Look & review: Essence 3D Duo Eyeshadow in 04 Irresistible Caramel Cream


Een maandje terug kwam Essence met een aantal schoonheden van oogschaduws in hun assortiment: namelijk de 3D eyeshadow duo's. Normaal gesproken draag ik geen oogschaduw, ik vind het veel tijd kosten en meestal word ik er na een paar minuten al gek van, maar deze wilde ik graag een kans geven! Ik heb kleur nummer 04, Irresistible Caramel Cream. De oogschaduw kost 2,89 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.


De twee kleuren vind ik echt geweldig! Sowieso vind ik de manier waarop de oogschaduw in het doosje zit al geweldig. De highlighter kleur is wat boller opgezet, in golfjes. De donkere kleur sluit naadloos aan op de andere kleur. Het is een medium donkere bruintint.


 De verpakking is verder niet heel bijzonder of buitengewoon luxe, maar dat ben je gewend van Essence. De oogschaduw kost 2,89 en dat is zeker niet veel voor twee mooie kleuren die goed bij elkaar passen. Naast deze kleur zijn er nog drie anderen waaronder één met blauwtinten.


De oogschaduw belooft een langhoudende textuur (wat een rare zin!) en onweerstaanbare effecten. Leuk is dat de oogschaduw ook nat te gebruiken is. Ik vind dat de kleuren dan wel heel extreem uit de hoek komen, maar voor een feestje is het zeker leuk om eens te proberen. Ik heb de oogschaduw geprobeerd en er een simpele everyday-look mee gemaakt via een stappenplan. Check it out!


1. Hier begin je mee! Een kaal oog met helemaal niks er op. Je kunt eventueel primer aanbrengen. Ik doe dat niet.2. Breng de highlighter aan over je gehele ooglid en onder je wenkbrauw.


3. Maak een soort 'eyeliner' vorm met de donkere kleur oogschaduw. Op de foto is het niet zo heel donker, maar ik wilde het ook natuurlijk houden. Begin op ongeveer de helft van je oog, boven het bewegend lid. Beweeg je kwastje dan naar de buitenkant en beweeg in een lijntje naar onder, richting het onderste lid. Probeer niks op het bewegend lid aan te brengen, dat versterkt het effect.


 4. Breng nog een klein beetje extra van de donkere kleur aan als je dat mooi vindt, en zet een eyeliner over de oogschaduw. Ik draag mijn eyeliner altijd met een 'wing', maar je kunt het uiteraard ook zonder doen. Breng verder een beetje oogschaduw (de highlighter) aan de binnenkant van je oog. Smeer het eventueel een beetje uit op het onderste lid. Dit geeft altijd een bijzonder effect!


5. Breng mascara aan op je boven- en onderste wimperrand.


6. Vul eventueel je wenkbrauwen in met poeder of potlood en gebruik concealer om je wenkbrauwpoeder strak bij te werken/wallen weg te werken. AND DONE!

Ik ben hartstikke tevreden over deze oogschaduw en kan er weinig slechts over bedenken. De fall out vind ik meevallen. Het ligt er wel aan wat voor kwastje je gebruikt en helaas, hoe duurder de kwast, hoe minder fall out. Ik vind de oogschaduw fijn blenden, goed op te bouwen en mooi voor een everyday look met net een beetje extra. Ik heb de highlighter zelfs op mijn wangen gebruikt en ook dat was erg mooi! Ook over de dekking heb ik niks te klagen.
Voordelen:
- Prijs
- Verkrijgbaarheid
- Kleuren sluiten naadloos aan
- Mooie highlighter die je ook op je wangen kunt gebruiken
- Prima dekking
- Ook nat te gebruiken voor extremer effect
- Zorgt voor een mooie natural look
- Weinig tot geen fall out
Nadelen:
- Ik krijg er geen bedacht!

1 opmerking

Thanks voor je reactie!