HEMA Soft Matte lipbalm 11 (Twig dupe?)


De Soft Matte lipbalm is het meest interessante make-up product van de HEMA (vind ik persoonlijk). Er zijn nu al best wat kleuren beschikbaar en ook voor het najaar kwamen er een aantal bij. Ik spotte twee dagen terug een kleur die me ergens aan deed denken... lijkt deze niet heel veel op mijn geliefde Twig lipstick van Mac?

HEMA Soft Matte lipbalm- 3,50 euroIk twijfel even of ik eerder een Soft Matte lipbalm heb gereviewd, maar volgens mij niet. Een korte samenvatting: ze zijn mooi gepigmenteerd, goedkoop, ruiken lekker en smeren soepeltjes. Ik vind alleen dat ze niet heel lang blijven zitten (eten en drinken gaat niet zonder bijwerken), maar voor die prijs is het acceptabel.

Nummer 11 is een kleur die niet helemaal klopt met de verpakking, want als je naar de dop kijkt denk je al snel dat je rood te pakken hebt. De kleur is oudroze, maar met meer bruin dan roze.Hierbij de vergelijking! Ik vind persoonlijk dat ik er niet ver naast zat, want deze twee lijken erg op elkaar. Op je lippen zie je zelfs bijna geen verschil. Op de swatches wel, hier in Twig duidelijk meer roze dan de Soft Matte lipbalm 11.

Wat me ook opvalt is dat Twig geen matte finish heeft (satin), maar toch erg op de Soft Matte lipbalm lijkt. De balm is namelijk niet extreem mat, maar dat vind ik persoonlijk wel prettiger dragen.Ik heb weinig pigment in m'n lippen, dus hij valt bij mij wat opvallender uit dan bij andere mensen. Ik zag bijvoorbeeld van Aranka een review en bij haar lijkt het alsof ze niets draagt, haha. Ik vind het een mooie everyday nude kleur met een hintje bruin! Als je Mac Twig te duur vindt, is dit zeker een goede budget-dupe.

Wat vind jij, een waardige dupe of niet?

4 opmerkingen

 1. Grappig dat ze zo weinig verschil hebben qua kleur op de lippen! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Hij lijkt inderdaad erg veel op Twig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind ze best op elkaar lijken zeg! Misschien is de lipbalm wel een goedkoop alternatief voor Twig. Ga er eens naar kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw echt heel erg mooi inderdaad, hij lijk er veel op.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!