L'oréal Infallible mattifying base primer review


Toen mijn vriendinnetje Eline naar Londen ging, wist ik niet hoe snel ik mijn verlanglijstje door moest geven. Op het lijstje stond bovenaan de Infallible Mattifying base van L'oreal. De foundation hiervan is al een tijdje in Nederland te koop, maar de primer nog niet. Benieuwd geworden? Lees verder!

L'oreal Infallible Mattifying base primer- 8 pond via Boots UK (kon hem niet vinden in de Nederlandse webshop van Boots, helaas!)
Boven zie je de ingrediënten. Wow, echt een kort lijstje! Cyclopentasiloxane is een siliconensoort, net als dimethicone crosspolymer. De laatste is een flexibele siliconensoort. Paula's Choice beschrijft het als 'Silicone derivate used as a stabilizing and suspending agent or as thickener'.

Ik zou persoonlijk eerst uitproberen of je tegen siliconen kunt- er zijn mensen die daardoor last krijgen van onzuiverheden. Mijn eigen huid reageert eigenlijk nergens extreem op, dus ik had geen problemen.


Ik kocht de primer als aanvulling op mijn Infallible familie, haha! Ik ben enorm fan van de L'oréal Infallible mattifying foundation. Ik ga echter wel iets glimmen gedurende de dag, dus ik hoopte dat de primer dat iets zou verminderen.

Ben je klaar voor een boel confronterende ingezoomde foto's? Ik... niet, maar hey, voor jullie..


Op de bovenste foto zie je mijn probleemgebied met een laagje primer. Ik heb geen helemaal-voor foto, want je ziet totaal geen verschil eigenlijk. Mijn huid is een tikje matter, maar nauwelijks zichtbaar.


Op deze foto draag ik primer+foundation+een beetje mehron setting powder. Mijn poriën zijn uiteraard nog zichtbaar (jammer genoeg heb ik geen toverstok- dan stuurde ik m'n poriën naar Saturnus), maar wel een stuk minder dan zonder primer.


Wat ik jammer vind is dat het mijn 'fronsrimpel' niet echt vult, die is nog best goed zichtbaar.

Ik vind de L'oréal Infallible Mattifying base wel oké. Ik moet stiekem zeggen dat ik er waarschijnlijk ook te veel van had verwacht. Ik ga nog steeds glimmen en merk niet per se dat mijn foundation veel langer blijft zitten. Qua textuur in mijn huid zie ik wel verschil. Dit product is iets voor jou als je:
- op zoek bent naar een licht-matterend product (ook als je geen gezichtsmake-up gebruikt);
- op zoek bent naar een product dat zorgt voor minder zichtbare textuur.

Als je op zoek bent naar een wonderprimer waardoor je huid volledig gladgestreken wordt, moet je helaas verder zoeken. Ik twijfel of ik de L'oréal Infallible Mattifying base nogmaals aan ga schaffen, maar mijn hart ligt in ieder geval wel bij de foundation.

Geen opmerkingen

Thanks voor je reactie!