ik waande mezelf in een tropisch paradijs. De Lime Coolada kost 8,49 euro.De verpakking komt als een opvallende pot met daarin 200ml butter. Dat is volgens mij wel normaal voor een bodylotion-achtig product. Dit is trouwens ook een aftersun. Dat vond ik niet zo'n probleem, de meeste aftersun producten werken lekker verkoelend.


Als je de dop van de Lime Coolada erafhaalt, weet je niet wat je ruikt. Ik vind het echt zo lekker! Het is lastig te beschrijven, maar het ruikt naar een zomerse cocktail van kokos, limoen, passiebloemen en aloë vera. Als je niet van kokos/limoen/tropische geurtjes houdt kun je hem beter skippen.
Hierboven zie je staan wat de body butter voor je huid kan doen. Het helpt je bruine kleur langer vast te houden, hydrateert, bevat veel heerlijke ingrediënten én helpt uitdrogen en verouderen te voorkomen. Dat klinkt allemaal veelbelovend! Het product is dus voor elk huidtype geschikt. Ik heb die anti-veroudering niet per se nodig, maar preventie is altijd goed.


Op de gebruiksaanwijzing staat 'Smeer de huid royaal in'. Eh, royaal insmeren? Body butter?! Dat wordt vast een plakkerige bedoeling, dacht ik. Gelukkig is dat helemaal niet zo. Op het moment ben ik de perfecte testpersoon. Ik ben nu bijna twee weken terug uit Griekenland en ik ben het product gaan gebruiken één dag na ik thuis kwam (en dus lekker bruin was). En, was het wat?


Aanbrengen...


En opgedroogd!

Het spul trekt héél snel in. Dat vind ik fijn, want de belangrijkste reden waarom ik nooit/zelden bodylotion of butter gebruik is dat ik de hele dag blijf plakken en het gevoel krijg dat kleding aan mijn lijf blijft hangen. Bah! Toch is het belangrijk om je huid te hydrateren. Deze butter (ik vind butter niet echt een terechte naam, het is eerder een gel-achtige substantie, denk aan de Nivea Express gel-lotion) brengt prettig aan en wordt snel door de huid opgenomen. Ik houd er van! Als je hem in de avond aanbrengt ruik je de volgende ochtend nog licht naar de Coolada. Als je geen genoeg kan krijgen van de tropische geur kun je er ook nog een bodysplash bij gebruiken (ik gebruik de Coconut & Lime van H&M).


Ik merkte verder dat mijn huid veel langzamer en 'beter' begon te vervellen. Vroeger had ik altijd enorm grote vellen als ik verbrand was, bijvoorbeeld op mijn rug. Nu heb ik mijn rood-bruine huid elke avond en ochtend goed ingesmeerd met de Lime Coolada en mijn rode kleur veranderde in een mooie, bruine teint. Na ongeveer twee weken begon mijn huid langzaam maar zeker weer lichter te worden. Super! Ik zeg, vergeet die enorm dure Victoria's Secret, Sabon en The Body Shop, koop de Lime Coolada!

Voordelen:
- HEERLIJKE geur
- Geschikt voor elk huidtype
- Aftersun en body butter tegelijk
- Goede prijs- hoeveelheid verhouding
- Trekt snel in
- De geur blijft redelijk aanwezig, ook na een paar uur

Nadelen:
- Ik kan me voorstellen dat sommige mensen liever een tube/dichte verpakking hadden gezien

Eindoordeel:

9

1 opmerking

Thanks voor je reactie!