DUPE Chanel Coco Mademoiselle: Madame Glamour via Lidl


Jongens, meisjes. Dit is een mooie dag in mijn leven. Ik kan jullie namelijk kennis laten met Suddenly Madame Glamour van de Lidl. 'Eh, ja?' denk je nu waarschijnlijk. Ik zal het mooier voor je maken, dit is namelijk met recht een dupe te noemen van de Chanel Coco Mademoiselle geurlijn (mijn favoriete parfum!). De parfum van Suddenly Madame Glamour kost 2,99 euro voor 50ml tegenover 60 euro voor 50ml van Chanel. Klinkt goed toch?


Het is overduidelijk dat ze niet alleen de geur maar ook de verpakking na hebben gemaakt. Net als de originele Chanel heeft de Suddenly Madame Glamour wit- en goudtinten op de verpakking. Oké, er is wel wat verschil. De verpakking van Lidl is wat meer volgeschreven en Suddenly heeft een rond flesje. Ook het gouden stukje onder de dop is erg gammel. Maar wat mij betreft mag dat de pret niet drukken.Want die geur, oh men, hij is echt goed. In het begin ruikt 'ie erg sterk naar alcohol, dat heb je vaker met goedkope luchtjes. Als de geur eenmaal door begint te komen lijkt 'ie echt zo erg op het origineel dat het verschil bijna niet meer ruikt. Dat is ook hoe ik kennis maakte met de geur: mijn moeder droeg hem en ik had zoiets van 'hey, heeft ze mijn Chanel gepakt ofzo?' maar het was dus dit geurtje. Het verschil is dat de echte Chanel uiteraard langer blijft hangen, wat sterker is van geur en iets zwaarder. Madame Suddenly is als een hele lichte eau de toilette van de originele geur.


De ingrediënten van de bodylotion
De ingrediënten van de douchegel

Naast de eau de parfum heb je ook nog een bodylotion en shower gel. Deze komen in een setje. Hoeveel deze kost weet ik helaas niet meer, maar het kan nooit meer zijn dan vier euro bij elkaar. Ik heb de bodylotion even vergeleken met mijn Fresh Moisture Mist van Coco Mademoiselle. Dat is geen bodylotion, maar een verfrissende body mist. En om maar meteen met de deur in huis te vallen, de bodylotion vind ik echt ontzettend vies. Uit de verpakking ruikt 'ie lekker, maar eenmaal aangebracht komt er ineens een hele viezige geur tevoorschijn. Ik weet verder niet of dit aan mijn huid ligt of dat het bij iedereen zo is. Mijn moeder zegt dat ze hem heerlijk vindt, dus misschien ligt het aan mij. Maar bah, deze koop ik echt niet nog eens. Geef mij maar lekker mijn Fresh Moisture Mist. Toch wel jammer dat ze in een setje zitten, dus.


Maar dan, Suddenly was 'ie daar, de showergel. Deze is echt heerlijk. Ik kan niet anders stellen dan dat dit gewoon een goede dupe is van de originele geur. Wil je lekker badderen en daarna heerlijk naar Coco Mademoiselle ruiken, koop dan zeker deze douchegel. Er zit wel SLES in, maar daar heb ik geen last van ondervonden. Misschien skippen als je last hebt van een hele droge huid. Zeker in combinatie met het parfum blijf je lekker lang fris ruiken. Ik houd er van!


Kan het dan echt op tegen de originele geur? Het klinkt allemaal heel positief, maar je moet natuurlijk wel in je achterhoofd houden dat er, al heb je het niet meteen door, een groot verschil zit tussen deze en het originele parfum van Chanel. Ik kan mezelf inmiddels wel een kenner noemen omdat ik deze geur al vier jaar bijna dagelijks gebruik. Ik heb ook heel veel nepgeurtjes geroken (op vakantie zocht ik mijn ideale nepper, maar niet gevonden) maar dit is zeker de beste tot nu toe. Een echte Chanel is het dus niet, houd daar rekening mee. De geur is toch net een tikkie anders en frisser. Maar ach, als jij het prijskaartje van Chanel niet zo leuk vindt is dit een geweldige vervanger.

Voordelen:

- Prijs
- Verkrijgbaarheid
- Het is een eau de parfum op basis van alcohol in plaats van water (van Chanel heb ik de eau de toilette)
- Bijpassende douchegel en bodylotion verkrijgbaar
- Prima dupe voor weinig geld

Nadelen:

- De bodylotion ruikt (op mijn huid) gewoon vies
- De bodylotion en douchegel zijn niet apart te koop

4 opmerkingen

 1. ik ben erg benieuwd geworden nu !
  chanel is namelijk een van mijn favoriete merken :)
  ik ga snel eens langs dus bij de lidl :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil hem nu ook! ik vind de geur namelijk echt heel lekker. Jammer alleen dat de body lotion zo vies ruikt op je huid :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk dit! Wil hem nu ook.. Vind het een heel lekker geurtje!

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb vandaag per ongeluk de bodylotion &showergel gekocht ipv de parfum. Die staat blijkbaar niet meer in de schappen? Ruikt heerlijk! Hoop dat ze de parfum ook weer gaan verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thanks voor je reactie!